Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Svečių aptarnavimas. Korėja. Valgiai. Mitybos ypatumai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Svečių aptarnavimas. Korėja. Valgiai. Mitybos ypatumai

  
 
 
12345
Aprašymas

Įvadas. Korėjos virtuvė. Valgymo ir gėrimo papročiai. Valgymo laikas ir jam būdingas maistas. Elgesys prie stalo. Receptas.

Ištrauka

Šiek tiek trikdanti yra ši Aušros kraštu vadinama šalis. Ne tik dėl juodų vabalų, žvaliai ropinėjančių po turgaus prekiautojų krepčius šalies pietuose, škotiškais raštais margintais pilkais drabužiais pasipuošusių kikenančių paauglių su popieriniais skėteliais nuo saulės ar baltomis pirštinėmis mūvinčio elegantiško gatvės dailininko priešais vieną iš daugelio Seulo (Pietų Korėjos sostinės) rūmų. Ant daugumos fasadų čia galima išvysti raudonai apšviestas jaučių galvas arba jauną padavėją, žirklėmis karpančią žalią jautieną. Šalies istorija ir gamta leidžia reikštis jausmams ir mintims.

Korėjiečių tautos šaknys glūdi Liaošyje, Mandžiūrijoje ir kitose Šiaurės Azijos vietovėse. Etniškai korėjiečiai priklauso mongolų rasei, tačiau jie išsivystė į labai homogenišką tautą, turinčią savitą kalbą, kultūrą ir papročius. Ši derlinga šalis Azijos kontinento rytinėje dalyje 1950 metais buvo padalinta į dvi dalis – komunistinę Šiaurės Korėją ir Pietų Korėjos Respubliką, savo plotu dvigubai lenkiančią Šveicariją. Korėjai priklauso nesuskaičiuojamos mažos ir didelės salelės. Žemyninėje jos dalyje palei visą rytinę pakrantę driekiasi didingi klostyti granito ir kalkakmenio kalnynai, vietomis stačiu šlaitu krentantys į Japonijos jūrą. Du trečdaliai Korėjos pusiasalio yra kalvoti, viršūnės siekia beveik 2 tūkst. Metrų. Pietuose ir vakaruose šlaitai pamažu leidžiasi į jūrą. Šiose pakrantėse auginami ryžiai ir kitos daržovės. Į pietus nuo Seulo esantis Deagu žinomas savo saldžiais sultingais obuoliais, Kumsane daugiausia auginamas ženšenis. Nuo gamtos ir žmonių veiklos priklauso ir jų papročiai: Šillos regiono sostinėje Kyongju, kurį Jungtinės Tautos paskelbė pasaulio kultūros paveldo dalimi, kiekvieną pavasarį dainuojamas himnas tradiciniam to krašto likeriui ir ryžių pyragėliams. Pusano rudeniniame Jagalchi festivalyje taip pat daug dėmesio skiriama maistui. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-02-01
DalykasKulinarijos rašinys
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasRašiniai
Apimtis4 puslapiai 
Literatūros šaltiniai3
Dydis10 KB
AutoriusAiste
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2004 m
Klasė/kursas1
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word darbas visas [speros.lt] [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Rašiniai
  • 4 puslapiai 
  • Vilniaus kolegija / 1 Klasė/kursas
  • 2004 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą