Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Miežinės ir kvietinės kruopos
   
   
   
-1
naudingas 0 / nenaudingas -1

Miežinės ir kvietinės kruopos

  
 
 
1234567
Aprašymas

Įvadas. Miežinių ir kvietinių kruopų maistinė vertė. Miežinių ir kvietinių kruopų vartojamosios savybės. Miežinių ir kvietinių kruopų skirstymas pagal požymius. Miežinių ir kvietinių kruopų kokybė. Išvados.

Ištrauka

Kruopos gaminamos beveik iš visų grūdų. Kruopų košės pradedamos valgyti kūdikystėje. Jos gali būti ruošiamos su motinos pienu, adaptuotu mišiniu, o vyresniems kaip 9 mėnesių kūdikiams – su karvės ar ožkos pienu. Pirmosios košės verdamos iš ryžių, grikių, avižų. Manų košė pradedama duoti vėliausiai ir rečiausiai, nes ji mažiausiai vertinga.
Gaila, kad ne visi mėgstame ar norime valgyti kruopų košes. O neretai sakoma, kad kruopų košė - vargšų valgis. Tačiau jei žinotume, kiek naudos jos duoda gerai mūsų savijautai ir sveikatai, kruopos tikrai gerokai dažniau atsidurtų mūsų pirkinių krepšyje. Ir visai nesvarbu, ar esame turtingi, ar vargšai.
Darbo tikslas:
išanalizuoti miežinių ir kvietinių kruopų maistinę vertę;
išnagrinėti miežinių ir kvietinių vartojamąsias savybes;
išanalizuoti miežinių ir kvietinių klasifikavimo požymius;
išanalizuoti miežinių ir kvietinių kokybę.
Šiame darbe sužinosite kokia miežinių ir kvietinių kruopų maistinė vertė ir vartpojamosios savyvės, kokia miežinių ir kvietinių kruopų kokybė.

Miežinės kruopos. Miežinių kruopų 100 g tiekia vidutiniškai 335 kcal energijos. Jų sudėtyje gausu angliavandenių, ypač krakmolo, baltymų – nedaug. Miežinėse kruopose yra nemažai mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio, kalcio.


Miežinės kruopos. Miežinių kruopų košių sudėtyje gausu tų angliavandenių, kurių mūsų organizmui labiausiai reikia. Angliavandeniai – puikus energijos šaltinis. Jose yra daug ląstelienos, B grupės vitaminų, geležies, cinko, kalcio. Jose daug naudingų medžiagų - vitaminų ir mineralų.

Kvietinės kruopos. Kvietinių kruopų sudėtyje yra daug angliavandenių, ypač krakmolo. 100 g kruopų yra apie 57 g krakmolo, gausu mineralinių medžiagų – magnio, fosforo, kalio, kalcio.
Kvietinių kruopų košių sudėtyje gausu tų angliavandenių, kurių mūsų organizmui labiausiai reikia. Angliavandeniai – puikus energijos šaltinis. Jose yra daug ląstelienos, B grupės vitaminų, geležies, cinko, kalcio. Jose daug naudingų medžiagų - vitaminų ir mineralų. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-01-10
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis6 puslapiai 
Literatūros šaltiniai2
Dydis72.59 KB
Autoriuspacesaite2
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaŽemaitijos kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word kruopos.GERAS [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 6 puslapiai 
  • Žemaitijos kolegija / 2 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą