Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Kruopų gamybos technologija
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Kruopų gamybos technologija

  
 
 
123456789101112
Aprašymas

Įvadas. Kruopų gamybos technologija. Kruopų kokybės rodikliai. Kruopų asortimentas. Lietuvos standartas. Išvados.

Ištrauka

Kruopos yra gaminamos iš įvairiausių grūdų kultūrų, tik atitinkamai juos apdorojant. Taip pat kruopos turi ir didelę maistinę vertę ir žmonių maitinimosi racione turėtų užimti vieną iš pagrindinių vietų, nes jos yra maistingos, tačiau maistingumas priklauso ir nuo grūdų apdorojimo technologijos bei aišku ir nuo kruopų rūšies. Kruopos yra vartojamos pietų pirmiems ir antriems patiekalams bei įvairiems koncervams gaminti. Iš kruopų gaminami dietinės ir vaikų mitybos produktai, maisto koncentratai. Esant tobulesnei technologijai iš grūdų gaminanos ne tik kruopos, bet ir dribsniai, sėlenos, lakštiniai, taip pat grūdų mišiniai pvz.: penkių grūdų, trijų grūdų ir t.t.
Perdirbant grūdus, fasuojant, transportuojant, laikant reikia laikytis nustatyto Lietuvos standarto LST 1479:2006 "Miltų, kruopų ir kitų produktų pakavimas, ženklinimas, laikymas ir gabenimas".

Kruopos yra sviki arba skaldyti grūdai bei ankštinių sėkloos, kurių apyvaisis, luobelė, aleurono sluoksnis bei gemalas yra visiškai arba iš dalies pašalinti.
Kruopų technologinio proceso esmę sudaro endospermo atskyrimas nuo kitų grūdo anatominių dalių.svarbiausios stadijos yra grūdų paruošimas perdirbti ir jų perdirbimas. Pagrindines operacijas pavaizduosiu schemoje Nr. 1 ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-03-26
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis10 puslapių 
Literatūros šaltiniai4
Dydis19.85 KB
Autoriusstudente
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasJ. Lazdauskienė
Failo pavadinimasMicrosoft Word maisto technologija [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 10 puslapių 
  • 2 Klasė/kursas
  • J. Lazdauskienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą