Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Maisto ruošimas pobūviams
   
   
   
-2
naudingas 0 / nenaudingas -2

Maisto ruošimas pobūviams

  
 
 
12345678910111213
Aprašymas

Įvadas. Maisto ruošimo pobūviams tradicijos. Meniu sudarymas. Meniu. Maisto kainų paskaičiavimas. Technologinės ir kalkuliacinės kortelės. Maisto patiekimas ir puošimas. Išvados.

Ištrauka

Maistas yra mūsų gyvybingumo šaltinis. Jau nuo senų senovės valgio gaminimui buvo skiriama daug dėmesio. Per ilgą laiką nusistovėjo valgio gaminimo būdas bei tam tikros tradicijos ir papročiai, kurie išliko ir iki mūsų dienų. Taigi šio darbo tikslas įtvirtinti ir pagilinanti teorines bei praktines maisto ruošimo žinias. Kad būtų lengviau pasiekti šį tikslą pasirinkti tokie uždaviniai:
Aptarti maisto ruošimo pobūviams tradicijas;
Apžvelgti menių sudarymo nurodymus ir sudaryti pasirinkto pobūvio meniu;
Paruošti ir apskaičiuoti pagal pateiktą menių technologines ir kalkuliacines korteles;
Aprašyti, kaip puošiami ir patiekiami pobūvių patiekalai.
Atlikus šiuos aspektus bus aišku, ar pasiektas darbo tikslas, įgyvendinti uždaviniai, bei aptarti darbo rezultatai.

1. MAISTO RUOŠIMO POBŪVIAMS TRADICIJOS

Liaudies mityba visada buvo glaudžiai susijusi su papročiais: atsirado tradiciniai valgiai, kurie atitiko metų laiką ir šventes. Dar ir dabar metų laikai turi nemažai įtakos mitybai – juk taikomės prie esamo sezono, prie tam tikru laiku gamtos mums teikiamų gėrybių. Tačiau organizuojant pobūvį atsižvelgiama ne tik į sezoną, bet ir į tai kokia proga jis organizuojamas. Rengiant pobūvį didžiųjų metų švenčių proga, įvairių šeimos švenčių proga, parenkami ir gaminami valgiai atsižvelgiant į šių švenčių papročius bei tradicijas.
Visi Kūčių valgiai – pasninkiniai (t.y. ne gyvulinės kilmės maistas), pagaminti labai paprastai, neįmantriai: grūdai, kruopų košės, daržovių mišrainės su aliejumi, su lupenom virtos bulvės, silkė, žuvis, žirniai, pupos, medus, grybai. Valgių būtinai turi būti 12. Na, ir žinoma, kalėdaičiai (bažnytiniai paplotėliai), kūčiukai, prėskučiai (dar vadinami "šližikais") su aguonpieniu. Taip pat valgomi ir įvairūs kiti kepiniai – ragaišis, duona. Iš gėrimų labiausiai paplitę ir žinomiausi – kisieliai. Dar ir dabar (nors ir labai retai) verdamas avižų kisielius, kuris paprastomis pasninko dienomis buvo valgomas su aliejuje kepintais svogūnais arba atvėsęs, su miešimu (medaus vandeniu0 bei aguonpieniu. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-05-17
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis11 puslapių 
Literatūros šaltiniai5
Dydis16.89 KB
AutoriusInga
Viso autoriaus darbų9 darbai
Metai2005 m
Klasė/kursas2
Failo pavadinimasMicrosoft Word ruosimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 11 puslapių 
  • 2 Klasė/kursas
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-2
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą