Įvadas. Bendra šalies apžvalga. Meksikos istorija. Ekonominės žinios. Kultūra ir tradicijos. Jausminga meksikiečių virtuvė. Iš pradžių buvo kukurūzai. Majų virtuvė. Tortilijų variantai. Čiapo virtuvė. Meksikos įlankos virtuvė. Septynių padažų kraštas. Padažai. Kaktusas – piktžolė ar maistas? Ką mėgsta meksikiečiai Gėrimai. Rudasis auksas, gintaro geltonumo saldumynas. Saldus Meksikos gyvenimas. Aitriosios paprikos. Spalvingos tautos spalvinga virtuvė. Pueblos virtuvė. Saldu, sultinga ir spalvinga. Prietaringa egzotika. Receptai.Tortijijos iš kukurūzų. Tortilijos su vištiena. Takos su krevetėmis. Moliūgų garnyras. Meksikietiškas avokado padažas. Aštrus meksikiečių troškinys. Žuvies salotos. Žaliųjų citrinų sriuba. Įdarytos aitriosios paprikos su graikinių riešutų padažu. Žuvis paruošta verakrusietiškai. Sūdytos džiovintos menkės, paruoštos meksikietiškai. Jautiena su kaktusų lapais. Šerniena su kukurūzų burbuolėmis. Įdaryti pyragaičiai. Išvados.