Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Renginio organizavimas: 50 metų jubiliejinis vakaras
   
   
   
-2
naudingas 0 / nenaudingas -2

Renginio organizavimas: 50 metų jubiliejinis vakaras

  
 
 
123456789101112131415161718
Aprašymas

Įvadas. Esamos padėties analizė UAB "Laukinė orchidėja". Užsakymo priėmimas. Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Gėlės. Užsakymas į virtuvę. Patalpų puošyba. Stalų serviravimas ir pobūvio meniu parinkimas. Kainoraštis. Šventinio vakaro scenarijus. Svečių susodinimo schema. Pobūvio analizė. Išvados. Priedai. Pobūvio sutartis. Indų užsakymas į servizinę. Užsakymas į virtuvę.

Ištrauka

Mūsų dienomis tiek kaime, tiek mieste vis labiau įsigali gimtadienio šventimas. Gimtadienis tampa svarbiausia ir populiariausia diena, asmenine švente. Ši diena yra ne tik kurio nors šeimos nario, bet ir visos šeimos šventė, o jubiliejinės sukaktuvės – tai ir visos giminės, draugų ir pažįstamų šventė. Seniau jubiliejinės šventės buvo ruošiamos namuose. Vieni tuo mėgaujasi lyg šventiniu ritualu, kiti tai daro paskubomis, nemėgstantiems gaminti maisto, vaišių ruošimas gali tapti tikra kančia. Tačiau yra įvairių būdų ir priemonių gražioms ir turiningoms vaišėms suruošti, neplušant kelias dienas prie viryklės. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę vis daugiau atidaroma restoranų, kavinių, kurios siūlo savo paslaugas, surengti įdomius, turiningus šventinius pobūvius. Jubiliejai gali būti švenčiami įvairiose maitinimo įstaigose: baruose, restoranuose, kavinėse ar išnuomojamose patalpose.
Baras - tai maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas tam tikras patiekalų, užkandžių, konditerijos gaminių, gausus gėrimų asortimentas, atsižvelgiant į jos specializaciją. Barai gali būti bendro profilio ir specializuoti.
Kavinė – tai maitinimo įmonė, kurioje yra gausus karštų ir šaltų gėrimų, konditerijos gaminių, saldžių patiekalų ir ribotas šaltų bei karštų patiekalų asortimentas.
Restoranas – tai maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas gausus patiekalų, gėrimų, konditerijos gaminių asortimentas, sudaromos sąlygos poilsiui ir pramogoms. Restoranai iš kitų maitinimo įmonių tipų išsiskiria aukšto meninio lygio interjerų ir reklama, geresnių materialinių ir techninių aprūpinimų, klasikinėmis lankytojų aptarnavimo formomis, realizuojamos produkcijos asortimentu. Restorano meniu vyrauja užsakomieji ir firminiai patiekalai, konditerijos gaminiai ir gėrimai, atspindintis įmonės ypatumus ir specializaciją. Restoranai gali būti bendro profilio ir specializuoti. Atsižvelgiant į architektūrinį bei meninį interjero suprojektavimą, taip pat patiekalų ir gėrimų asortimentą, aptarnavimo būda ir formą, restoranai specializuojami:
Pagal asortimentą (žuvies, alaus, žvėrienos patiekalų ir kt.);
Pagal nacionalines virtuves (lietuvių, gruzinų, vokiečių, italų ir kt.);
Pagal temines kryptis (istoriniai, užmiesčio zonų, egzotiniai, turistų ir kt.). ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-06-19
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis16 puslapių 
Literatūros šaltiniai7
Dydis31.97 KB
Autoriusinuse
Viso autoriaus darbų10 darbų
Metai2006 m
Klasė/kursas1
Mokytojas/DėstytojasKarbauskienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maitinimo savarankiskas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

  • 2012-08-13 IP: 213.226.169.35
    Raimonda sako

    ascff

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 16 puslapių 
  • Kauno kolegija / 1 Klasė/kursas
  • Karbauskienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-2
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą