Šperos.lt > Kita > Kulinarija
Kulinarija

(162 darbai)

Žuvies rūkymasŽuvies rūkymas. Rūkymo dūmų savybės. Rūkymo biochemija. Rūkymo būdai. Skaityti daugiau
MajonezasTiriamasis darbas apie majonezą. Pirminė majonezo klasifikacija. Majonezo klasifikacija pagal riebumą. Majonezo klasifikacija pagal priedus. Prekių asortimentas. Majonezo rinkos vartotojų segmentavimas . Identifikavimas. Rėmimas. Skaityti daugiau
Džiovintų produktų sorbcijos proceso tyrimaiDarbo tikslas – nustatyti džiovintų vaisių sorbcijos proceso dinamiką. Darbo uždaviniai. Darbui naudojama įranga. Darbo eiga. Produkto aprašymas. Išvada. Skaityti daugiau
Augalai ne tik maistas, bet ir vaistasĮvadas. Dėstymas. Augalai. Maistinės savybės. Gydomosios augalų savybės. Išvada. Skaityti daugiau
Maisto priedai ir jų naudojimas Lietuvos maisto pramonėjeMaisto priedai. Sveikas maistas. Kokie maisto priedų vartojimo maisto produktų gamyboje pagrindiniai principai? Skaityti daugiau
Indiška virtuvėTikslai ir uždaviniai. Indų virtuvė – puikus maisto ir religijos derinys. Svečiai iš Indijos. Indiška mityba ir jos paslaptis. Išvados. Skaityti daugiau
Kvalifikacijos egzamino, gamybinio darbo aprašymasVištienos kepsnys su migdolais. Receptūra. Technologija. Kiaulienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis. Receptūra. Technologija. Inventorius. Vištienos kepsnys su migdolais. Kiaulienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis. Darbo eiga. Skaityti daugiau
Svečių aptarnavimas. Korėja. Valgiai. Mitybos ypatumaiĮvadas. Korėjos virtuvė. Valgymo ir gėrimo papročiai. Valgymo laikas ir jam būdingas maistas. Elgesys prie stalo. Receptas. Skaityti daugiau
Lithuanian Food TraditionsDarbas anglų kalba apie lietuviško maisto tradicijas. Lithuanian Food Traditions. Lithuanian Food and Entertainment Traditions. Christmas Eve, Christmas. Shrove Tuesday. Easter. Lithuanian Eating Habits and Hospitality Traditions. Skaityti daugiau
SriubosTema: Sriubos. Darbo tikslai: Išmokti pagaminti ir patiekti įvairias sriubas, Išmokti kontroliuoti SVT, Išmokti įvertinti sriubų kokybę jusliniu būdu. Skaityti daugiau
Vynas (2)Vynas. Vyno skirstymai. Portveinas. Kagoras. Madera. Tokajus. Cheresas. Šampanas. Vermutas. Skaityti daugiau
Fermentinis sūrisKuo vertingi fermentiniai sūriai? Fermentinio sūrio asortimentas Lietuvoje. Fermentinis, bet ar olandiškas? Olandiški sūriai. Gouda. Kas lemia išskirtines "Goudos" savybes? Edanas. Maasdamas. Žementalis ir šveicaras. Pelėsiniai sūriai. Rokforas. Lietuvos sūriai. Skaityti daugiau
Augaliniai ir gyvuliniai riebalai maisto produktuoseĮvadas. Aliejus – geriausi riebalai. Kilmingiausias iš aliejų. Alyvų aliejus ir sveikata. Palmių aliejus: jo riebalų rūgščių reikšmė. Dar truputis informacijos apie riebalus. Mityba ir piktybiniai navikai. Išvada. Skaityti daugiau
Aukštaičių patiekalaiĮvadas. Aukštaičių pasididžiavimas. Aukštaičių kulinarinės tradicijos. Apibendrinimas. Skaityti daugiau
Maisto prekių klasifikavimasMaisto prekių kokybė ir jos nustatymo būdai. Standartizacija. Rūšys. Maisto prekių cheminė sudėtis. Grūdai. Makaronai. Duona. Šviežios daržovės ir vaisiai. Vaisių ir daržovių kokybės reikalavimai. Konservavimo būdai. Vaisių ir daržovių konservų grupės konservai. Medus. Konditerijos prekės. Kakava. Šokoladas. Sausainiai. Saldainiai. Pyragaičiai. Kava. Arbata. Gėrimai. Spiritas. Vynai. Alus. Degtinė. Trauktinė. Likeriai. Pienas. Grietinėlė. Rūgpienis. Kefyras. Grietinė. Fermentinis sūris. Maistiniai riebalai. Sviestas. Žuvis. Mėsa. Skaityti daugiau
Mėsos produktų terminio apdorojimo tyrimai veikiant slėgiuiVirtų dešrų formavimo proceso tyrimas. Slėgio veikimas faršo vandens surišimui. Technologinės faršo savybės. Faršo laikymas. Mėsos duona. Termobarinis apdorojimas. Skaityti daugiau
Sauso pieno milteliaiPienas. Pieno cheminė sudėtis. Sauso pieno milteliai. Laktozė. Sauso pieno milteliai. Sauso pieno miltelių gaminimo technologija. Pieno virškinimas. Sauso pieno miltelių laikymas. Išvados. Skaityti daugiau
Mėsos pirminis paruošimasMėsos pirminis paruošimas. Skerdienos išskirstymas. Pusgaminių paruošimas. Subproduktų paruošimas. Skaityti daugiau
Maisto prekių laikymasMėsa. Šviežia mėsa. Mėsos produktai. Skerdžiamų gyvulių rūšys. Mėsos skerdienos struktūra. Mėsos klasifikavimas pagal temperatūrą. Mėsos tipai. Mėsos kokybės rodikliai ir jų laikymasis. Fasuota mėsa: Mėsos subproduktai. Mėsos pusgaminiai. Mėsos konservai. Dešrų gaminiai. Virtų dešrų grupė. Dešrelės. Kepeninė dešra. Kraujinės dešros. Žlėgtainiai. Šaltiena. Mėsos duona. Parūkytos dešros. Rūkytos dešros. Mėsos gaminiai. Išvados. Skaityti daugiau
Kava (2)PowerPoint pristatymas. Kavos sudėtis. Kavos poveikis organizmui. Kavos rūšys. Kavos laikymas ir įpakavimas. Informacija ant pakuotės. Skaityti daugiau
...