Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Virtos rūkytos dešros
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Virtos rūkytos dešros

  
 
 
1234567891011
Aprašymas

Įvadas. Parūkytos dešros. Parūkytų dešrų gamybos technologija. Dešrų gamyba. I būdas. Virtos rūkytos dešros. Virtų rūkytų dešrų gamybos technologija. Ydos. Asortimentas. Išvados.

Ištrauka

Parūkytos dešros
Skirtingai nuo virtų dešrų, parūkytos dešros turi mažiau drėg¬mės, bet daugiau riebalų ir baltymų. Jos pasižymi dideliu kaloringu¬mu, kietesne konsistencija, juntamu dešrų kvapu.
Parūkytų dešrų gamybos technologija panaši į virtų dešrų tech¬nologiją. Tačiau ji skiriasi tuo, kad atliekamos papildomos technolo¬ginės operacijos: dešrų rūkymas ir jų džiovinimas. Parūkytos dešros labiau patvarios laikymui negu virtos.
Mūsų šalyje gaminamos šių pavadinimų parūkytos dešros: medžiotojų dešrelės, "Rėkyvos", "Nemuno" ,pajūrio, Nidos, užkandi¬nė, naminė ir kt.

Parūkytų dešrų gamybos technologija
Žaliavos paruošimas. Priimant žaliavą jos kokybė nustatoma pa¬gal galiojančius standartus. Esant reikalui atliekamas skerdenos tua¬letas. Išpjaustoma ir išgyslinama atšaldyta arba atšildyta žaliava, ku¬rios temperatūra raumenyse 4±2°C. Lašiniai atšaldomi iki 2±2°C ar¬ba pasaldomi iki -2±1°C temperatūros.
Prieskonių paruošimas. Juodieji, kvepiantieji pipirai, kalendra malami įvairių konstrukcijų malūnėliais ir persijojami per sietelius, kurių skylučių skersmuo iki 0,8 mm. Švieži česnakai suskaldomi skil¬telėmis, valomi. Džiovinti česnakai 2 h mirkomi 15-17°C vandenyje. Česnakų ir vandens santykis 1:2. Nuvalyti ir išmirkyti česnakai smul¬kinami mėsmale, kurios sietelio skylučių skersmuo 2-3 mm.
Vartojamas 2,5 % natrio nitrito tirpalas. 100 kg mėsos pilama 300 ml šio tirpalo.
Apvalkalų paruošimas. Jie paruošiami vadovaujantis "Apval¬kalų paruošimo dešrų gamybai" instrukcija, o dirbtiniai apvalkalai -vadovaujantis atitinkamomis rekomendacijomis. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-12-18
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis8 puslapiai 
Literatūros šaltiniai1
Dydis19.07 KB
Autoriusginnte
Viso autoriaus darbų16 darbų
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasR.Jerofejevienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word desros [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 8 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 2 Klasė/kursas
  • R.Jerofejevienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą