Karamelės charakteristika. Karamelės gamybos technologija. Karamelės gamybos technologijos schema. Karamelinio sirupo paruošimas. Karamelinės masės paruošimas. Karamelinės masės atšaldymas. Karamelinės masės minkymas. Karamelinio batono formavimas. Karamelės formavimas. Karamelės įvyniojimas ir pakavimas. Gamybos kontrolė. Organizacinė struktūra. Reikalingos patalpos. Išlaidos. Skaityti daugiau
Arbata, jos kokybė ir vertinimasKulinarija, kursinis darbas
(38 puslapiai)
Arbatos istorija. Arbatmedis. Arbatos auginimas, gamyba ir vartojimas. Arbatos gamybos procesas: Vytinimas, Sukimas, Fermentavimas, Džiovinimas, Rūšiavimas. Arbatos rūšys ir klasifikacija: Žalioji arbata, Juodoji arbata, Oolong arbata, Baltoji arbata, Pu-erh arbata, Antroji arbata, Arbatos klasifikavimas. Arbatos kokybė ir jos vertinimas: Aromatas ir skonio buketas, Ryškumas ir skonis, Spalva ir stiprumas, Arbatos kokybės vertinimas. Tyrimas. Išvados. Skaityti daugiau
Linų sėmenysKulinarija, referatas
(20 puslapių)
Apie linus: Riebiosios rūgštys, Amino rūgštys, Dietinės skaidulos, Fitohormonai, Vitaminai ir mineralai. Receptai su linų produktais: Užkandžiai, Sriubos, Salotos, Antrieji patiekalai, Miltiniai patiekalai, Saldieji patiekalai. Skaityti daugiau
Maisto energetinė vertė ir mitybaKulinarija, referatas
(13 puslapių)
Energetinė vertė. Sveika mityba. Sveikos mitybos principai ir pagrindinės taisyklės. Mitybos režimas. Pagrindinių maisto medžiagų reikšmė. Rekomenduojami energijos poreikiai. Išvados. Skaityti daugiau
AliejusKulinarija, referatas
(7 puslapiai)
Aliejus. Etikečių mokslas. Kokią rūšį pasirinkti? Lentelė: augalinio aliejaus biologinė vertė. Kam svarbus lietuviškumas. Gero apetito. Skaityti daugiau
Ispanijos prieskoniaiKulinarija, referatas
(16 puslapių)
Prieskoninių augalų vartojimo istorija. Ispanijos virtuvės ypatumai. Ispanijoje vartojami prieskoniai. Prieskonių charakteristika. Paprika. Kilnusis lauras. Rozmarinai. Čiobreliai. Šafranai. Česnakai. Kmynai. Cinamonas. Kalendra. Petražolės. Migdolai. Krapai. Skaityti daugiau
VaisvandeniaiKulinarija, referatas
(10 puslapių)
Vanduo. Skysčių poreikis. Vaisvandenių bendra charakteristika. Vaisvandenių rūšys. Gazuoti gėrimai. Negazuoti gėrimai. Lengvi gazuoti gėrimai. Sportiniai gėrimai. Energiniai gėrimai. Maisto priedai. Maisto dažikliai. Maisto saldikliai. Maisto konservantai. Skaityti daugiau
Prieskoniai ir jų panaudojimasKulinarija, referatas
Įvadas. Daržovių maistinės savybės. Pradinis daržovių paruošimas. Kaip kinta daržovių ir vaisių kokybė ruošiant jas maistui. Agurkinės daržovės. Agurkai. Aguročiai. Cukinijos. Moliūgai. Patisonai. Skaityti daugiau
Kava ir jos poveikis žmogaus sveikataiKulinarija, referatas
(11 puslapių)
Kavos istorija. Kavos rūšys. Kava ir sveikata. Ar kava kenkia sveikatai. Devynios gerosios naujienos. Kavoje yra ne tik kofeino. Kofeino poveikis žmogaus organizmui. Dar šis tas apie kava ir sveikatą. Išvados. Skaityti daugiau
RiešutaiKulinarija, referatas
(10 puslapių)
Riešutų rūšys: Lazdyno riešutai ir fondukas, Graikiniai (valakiniai) riešutai, Migdolo riešutai, Pistacijos, Kedro riešutai, Žemės riešutai, Kaštainiai. Riešutų ligos ir kenkėjai. Riešutų kokybė. Išvados. Darbas iliustruotas nuotraukomis. Skaityti daugiau
Plikyta tešlaKulinarija, referatas
(7 puslapiai)
Tešlos rūšys. Tešlos žaliava. Kepimo formos. Tešlos gaminimas. Kepimo temperatūra. Plikytiniai kepiniai. Plikytos tešlos gaminimas. Trūkumai, kurie gali atsirasti gaminant tešlą, ir jų atsiradimo priežastys. Plikytos tešlos receptai. Skaityti daugiau
AptarnavimasKulinarija, špera
(7 puslapiai)
Bendros aptarnavimo taisyklės. Keliami reikalavimai. Pokylių rūšys. Stalo užtiesalai. Valgiaraštis. Stalo serviravimas. Patiekalų patiekimo metodai. Pokylių gėrimų komponavimas, maišymas. Darbas svečių akivaizdoje. Baro inventorius. Patiekalų patiekimo metodai. Valgomieji įrankiai. Porceliano, fajanso indai. Sriubų patiekimo ypatumai. Karštų gėrimų patiekimas. Skaityti daugiau
PowerPoint pristatymas. Pieno teršalai. Švarus pienas. Melžimo higienos taisyklės. Mastitas. Bakterijos. Statistiniai duomenys. Inhibitoriai. Skaityti daugiau
Vynų klasifikacija ir asortimentasKulinarija, namų darbas
(11 puslapių)
Vyno klasifikacija. Pagal žaliavą. Pagal spalvą. Pagal išlaikymo laiką. Pagal gamybos technologiją, alkoholio ir cukraus kiekį. Pagal spirito kiekį. Pagal cukraus kiekį. Pagal rūgšties kiekį. Pagal tvirtumą. Pagal amžių. Vynų asortimentas. Natūralūs vynai. Spirituoti vynai. Stiprieji vynai gaminami šių tipų. Desertiniai spirituoti vynai. Aromatizuoti vynai. Putojantys vynai. Gazuoti vynai. Organiniai vynai. Išvados. Informacijos šaltiniai (4). Skaityti daugiau
Gėrimų patiekimasKulinarija, referatas
(8 puslapiai)
Kavutė ir arbatėlė. Vyno patiekimas. Gėrimų parinkimas. Vynai geriami laikantis šių reikalavimų. Baltasis vynas. Rožinis vynas. Raudonasis vynas. Šampanas. Vynai nerekomenduojami. Baltojo ir rožinio vyno patiekimas. Raudonojo vyno patiekimas. Putojančio vyno patiekimas. Dekantavimas (skysčio perpilimas norint atskirti nuosėdas). Skaityti daugiau
Lithuanian Food TraditionsKulinarija, referatas
(5 puslapiai)
Darbas anglų kalba apie lietuviško maisto tradicijas. Lithuanian Food Traditions. Lithuanian Food and Entertainment Traditions. Christmas Eve, Christmas. Shrove Tuesday. Easter. Lithuanian Eating Habits and Hospitality Traditions. Skaityti daugiau
Dietinio maitinimo pagrindaiKulinarija, referatas
(11 puslapių)
Įvadas. Pagrindinės maisto medžiagos, jų normos ir šaltiniai. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Vanduo. Mineralinės medžiagos. Kalcis. Fosforas. Geležis. Natris ir valgomoji druska. Kalis. Vitaminai. Maisto produktų svarba dietinei mitybai. Pienas ir jo produktai. Kiaušiniai. Mėsa ir jos produktai. Žuvis. Daržovės. Vaisiai ir uogos. Kruopos ir makaronai. Apetitas ir mityba. Poreikiai energetinėms medžiagoms ir vitaminams. Išvada. Skaityti daugiau
Augalai ne tik maistas, bet ir vaistasKulinarija, namų darbas
(4 puslapiai)
Įvadas. Dėstymas. Augalai. Maistinės savybės. Gydomosios augalų savybės. Išvada. Skaityti daugiau