Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Varškė ir jos gaminiai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Varškė ir jos gaminiai

  
 
 
12345678910111213
Aprašymas

Įvadas. Varškės ir varškės gaminių asortimentas, klasifikavimas. Varškės ir varškės gaminių gamybos technologija. Varškės ir varškės gaminių įpakavimas, ženklinimas ir laikymas. Varškės ir varškės gaminių maistinė ir energetinė vertė. Varškės ir varškės gaminių jusliniai rodikliai. Varškės ir varškės gaminių ydos. Varškės ydos. Varškės sūrių ydos. Išvados.

Ištrauka

Produktai, gauti, rauginant pieną arba grietinėlę pienrūgščio ar pienrūgščio ir alkoholinio rūgimo būdu, vadinami rūgščiais pieno produktais. Prie šių produktų priskiriama grietinė, varškė ir varškės gaminiai, rūgusis pienas, acidofiliniai produktai, kefyras, jogurtas ir kt. Jiems visiems būdinga aukšta maistinė vertė, malonus, gaivinantis skonis, be to, juos lengvai įsisavina organizmas. Šiuose produktuose esančių pieno rūgšties bakterijų (acidofilinės, bulgariškųjų lazdelių ir kt.) veikimo esmė yra ta, kad jos gali išskirti antibiotikus, naikinančius puvimo ir kai kurias patogenines bakterijas, pavyzdžiui, organizme gyvenančias koli bakterijas. Be to, kai kurios pieno rūgšties bakterijų kultūros praturtina produktus vitaminais B1, B2, B12.
Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių. Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis, ateroskleroze, gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige. Sergant plaučių uždegimu arba įsisenėjus bronchitui, liaudies medicinos atstovai rekomenduoja varškės kompresus. Vakare uždėtas kompresas nenuimamas iki ryto. Jis sušvelnina kosulį ir malšina uždegiminius procesus.
Darbo problema. Dabar parduotuvėse gausu įvairių rūšių varškės, todėl kiekvienas pirkėjas gali pasirinkti pagal savo skonį ir sveikatą. Visos varškės rūšys gaminamos vienodai — kaitinant suraugintą pieną. Kaitinant, pieno baltymas kazeinas sutirštėja, todėl organizmas jį lengviau pasisavina. Norint išgauti iš varškės kuo daugiau naudos, reikia pasirinkti būtent tą jos rūšį, kuri organizmui reikalingiausia. O tos rūšys viena nuo kitos skiriasi riebumu, rūgštingumu, drėgnumu, konsistencija ir skonio savybėmis. Todėl pateiksiu informacijos apie įvairisu varškės gaminius, padėsiančios iš gausaus asortimento išsirinkti pageidautiną produktą.
Darbo tikslas — apibūdinti varškę ir jos gaminius, analizuojant mokslinę - techninę literatūrą bei atliekant šių gaminių asortimento tyrimą.
Darbo uždaviniai:
• Įvertinti išskirtinę varškės ir jos gaminių reikšmę mūsų mitybai;
• Apibendrinti esminius varškės ir jos gaminių gamybos ypatumus;
• Pateikti varškės ir jos gaminių maistinę ir energetinę vertę, apibūdinti kokybės rodiklius;
• Atlikti varškės ir jos gaminių asortimento tyrimą Lietuvos prekybos centruose, pateikiant produktų informaciją apie kainas, gamintojus, pakuotes, riebumą ir pan.
Darbo metodai:
• Mokslinės – techninės literatūros analizė;
• Tiriamasis metodas. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-01-17
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis12 puslapių 
Literatūros šaltiniai6
Dydis41.18 KB
AutoriusAgnieszka
Viso autoriaus darbų10 darbų
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasRita Jerofejevienė
Failo pavadinimasMicrosoft Word varske ir jos gaminiai [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 12 puslapių 
  • 2 Klasė/kursas
  • Rita Jerofejevienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą