Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Varškės patiekalai. Arbata
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Varškės patiekalai. Arbata

  
 
 
12345678910
Aprašymas

Varškės patiekalai. Šalti varškės patiekalai. Karšti varškės patiekalai. Varškėčių patiekalų receptai. Varškės apkepas. Virtiniai. Arbata. Vandens kokybės įtaka arbatos skoniui, aromatui. Laiko ir temperatūros įtaka arbatos nuoviro kokybei. Arbatos užplikymas. Angliškas, japoniškas, mongoliškas arbatos paruošimo būdas. Praktinė užduotis.

Ištrauka

27kl. Varškės patiekalų reikšmė mityboje. Šaltųjų varškės patiekalų ruošimo technologija, patiekimas. Virtų varškės patiekalų: varškėčių, virtinukų su varške ir kt. ruošimo technologija, patiekimas.
Varškės patiekalai
Varškė – vienas iš vertingiausių pieno produktų, kadangi joje yra daug baltymų, pieno riebalų, mineralinių medžiagų kalcio ir fosforo. Pagal riebumą varškė skirstoma: į riebią (18%), vidutinio riebumo (9%,5%) ir liesą (iki 1%).
Riebi varškė tinka varškės masei paruošti, ją galima patiekti natūralią. Vidutinio riebumo ir liesa varškė naudojama karštiems varškės patiekalams.
Varškėje yra pilnaverčių pieno baltymų – kazeino (62-77%). Kaitinant pieno baltymai susitraukia, todėl sunkiau virškinami. Prieš ruošiant patiekalus varškė pertrinama.
Normalus varškės drėgnumas yra 75%. Receptūros apskaičiuotos imant standartinį drėgnumą.
Šalti varškės patiekalai
Natūrali varškė. Patiekiama nepertrinta salotinėse, dubenėliuose, kreminėse, desertinėse lėkštėse, užpylus grietine su cukrumi. Cukrų galima paduoti atskirai, arba reikia pilti šalia. Negalima cukraus pilti ant grietinės, nes cukrui tirpstant grietinė pageltonuoja. Varškę galima patiekti su uogiene, pienu arba grietinėle, konservuotais vaisiais.
Varškė su sūriu. Varškė pertrinama ir sumaišoma su tarkuotu sūriu. Patiekiama su grietine.
Varškė su žaluma. Varškė pertrinama, dedama druskos, cukraus, smulkiai supjaustytos žalumos (petražolių arba salotos lapelių, krapų arba špinatų) išmaišoma ir patiekiama su grietine.
Saldi varškės masė. Varškė pertrinama, dedama karštame vandenyje ištirpinto vanilino (1:20) sviesto, cukraus, nuplautų, nusausintų razinų, supjaustytų cukrintinių arba kakavos miltelių. Patiekiama su grietine.
Saldžią varškės masę galima patiekti su konservuotais vaisiais, užpylus sirupu.
Saldi varškės masė patiekiama ir su grietine, pabarsčius susmulkintais riešutais ir papuošus mandarinais.
Galima patiekti ir su uogiene, riešutais ir plakta grietinėle. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-05-28
DalykasKulinarijos namų darbas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasNamų darbai
Apimtis9 puslapiai 
Literatūros šaltiniai3
Dydis14.27 KB
Autoriusruta
Viso autoriaus darbų5 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Kontrolinis darbas MAITINIMO [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Namų darbai
  • 9 puslapiai 
  • Vilniaus kolegija / 2 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą