(3 puslapiai)
Žuvies rūkymas. Rūkymo dūmų savybės. Rūkymo biochemija. Rūkymo būdai. Skaityti daugiau(162 darbai)
(3 puslapiai)
Žuvies rūkymas. Rūkymo dūmų savybės. Rūkymo biochemija. Rūkymo būdai. Skaityti daugiau(3 puslapiai)
Tiriamasis darbas apie majonezą. Pirminė majonezo klasifikacija. Majonezo klasifikacija pagal riebumą. Majonezo klasifikacija pagal priedus. Prekių asortimentas. Majonezo rinkos vartotojų segmentavimas . Identifikavimas. Rėmimas. Skaityti daugiau(3 puslapiai)
Darbo tikslas – nustatyti džiovintų vaisių sorbcijos proceso dinamiką. Darbo uždaviniai. Darbui naudojama įranga. Darbo eiga. Produkto aprašymas. Išvada. Skaityti daugiau(4 puslapiai)
Įvadas. Dėstymas. Augalai. Maistinės savybės. Gydomosios augalų savybės. Išvada. Skaityti daugiau(4 puslapiai)
Maisto priedai. Sveikas maistas. Kokie maisto priedų vartojimo maisto produktų gamyboje pagrindiniai principai? Skaityti daugiau(4 puslapiai)
Tikslai ir uždaviniai. Indų virtuvė – puikus maisto ir religijos derinys. Svečiai iš Indijos. Indiška mityba ir jos paslaptis. Išvados. Skaityti daugiau(4 puslapiai)
Vištienos kepsnys su migdolais. Receptūra. Technologija. Kiaulienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis. Receptūra. Technologija. Inventorius. Vištienos kepsnys su migdolais. Kiaulienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis. Darbo eiga. Skaityti daugiau(4 puslapiai)
Įvadas. Korėjos virtuvė. Valgymo ir gėrimo papročiai. Valgymo laikas ir jam būdingas maistas. Elgesys prie stalo. Receptas. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Darbas anglų kalba apie lietuviško maisto tradicijas. Lithuanian Food Traditions. Lithuanian Food and Entertainment Traditions. Christmas Eve, Christmas. Shrove Tuesday. Easter. Lithuanian Eating Habits and Hospitality Traditions. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Tema: Sriubos. Darbo tikslai: Išmokti pagaminti ir patiekti įvairias sriubas, Išmokti kontroliuoti SVT, Išmokti įvertinti sriubų kokybę jusliniu būdu. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Vynas. Vyno skirstymai. Portveinas. Kagoras. Madera. Tokajus. Cheresas. Šampanas. Vermutas. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Kuo vertingi fermentiniai sūriai? Fermentinio sūrio asortimentas Lietuvoje. Fermentinis, bet ar olandiškas? Olandiški sūriai. Gouda. Kas lemia išskirtines "Goudos" savybes? Edanas. Maasdamas. Žementalis ir šveicaras. Pelėsiniai sūriai. Rokforas. Lietuvos sūriai. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Įvadas. Aliejus – geriausi riebalai. Kilmingiausias iš aliejų. Alyvų aliejus ir sveikata. Palmių aliejus: jo riebalų rūgščių reikšmė. Dar truputis informacijos apie riebalus. Mityba ir piktybiniai navikai. Išvada. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Įvadas. Aukštaičių pasididžiavimas. Aukštaičių kulinarinės tradicijos. Apibendrinimas. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Maisto prekių kokybė ir jos nustatymo būdai. Standartizacija. Rūšys. Maisto prekių cheminė sudėtis. Grūdai. Makaronai. Duona. Šviežios daržovės ir vaisiai. Vaisių ir daržovių kokybės reikalavimai. Konservavimo būdai. Vaisių ir daržovių konservų grupės konservai. Medus. Konditerijos prekės. Kakava. Šokoladas. Sausainiai. Saldainiai. Pyragaičiai. Kava. Arbata. Gėrimai. Spiritas. Vynai. Alus. Degtinė. Trauktinė. Likeriai. Pienas. Grietinėlė. Rūgpienis. Kefyras. Grietinė. Fermentinis sūris. Maistiniai riebalai. Sviestas. Žuvis. Mėsa. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Virtų dešrų formavimo proceso tyrimas. Slėgio veikimas faršo vandens surišimui. Technologinės faršo savybės. Faršo laikymas. Mėsos duona. Termobarinis apdorojimas. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Pienas. Pieno cheminė sudėtis. Sauso pieno milteliai. Laktozė. Sauso pieno milteliai. Sauso pieno miltelių gaminimo technologija. Pieno virškinimas. Sauso pieno miltelių laikymas. Išvados. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Mėsos pirminis paruošimas. Skerdienos išskirstymas. Pusgaminių paruošimas. Subproduktų paruošimas. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Mėsa. Šviežia mėsa. Mėsos produktai. Skerdžiamų gyvulių rūšys. Mėsos skerdienos struktūra. Mėsos klasifikavimas pagal temperatūrą. Mėsos tipai. Mėsos kokybės rodikliai ir jų laikymasis. Fasuota mėsa: Mėsos subproduktai. Mėsos pusgaminiai. Mėsos konservai. Dešrų gaminiai. Virtų dešrų grupė. Dešrelės. Kepeninė dešra. Kraujinės dešros. Žlėgtainiai. Šaltiena. Mėsos duona. Parūkytos dešros. Rūkytos dešros. Mėsos gaminiai. Išvados. Skaityti daugiau(5 skaidrės)
PowerPoint pristatymas. Kavos sudėtis. Kavos poveikis organizmui. Kavos rūšys. Kavos laikymas ir įpakavimas. Informacija ant pakuotės. Skaityti daugiau