Išplėstinė paieška
 
 
 
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Tortai

  
 
 
1234567
Aprašymas

Kas yra tortas. Biskvitiniai kepiniai. Kremai tortams pertepti ir glajai jų paviršiui puošti. Paprastasis kremas. Baltymų glajus. Tortų užbaigimas ir kepinių puošimas. Braškių tortas su grietinėle. Tortas "Angeliukas".

Ištrauka

Kas yra tortas

Tortas yra konditerijos gaminys, paprastai sluoksniuotas, daromas iš biskvito, vaflių, trapios, sluoksniuotos ar kitokios tešlos sluoksnių, palaistytų sirupu ir perteptų kremu, uogiene.


Biskvitiniai kepiniai

Biskvitinė tešla yra pagrindas įvairiausių rūšių tortams (išskyrus trapiuosius ir sluoksniuotuosius) bei torteliams ir vyniotiniams. Ji gaminama iš kiaušinių, cukraus ir miltų.Priedais į biskvitines tešlas dedami įvairūs prieskoniai, vaisiai, riešutai, migdolai, citrinos sultys, kava, kakava.Dažniausiai kepinys ir pavadinimą gauna nuo pagrindinio priedo, pavyzdžiui, duoninis, pipirinis, kavos, kakavos bei riešutinis biskvitas.
Miltai vartojami kvietiniai arba pusiau su bulvių krakmolu. Vietoj miltų galima dėti manų kruopas ir pyrago ar duonos džiuvėsėlius.
Cukrų geriausia vartoti miltinį arba smulkų kristalinį kepinys būva puresni. Priešingai, nuo stambaus kristalinio cukraus kepinys esti kruopėtas, lūžtantis.
Kiaušiniai turi būti visiškai švieži, nes senų kiaušinio trynio negalima atskirti nuo baltymo, ir pastarasis neišsiplaka.
Jokių kėlimo milteliū nei mielių į biskvitines tešlas nedadame. Jas iškelia kiaušiniai.
Trynius sukant, o baltymus plakant arba plakant kiaušinius karštai, į masę patenka gaug oro. Kuris nuo karščoi (kepiniui plakant krosnyje) dar daugiau plečiasi ir iš-_ purena kepinį.
Biskvitinės tešlos gaminamos dviem būdais: šaltuoju ir karštuoju.
Gaminant šaltuoju būdu, svarbu rūpestindai atskirti baltymą nuo trynių.Pastarieji mediniu šaukštu trinami su cukrumi, kol jų tūris padidėja maždaug 3 kartus.Per ilgai trynių nereikia trinti, nes iš jų išgaruoja daug vandens, ir kepinya būva kietas.
Baltymai (iki plakimo) laikomi šaltoje vietoje, paskui plakami šluotele ,šakutėmis, spyruokle arba speciale mašinėle. Iš pradžios baltymus reikia plakti iš lengvo, toliau – vis greiciau. Tinkamai išplakti baltymai yra baltos blizgancios spalvos, standūs, jų tūris pagidėja api 4-5 kartus, putos tvirtai laikosi ant šluotelės. Gerai išplakti baltymai, su indu apversti žemyn, neiškrenta iš jo. Nepakankamai išplaktuose baltymuose susidaro stmbios oro pūslelės, kuroi, tešlą maišant, susprogsta, ir iškeptas kepinys būva supuolęs. Per daug išplaktų baltymų oro pūslelių sienelės būva labai plonos. Kepant jos sprogsta, ir kepinys savaime supuola. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-01-19
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis6 puslapiai 
Literatūros šaltiniai3
Dydis71.25 KB
Autoriuskaze
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2006 m
Klasė/kursas9
Švietimo institucijaZarasų "Ąžuolo" gimnazija
Failo pavadinimasMicrosoft Word tortai [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 6 puslapiai 
  • Zarasų "Ąžuolo" gimnazija / 9 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą