Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Džiovintų produktų sorbcijos proceso tyrimai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Džiovintų produktų sorbcijos proceso tyrimai

  
 
 
1234
Aprašymas

Darbo tikslas – nustatyti džiovintų vaisių sorbcijos proceso dinamiką. Darbo uždaviniai. Darbui naudojama įranga. Darbo eiga. Produkto aprašymas. Išvada.

Ištrauka

Džiovinimas- tai dirbtinis vandens pašalinimas iš produkto. Džiovintų produktų masė sumažėja apie 10 kartų, nes iš vaisių pašalinama apie 14%, o iš daržovių apie 10% vandens. Toki produktai praranda savo spalvą, formą ir dalį cheminių medžiagų. Tinkamai išdžiovinti produktai turi būti lankstūs, o ne trapūs.
Darbo tikslas – nustatyti džiovintų vaisių sorbcijos proceso dinamiką.
Darbo uždaviniai:
1. nustatyti tiriamo produkto pradinį ir galinį drėgnį;
2. apskaičiuoti ir nubraižyti tiriamo džiovinto produkto drėgnio ω = f(τ) ir brinkimo greičio dω/dτ = f(τ) priklausomybės nuo laiko.

Darbui naudojama įranga: svarstyklės, džiovinimo spinta, svėrimo ir mirkymo indeliai, svarstyklės.

Darbo eiga: laboratorinio darbo metu užpildomos žemiau pateiktos lentelės ir nubraižomos tirtų džiovintų produktų sorbcijos procesą vaizduojančios kreivės – produktų drėgnio ω = f(τ) ir brinkimo greičio dω/dτ = f(τ) priklausomybės nuo laiko.

Darbo atlikimo data : 2007. 03. 29

Produkto pavadinimas: džiovinti ananasai.

Produkto aprašymas: džiovinti ananasai supjaustyti maždaug 1 cm aukščio ir 1,5 cm skersmens griežinėliais. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-04-19
DalykasKulinarijos laboratorinis darbas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasLaboratoriniai darbai
Apimtis3 puslapiai 
Literatūros šaltiniai0
Dydis14.03 KB
AutoriusEgle
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2007 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaAleksandro Stulginskio universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Dziovintu produktu sorbcijos proceso tyrimai [speros.lt].doc
 

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą