Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Furšeto rengimas
   
   
   
-2
naudingas 0 / nenaudingas -2

Furšeto rengimas

  
 
 
1234567891011121314151617
Aprašymas

Darbo tikslas: Išanalizuoti pobūvį furšetą pasirinktoje maitinimo įmonėje ir pateikti rekomendacijas. Įvadas. Esamos padėties analizė UAB "Saulės miestas". Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Pobūvio furšeto meniu parinkimas. Pobūvio furšeto meniu. Stalo serviravimo elementų parinkimas ir paskaičiavimas. Kiti būtini resursai pobūviui organizuoti. Furšeto stalo serviravimas. Svečių aptarnavimas Svečių maitinimo ir aptarnavimo rezultatų analizė. Išvados. Priedas (4).

Ištrauka

Iš pavadinimo (pranc. fourcebette – šakutė) galima numanyti, kad pagal nusistovėjusią tradiciją šio pobūvio metu dažniausiai valgoma tik šakutėmis.
Pobūvis furšetas rengiamas dalykinių pasitarimų, sutarčių pasirašymo, teatro premjerų ar kitomis progomis. Dabar populiaru furšetą organizuoti ir namuose, jei patalpos mažos. Diplomatiniai furšetai rengiami oficialių asmenų priėmimo proga. Tokiame pobūvyje aptarnavimo metu priklausomai nuo užimamos padėties laikomasi tarptautinių bendravimo taisyklių, t.y. protokolo.
Iškilmingi įvykiai dažniausiai pasižymi šventiniais pobūviais: iškilmingais pusryčiais, pietumis, vakariene. Suruošti šventinį pobūvį maitinimo įmonei ne tik garbė, bet ir didelis bei atsakingas darbas. Pobūviai gali būti oficialūs ir neoficialūs.
Oficialūs pobūviai rengiami įvairių sutarčių pasirašymo, nacionalinių švenčių, oficialių vizitų proga.
Neoficialius pobūvius rengia organizacijos ir asmenys. Paprastai tai būna iškilmingi šventiniai pietūs ar vakarienė.
Priklausomai nuo aptarnavimo formos pobūviai skirstomi į: pobūvius, visiškai aptarnaujamus padavėjo, pobūvius iš dalies aptarnaujamus padavėjo, pobūvį – furšetą, kokteilių pobūvį, kokteilių furšetą, arbatėlę, kavutę, mišrų pobūvį.
Organizuojant pobūvį, labai svarbu turėti tikslią informaciją, todėl su užsakovu aptariamos visos detalės, padėsiančios sėkmingai organizuoti bet kokios aptarnavimo formos pobūvį.
Temos aktualumas. Įvairūs renginiai padidina maitinimo įmonių pelną. Lankytojams siūlomas platus patiekalų asortimentas, o pobūviai rengiami tam tikram asmenų ratui ir prisitaikoma prie jų reikalavimų. Aptarnaujant pobūvio metu, reikalingos specialios žinios, profesiniai įgūdžiai bei nusimanymas kainų politikoje.
Darbo tikslas. Išanalizuoti pobūvį furšetą pasirinktoje maitinimo įmonėje ir pateikti rekomendacijas.
Uždaviniai :
• Išanalizuoti esamą padėtį UAB "Saulės miestas"
• Paruošti planą pobūviui furšetui organizuoti.
• Išanalizuoti svečių maitinimą ir aptarnavimą bei pateikti rezultatus.
Darbo metodai: esamos padėties analizė pasirinktoje kavinėje.


UAB "Saulės miestas"
Kavinė "Rumšiškės"
Maitinimo įmonės tipas – kavinė, kurioje galima ne tik pavalgyti, bet ir pailsėti, organizuoti įvairias šventes, reprezentacijas. Kavinėje realizuojami užkandžiai, karšti, šalti patiekalai, gėrimai, konditerijos gaminiai.
Įėjimas į kavinę "Rumšiškės" iš Šventosios 63gatvės kiemelio pusės. Iš kiemelio pusės kylame laiptais ir patenkame į administracijos patalpą. Iš šios patalpos galima patekti į pobūvių salę, kurioje taip pat yra baras. Iš pobūvio salės galima patekti į virtuvę. Iš pobūvių salės galima patekti į lankytojų salę, toliau kylame laiptais į kiekviename aukšte įruoštus svečių kambarius. Priklausomai nuo rengiamo pobūvio svečiai čia gali jaustis nevaržomai, čia jiems sudaromos sąlygos įvairioms atrakcijoms. Didžiausias dėmesys skiriamas pobūvio salei, kurios forma netradicinė tai yra – ovalo formos. Ši pobūvio salė sudaro apie 80 m2. Tokioje patalpoje galima sustatyti 10 stalų, kurių išdėstymą įtakoja netradicinė patalpos geometrija. Kavinės grindys išklotos parketinėmis lentelėmis ant jų patiesta kiliminė danga. Patalpos sienos tinkuotos lygiu tinku ir ištapetuotos šviesiais tapetais suteikiančiais gyvybingumo. Neįprastai atrodo sienoje įmontuotas akvariumas su plaukiojančiomis žuvelėmis.
Be pagrindinės lankytojų salės, yra ir svečių kambarys, skirtas pobūviui – furšetui. Esant būtinybei klientai gali ir papietauti. Svečių kambario interjeras truputį skiriasi nuo pagrindinės lankytojų salės. Patalpos dešinėje pusėje pastatyta didžiulė statula. Patalpos apšvietimas dirbtinis – į pakabinamas lubas įmontuotos alogeninės lemputės. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-01-17
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis17 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis28.92 KB
AutoriusAgnieszka
Viso autoriaus darbų10 darbų
Metai2005 m
Klasė/kursas1
Mokytojas/DėstytojasVilija Karbauskienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word furseto regimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

  • 2015-07-05 IP: 89.117.251.193
    nikole.nijole sako

    ne toks koks tikejausi

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 17 puslapių 
  • Kauno kolegija / 1 Klasė/kursas
  • Vilija Karbauskienė
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-2
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą