Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Maitinimo organizavimas viešbučiuose, mokyklose, sanatorijose
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Maitinimo organizavimas viešbučiuose, mokyklose, sanatorijose

  
 
 
12345678910111213141516
Aprašymas

Įvadas. Viešbučių maitinimo sistema. Viešbutyje taikomi maitinimo būdai. Mini baras. Maitinimo sistemos, jų apibūdinimai. Restorano lankytojai. Valgiaraštis. Mokyklinio amžiaus vaikų mitybos ypatumai. Lietuvos vaikų mityba mokykloje. Vaiko priešpiečiai mokykloje. Maitinimo organizavimas mokyklose. Moksleivių žinios apie sveiką mitybą bei fizinį aktyvumą. Maitinimosi rėžimas. Maitinimo organizavimas sanatorijose.

Ištrauka

Tiek viešbučiuose, tiek sanatorijose ir mokyklose yra svarbus ir maitinimas, ir jo organizavimas.
Viešbučiuose daugiausia maitinasi suaugę žmonės, kadangi jie dažniau keliauja tai verslo reikalais ar tiesiog keliauja savo malonumui, tad jiems daugiau ir skirtas yra organizavimas. Viešbučiuose yra ir vaikų, tačiau jų nėra labai daug.
Sanatorijose maitinimas ir jo organizavimas turi būti labai kokibiškas. Sanatorijų yra įvairių: sergantiems suaugusiems žmonėms po sunkių operacijų ar ligų t.y. reabilitacinės, vaikų sanatorijos yra dvejopos tai poilsinės sanatorijos ir reabilitacinės po sunkių ligų ar operacijų. Sanatorijose maitinimas ir jo organizavimas yra labai skirtingi, kadangi vieniem reikia dietinio maisto, kitiems kepto, rūkyto negalima ir t.t. Tad reikia viską žinoti ir apie maitinimą ir apie jo organizavimą, kad pusryčiai, pietūs ir vakarienė būtų laikų ir skirti būtent tam žmogui, kuria reikia. Vaikam turi būti daugiau vitaminų turinčių maisto produktų, suaugusiems ar pagyvenusies, maisto turinčių kalcio, vitaminų įvairių turinčių produktų stiprinti kaulus,nervinę sistemą ir t.t.
Mokyklose mokosi daugiausia vaikai. Tad ten turi maitinimas itin reiklus. Augančiam vaikui reikia ir vitaminų, ir mineralinių medžiagų ir t.t. Vaikas mokykloje praleidžia didžiaja dalį dienos. Subalansuota, reguliari mityba sąlygoja harmoningą vaiko augimą, fizinį ir protinį brendimą, sugebėjimą mokytis, darbingumą. Netinkama mityba sutrikdo augimą, kaulų vystymąsi, mažina atsparumą ligoms. Nesveika mityba įtakoja ir įvairių lėtinių neinfekcinių ligų vystymąsi vyresnio amžiaus žmonėms.
Šios temos aktualumas yra tas, kad vaikų mityba dažniausiai priklauso nuo to, kaip jie maitinasi šeimoje ir ugdymo įstaigose. Vaikui paaugus, jis pats gali pasirinkti maistą, todėl svarbi reikšmė tenka švietimui.


Apsistoję viešbutyje svečiai dažniausiai bent keletą kartų pasinaudoja viešbučio restorano paslaugomis- ten ne tik maitinas, bet ir praleidžia vakarus, pailsi. Nuo to, kaip jie bus aptarnauti, kokius įspūdžius paliks visa aplinka, gaminamas maistas, aptarnavimas, priklausys, ar turistas kitą kartą apsilankys ne tik restorane, bet ir pačiame viešbutyje.
Šiame darbe bus aptariama viešbučio maitinimo sistema –
valgiaraščių tipai,
mini baro veikla,
pateiktos ir apibūdintos maitinimo sistemos,
supažindinama su lankytojų tipais,
svečių aptarnavimo tipais,
aptarnaujantiems darbuotojams taikomais reikalavimais. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-01-16
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis14 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis42.56 KB
AutoriusIna
Viso autoriaus darbų10 darbų
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasKarbauskienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Valgiu gaminimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

  • 2008-03-20 IP: 78.62.7.148
    gintare sako

    geras darbas:)

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 14 puslapių 
  • Kauno kolegija / 2 Klasė/kursas
  • Karbauskienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą