Įvadas. Kaip gaminamas sūris. Sūris kaip maisto produktas. Sūrių grupės ir sūrių profiliai. Kuo vertingi fermentiniai sūriai? Fermentinių sūrių asortimentas Lietuvoje. Fermentinis, bet ar olandiškas? Olandiškų sūrių atsiradimas Lietuvoje. Kas lemia išskirtines "Goudos" savybes? Lietuviškas parmezanas. Kuo gi skiriasi Lietuviškas parmezanas nuo Parmigiano – Reggiano. "Geram skoniui" jau dveji. "Taurusis" Vilniaus rotušėje. "Vacsy" - "Zepter" sveikos mitybos programos naujovė. Iš ūkininkų namų ir fabriko: Goudos sūris. Pjaustomas Rytprūsių sūris: Tilžės sūris. Bel Paese sūrio pusbrolis: grietinėlės sūris. Prie alaus geriausiai tinka Weiftlackerkase. Misis Paulet tauriųjų pelėsių sūris: Stiltonas. Sūrių karalius: Bri. Rūgusio pieno sūris. Bavaria blu Mėsos vyniotinis su sūrio įdaru. Bri sūris Sarlando bri obuoliai. Grietinėlės sūris Kiaulienos bifšteksai su sūrio "skiautere". Grietinėlės sūris Sūrio skrebučiai su voveraitėmis. Ėdamo sūris Sūrio vafliai. Ementalio sūris Sūrio ragu su ryžių "karūna". Išvados.