Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas

  
 
 
12345678910
Aprašymas

Įvadas. Produkto aprašymas. Varškės ir varškės desertų mikrobiologiniai kriterijai. Varškės ir varškės desertų mikrobiologinio gedimo sukėlėjai ir ydos. Išvados.

Ištrauka

Darbo problema: varškė ir varškės desertai yra pieno produktai, ypač naudingi žmogaus organizmui, nes yra labai lengvai įsisavinami, jiems būdinga aukšta maistinė vertė, malonus, gaivinantis skonis. Tačiau tuo pačiu tai yra gana greitai gendantys pieno produktai, todėl, kad juose yra nemažai drėgmės bei įvairių maisto medžiagų, padedančių vystytis mikrobams. Todėl būtina identifikuoti tuos mikroorganizmus ir užkirsti kelią jų vystymuisi.
Darbo tikslas: naudojant mokslinę literatūrą išmokti nustatyti varškės ir varškės desertų kokybę, susipažinti su šių gaminių mikrobinių gedimų sukėlėjais ir sugebėti juos identifikuoti.
Darbo uždaviniai:
• Pateikti trumpą varškės ir varškės desertų aprašymą, apžvelgiant šių gaminių asortimentą ir kokybės reikalavimus;
• Susipažinti su varškės ir varškės desertų mikrobiologiniais kriterijais;
• Susipažinti su šios grupės produktų mikrobiologinių gedimų sukėlėjais ir jų sukeltomis ydomis.
Darbo metodai:
• Mokslinės literatūros analizė;
• Stebėjimo.

Varškė gaminama iš normalizuoto arba lieso pasterizuoto karvių pieno, surauginamo raugu, paruoštu iš grynųjų pienarūgščių bakterijų kultūrų, ir naudojant arba nenaudojant kalcio chloridą bei pieną sutraukiantį fermentą, po to šildant ar nešildant sutrauką.
Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. [14] Ji yra gerai virškinama, naudinga įvairaus amžiaus žmonėms. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių: baltymų (14 — 19%), riebalų (9 — 18%), mineralinių druskų, pieno rūgšties, fermentų, vitaminų ir kitų medžiagų. [11] Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis, ateroskleroze, gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige. Sergant plaučių uždegimu arba įsisenėjus bronchitui, liaudies medicinos atstovai rekomenduoja varškės kompresus. Vakare uždėtas kompresas nenuimamas iki ryto. Jis sušvelnina kosulį ir malšina uždegiminius procesus.
Dabar parduotuvėse gausu įvairių rūšių varškės, todėl kiekvienas galime pasirinkti pagal savo skonį ir sveikatą. Norint išgauti iš varškės kuo daugiau naudos, reikia pasirinkti būtent tą jos rūšį, kuri organizmui reikalingiausia. O tos rūšys viena nuo kitos skiriasi riebumu, rūgštingumu, drėgnumu, konsistencija ir skonio savybėmis. [14] Lietuvoje gaminama šių rūšių varškė: 18%, 9%, 5%, 2% riebumo ir liesa.
Varškės ir varškės desertų asortimentas. Gaminama varškė su priedais (vaisiais, uogomis, daržovėmis), biovarškė, grūdėtoji varškė, dietinė varškė, įvairių skonių varškės desertai, tortai ir kt.
Varškės desertai — tai švelnaus skonio desertiniai varškės gaminiai, į kurių sudėtį įeina minkšti varškės grūdeliai, padengti grietinėle ir paskaninti įvairiais vaisių priedais. [6] ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-01-17
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis9 puslapiai 
Literatūros šaltiniai13
Dydis20.91 KB
AutoriusAgnieszka
Viso autoriaus darbų10 darbų
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasIrena Mačionienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word varskes ir varskes desertu mikrobinis gedimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 9 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 2 Klasė/kursas
  • Irena Mačionienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą