Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Pasaulio virtuvių ypatumai (2)
   
   
   
naudingas +1 / nenaudingas -1

Pasaulio virtuvių ypatumai (2)

  
 
 
1234
Aprašymas

Amerikiečių, kanadiečių mitybos ypatumai. Anglų mitybos ypatumai. Arabų mitybos ypatumai. Armėnų mitybos ypatumai. Azerbaidžaniečių mitybos ypatumai. Bulgarų mitybos ypatumai. Čekų mitybos ypatumai. Danų mitybos ypatumai. Graikų mitybos ypatumai. Gruzinų mitybos ypatumai. Ispanų mitybos ypatumai. Italų mitybos ypatumai. Indų mitybos ypatumai. Japonų mitybos ypatumai. Kinų mitybos ypatumai. Korėjiečių mitybos ypatumai. Lenkų mitybos ypatumai. Meksikiečių mitybos ypatumai. Norvegų mitybos ypatumai. Prancūzų mitybos ypatumai. Portugalų mitybos ypatumai. Rumunų mitybos ypatumai. Suomių mitybos ypatumai. Švedų mitybos ypatumai. Vidurinės Azijos mitybos ypatumai. Vengrų mitybos ypatumai. Vokiečių mitybos ypatumai. Žydų mitybos ypatumai.

Ištrauka

Amerikiečių, kanadiečių mitybos ypatumai – Daug pramoninių pusgaminių.Mažai duonos.Mėgsta sviesta,sumuštinius.Šaltą užkandį mėgsta įv.daržoves,salotas su graikiniais riešutais,virta ar kepta paukštieną,veršieną,aviena su majonezu,dešreles.Nemėgsta ikrų ir patiekalų drebučiuose.Populiarios skaidrios sriubos, ypač su keptasi priedais,trintas sriubas ir saldžias sriubas. Mėsą ir paukštieną kepa kartu su prieskoninėsm daržovėm, kad kepsnis būtų skanesnis prieš kepant pamirkomas tešloje ar kiaušinyje.Aptepamas prieskoningu padažu,apibarstom graikiniais riešutais arba aptepame medumi,dedam ananasų,obuolių ar bananų,užpilam sultiniu ar vynu ir patroškinam. Mėsos patiekalai ruošiami iš jautienos, veršienos, avienos.Valgo naminių ir medžiojamų paukščių mėsą.Mėgstamiausias patiekalas bifšteksas.Padažus mėgsta paruoštus iš pakepintų prieskoninių daržovių,prideda uogienės, konjako ir vyno.Patiekalai paskaninami klevo sula.Nemėgsta pomidorų padažų.Ypač mėgsta lašišines žuvis, upėtakius, vėžiagyvius.Garnyras – įv. keptos daržovės, vaisiai, riebaluose keptos bulvės, bananai, bulvės keptos folijoje.Žuvies patiekalai – virti, kepti, apkepti. Verdant žuvį pilamas konjakas, vynas ar citrinos sultys. Iš daržovių ruošiami pudingai.Mėgsta miltinius kruopinius patiekalus. Lietinius ir sklindžius.Populiarus kiaušinio patiekalai – omletai, kiaušiniai su įv. priedais.Vaisiai, uogos su plakta grietinele, ledai, pudingai. Nacionalinis gėrimas kava,silpna ir patiekiama su grietinele,geria valgio metu o ne po valgio.Mėgsta įv. sultys, minelalinį,kokteilius,sidrus,gėrimai turi būti atšaldyti.Pusryčiai – gausūs, sultys,kada,tortai,bandelė,džemas.Antri pusryciai ne tokie gausus sumuštiniai, salotos.Pietūs ir vakarienė – gausūs.Asortimentas :valdorfo salotos- virti salierai,obuoliai supjaustomi kubeliais,dedam kapotų riešutų.Majonezas sumaišomas su plakta gritinėle,citrinos sultys,druska.Salotos dedamos ant salotų lapų.Gerai atšaldoma.Šventinė kalakutė–ji įtrinama druska,prieskoniais,prikemšama įdaro,užsiuvama ir kepama orkaitėje ant grotelių.Nuo 2 iki 5 val. Obuolių pyragas – trapi tešla iškočiojama 1cm storio,sudedam į formą,ant viršaus dedam skiltelėm supjaustytus obuolius sumaišytus su trupučiu miltų,pabarstom cinamonu,cukrumi,citrinų žievele.Ant tešlos, ant viršaus dedam gabaliukais supjaustyta sviestą, uždedam grietinės, kepam orkaitėje 40 min. patiektį karštą.
Anglų mitybos ypatumai. Skonio įvairumas.Mėgstami švelnūs ir aštrūs patiekalai.Pagrindą sudaro sūris,mėsa,daržovės,kruopos.Greita ir nesudėtinga patiekalų gamyba.Paskaninami daržovėmis prieskoninėmis,pipirais,česnakais,kmynais,mėtom,rokforo sūriu,verdamos sultiniuose iš smulkiai supjaustytos apkepintos mėsos.Populiarūs veršienos galvų, jautienos uodegų ir krabų sultiniai.Mėgstami sultiniai ir trintos sriubos.Mėsa-jautiena,veršiena,paukštiena. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-05-12
DalykasKulinarijos špera
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasŠperos
Apimtis14 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis35.59 KB
AutoriusJaroslav
Viso autoriaus darbų17 darbų
Metai2007 m
Klasė/kursas3
Failo pavadinimasMicrosoft Word gera spera2 [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Šperos
  • 14 puslapių 
  • 3 Klasė/kursas
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą