Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Specializacijos praktikos ataskaita: Žemaitijos kolegijos valgykla
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Specializacijos praktikos ataskaita: Žemaitijos kolegijos valgykla

  
 
 
1234567891011121314151617
Aprašymas

Įvadas. Valgyklos charakteristika. Konfliktinės situacijos valgykloje. Higienos, sanitarijos ir medicininės kontrolės reikalavimai valgyklos darbuotojams. Medicininės kontrolės reikalavimai valgyklos darbuotojams. Higienos reikalavimai maitinimo įmonės darbuotojams. Higienos reikalavimai maisto žaliavoms. Higienos reikalavimai valgykloje esančioms patalpoms. Higienos reikalavimai technologinių procesų metu. Higienos reikalavimai valgykloje naudojamam inventoriui ir įrengimams. Valgyklos įrengimų charakteristika. Darbo saugos reikalavimai valgyklos įrengimams. Darbo kokybės priklausomybė nuo įrengimų. Valgyklos patiekalų ir gėrimų asortimentas, bei gamybos technologija. Karštieji patiekalai. Sriubos. Antrieji patiekalai. Garnyrai. Padažai. Salotos. Gėrimai. Lankytojų aptarnavimas valgykloje. Pasiruošimas klientų aptarnavimui valgykloje. Prekybos salės paruošimas. Indų paruošimas. Stalų serviravimas. Papildomų paslaugų teikimo galimybės valgykloje. Išvados ir pasiūlymai.

Ištrauka

Norint geriau išmanyti studijų metu įgytas teorines žinias, privalu jas mokėti taikyti praktiškai. Todėl pasirinktoje maitinimo įmonėje atlikau specializacijos praktika, kuri man padėjo įtvirtinti įgytas žinias. Praktikos atlikimui išsikėliau šiuos tikslus;

Tikslai:
• Aptarnauti lankytojus vadovaujantis profesinės etikos ir bendravimo kultūros normomis, bei patiekti valgius ir gėrimus pagal nustatytas aptarnavimo taisykles;
• Susipažinti su įmonės patiekalų ir gėrimų asortimentu, kulinarinėmis jų savybėmis, bei patiekimo metodais.

Norėdamas pasiekti savo išsikeltus tikslus ir kuo geriau atlikti praktiką pasirinktoje įmonėje, suformulavau keleta uždavinių, kurie padės man racionaliau taikyti teorines žinias praktikoje;

Uždaviniai:
• išnagrinėti konfliktines situacijas kylančias maitinimo įmonėje;
• išanalizuoti darbuotojams, dirbantiems maitinimo įmonėje, keliamus higienos ir sanitarijos, bei medicininės kontrolės reikalavimus;
• charakterizuoti maitinimo įmonėje esančius įrengimus;
• išanalizuoti maitinimo įmonės patiekalų ir gėrimų asortimentą;
• apibūdinti lankytojų aptarnavimo formas taikomas valgykloje;

Atlikdamas praktika pasirinktoje maitinimo įmonėje nepastebėjau, kad joje būtų kilę itin dideli konfliktai. Bandydamas suprasti kodėl konfliktinės situacijos šioje maitinimo įmonėje yra tokios retos arba jų iš vis jų nebūna supratau, kad konfliktų nebūvimas rodo jog dirbantis personalas yra labai darnus ir draugiskas. Manau, kad gerai organizuotas darbo pasidalijimas yra pagrindine priežąstis kodėl įmonėje konfliktinės situacijos yra toks retas reiškinys.
Tačiau pasitaikydavo atvejų kai kildavo prieškonfliktinės situacijos, kurios taip ir netapdavo konfliktu. Dažniausiai tokios situacijos susidarydavo kai kas nors iš personalo laiku nespėdavo atlikti savo darbų ir tai imdavo stabdyti efektyvų ir greitą likusio personalo darbą. Tokios situacijos buvo sprendžiamos greitai ir efektyviai. Dažniausiai, nespėjusiai savo darbo laiku atlikti personalo darbuotojai, į pagalbą ateidavo mažiau užsiėmusios darbuotojos, kurių atliekami darbai tuo metu nebuvo pirmo būtinumo.
Praktikos metų nepastebėjau konfliktų kylančių tarp aptarnaujamų klijentų ir įmonės darbuotojų. Manau, jog taip yra todėl, kad valgyklos pagrindiniai lankytojai yra kolegijos dėstytojai ir studentai, kurie ir sudaro didžiąją dalį valgyklos klijentų. Dėl šios priežąsties konfliktuoti tarpusavyje yra tiesiog beprasmiška. Tai supranta tiek valgyklos personalas, tiek patys lankytojai. Taip pat kolegijos valgykloje kasdien lankosi ir vidurinių ir pradinių mokyklų moksleiviai. Kadangi jaunoji karta pagarbiai žiūri į atliekamą personalo darbą ir jį vertina, konfliktų su mokyklinio amžiaus klijentais nekyla. Todėl šioje maitinimo įmonėje bendravimas tarp lankytojų ir dirbančiojo personalo yra ištiesų malonus ir šiltas. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-03-20
DalykasKulinarijos praktikos ataskaita
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis15 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis17.95 KB
Autoriusgediminas
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2006 m
Klasė/kursas3
Mokytojas/DėstytojasLekt. S. Balnytė
Švietimo institucijaŽemaitijos kolegija
FakultetasRietavo vadybos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word praktikos ataskaita kolegijos valgykloje [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą