Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Gamybinės praktikos ataskaita: įmonė "Fazer kepykla" ir Raseinių rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba
   
   
   
-3
naudingas +2 / nenaudingas -5

Gamybinės praktikos ataskaita: įmonė "Fazer kepykla" ir Raseinių rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

  
 
 
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233
Aprašymas

Įvadas. Įmonės "Fazer kepyklos" istorija ir veikla. Gamybinės praktikos ataskaita maisto įmonėje "Fazer kepyklos". "Penkiagrūdės" juodos forminės duonos – gamybos technologinio proceso žingsniai. Žaliavų ir medžiagų priėmimas. Žaliavų laikymas. Žaliavų pirminis apdorojimas: miltų dozavimas ir sijojimas. Plikinio ruošimas ir fermentacija kartu su kietu raugu - "galva". Visų likusių žaliavų pagal receptūrą dozavimas ir svėrimas. Tešlos maišymas. Tešlos brandinimas. Tešlos svėrimas po 7kg ir vertimas į paruoštas kepimui skardas. Pusgaminių kildymas. Kepimas. Iškeptų kepinių vėsinimas ir brandinimas. Pjaustymas. Pakavimas. Laikymas iki realizavimo. Transportavimas. Tiekimas vartotojams. Žaliavų aprašymas, ženklinimas bei atsekamumas. Pastebėti technologinio proceso pažeidimai, galintys įtakoti produkto saugą ir kokybę. "Penkiagrūdė" atitikimas norminių dokumentų reikalavimams. Trumpas pasirinkto produkto aprašymas. Produkto sulaikymo ir paėmimo iš rinkosprograma. Programos veiksmų schema. Pranešimų apie nesaugius ar įtariamus produktus registravimo žurnalas. Nesaugių ar įtariamų produktų sulaikymo žurnalas. "Fazer kepyklos" gamybos procesas pagal Europos Parlamento ir Tarybos (ES) reglamento 178/2002 ES maisto įstatymo bendruosius principus. "Fazer kepyklos" gamybos procesas pagal Europos Parlamento ir Tarybos (ES) reglamento 852/2004 Maisto produktų higienos reikalavimus. Ataskaita, atlikus praktiką, Raseinių rajono valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje. Pareiškimas dėl kokybės politikos. VMVT struktūros grafinė schema. Kokybės vadybos organizacinė schema. Kokybės politika ir procedūros. Bendradarbiavimas. Maisto tvarkymo subjektų patikrinimai. Išvados.

Ištrauka

Tikslai. Kadangi gamybinė praktika susidėjo iš dviejų dalių, tai ir tų tikslų iškilo ne vienas. Pirma dalis praktikos buvo atlikta įmonėje "Fazer kepyklos". Jos metu teko suvokti ir išsiaiškinti, kaip šis maisto tvarkymo subjektas gamybos procese vykdo reglamentų 178/2002 maisto įstatymo bendruosius principus bei 852/2004 Maisto produktų higienos reikalavimus.
Po to reikėjo apsispręsti ir pasirinkti vieną maisto produktą (j/d forminė "Penkiagrūdė") ir aprašyti jo gamybos technologinį procesą, nurodant svarbius valdymo taškus (SVT), pažeidimus. Aprašyti kiek įmanoma sunaudotas gamybos procesui žaliavas; atitikimą žaliavų ir maisto produkto norminių dokumentų reikalavimams. Parengti produkto sulaikymo ir išėmimo iš rinkos schemą.
Antra dalis praktikos buvo atlikta Raseinių rajono valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje. Teko susipažinti su kokybės sistema ir, svarbiausia, dalyvauti bei kartu atlikti maisto tvarkymo subjektų patikrinimus.
Santrauka. Pirmiausia supažindinama su praktikos vietos – įmonės veikla, jos istorija. Po to konkrečiai pereinama prie užsibrėžtų tikslų įgyvendinimo.
I dalis. Gan išsamiai ir plačiai aprašomi pasirinkto maisto produkto – "Penkiagrūdės" juodos forminės duonos – gamybos technologinio proceso žingsniai su visais temperatūriniais ir laiko parametrais, bei pateikiama tiksli produkto receptūra. Aprašomi pastebėti technologinio proceso pažeidimai, galintys įtakoti produkto saugą ir kokybę. Pateikiamas j/d "Penkiagrūdė" atitikimas norminių dokumentų reikalavimams bei ES reglamentų 178/2002 ir 852/2004 bendriesiems principams. Supažindinama su pačiu produktu trumpai aprašant jo optimalius gaminio matmenis, pateikiami drėgmės ir minkštimo parametrai, jusliniai rodikliai, bei tiksli produkto sudėtis. Nurodoma, kas tikrinama įmonės laboratorijoje vykstant atskiriems kokybės tikrinimams.
Išsamiai supažindinama su produkto sulaikymo ir paėmimo iš rinkos programa., kartu pateikiant programos veiksmų schema.
II dalis. Pateikiama ataskaita, atlikus praktiką, Raseinių rajono valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje. Trumpai apžvelgiama kokybės sistema diegiama pagal Lietuvos Respublikos standartą LST EN ISO/ IEC 17020:2004 "Bendrieji įvairių tipų kontrolės įstaigų veikimo kriterijai". Ir galiausiai apibendrinami rezultatai, pateikiamos išvados iš patikrinimų, atliktų trejose maisto tvarkymo subjektuose. Nurodoma, pagal kokius teisės aktus buvo vykdomi patikrinimai, ir kaip laikomasi jų reikalavimų. Apžvelgiama, kas buvo pažeista.
Galų gale pateikiamos išvados, įvykdžius užsibrėžtus tikslus. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2010-03-24
DalykasKulinarijos praktikos ataskaita
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis30 puslapių 
Literatūros šaltiniai11
Dydis70.33 KB
AutoriusA.
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2009 m
Klasė/kursas4
Mokytojas/DėstytojasJ. Dzemydienė
Švietimo institucijaLietuvos sveikatos mokslų universitetas
FakultetasVeterinarijos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Gamybines praktikos ataskaita [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Praktikos ataskaitos
  • 30 puslapių 
  • Lietuvos sveikatos mokslų universitetas / 4 Klasė/kursas
  • J. Dzemydienė
  • 2009 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+2
-5
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą