Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Vokiečių virtuvė
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Vokiečių virtuvė

  
 
 
12345678910111213
Aprašymas

Įvadas. Būdingi patiekalai bei valgymo įpročiai. Vokiečių gėrimai. Vokiškas alus. Vokiškas vynas. Išvados. Priedai (8).

Ištrauka

Iš galimų užsienio virtuvių šiam darbui pasirinkau vokiečių, kadangi ne kartą teko pabūvoti šioje šalyje, teko susipažinti su šios šalies tradicijomis, teko paragauti įvairių patiekalų. Dėl šių priežaščių pasidomėjau vokiečių virtuve išsamiau: nacionaliniais patiekalais bei gėrimais. Teko dalyvauti vokiško vyno šventėje, ragauti įvairių vokiškų dešrelių bei patiekalų. Norėčiau šiame darbe išdėstyti tai, ką pavyko sužinoti apie Vokietijos virtuvės įpatumus.

Vokiečių virtuvės patiekalai nedaug kuo skiriasi nuo kitų europiečių maisto. Jie mėgsta ikrus, paršiuką su krienais, dešras, dešreles, įvairius kumpius, ruošia daug patiekalų iš kiaulienos, jautienos, veršienos, paukštienos. Patiekalai iš avienos čia mažiau populiarūs.
Pietums ir vakarienei patiekiama sriuba, mėsos ar žuvies patiekalas ir desertas. Antrieji patiekalai yra dažniausiai kepami, apkepami, troškinami. Vokiečiai garnyrui naudoja virtas bulves su lupenomis, bulvių salotas, bulvių tyrę, raugintus kopūstus. Rauginti kopūstai populiarūs ne tik garnyrui, bet kaip ir karštųjų antrųjų patiekalų sudėtinė dalis (Kiaulės kojytės su raugintais kopūstais ir žirneliais; PRIEDAS Nr.1). Patiekalai riebūs, bet neaštrūs, porcijos didelės ir sočios. Iš jūros gėrybių itin paplitę valgiai su unguriais, omarais (Hamburgiška ungurio sriuba).
Vokietijos kulinarai yra tikri dešrelių, dešrų gaminimo specialistai. Vokiečiai valgo įvairių salotų, daržovių: bulvių, kopūstų, morkų, agurkų, įvairių žalumynų. Populiariausi vokiečių patiekalai – kepta antis su obuoliais ar džiovintomis slyvomis, mušti kiaulienos kotletai drebučiuose, keptas kepenys. Patiekalas atspindintis vokiečių valgymo tradicijas – kiauliena su raugintais kopūstais arba troškinta jautiena. Tafelspitz — tai puikus kartu išvirtų mėsos ir rinktinių daržovių derinys, valgomas su garstyčiomis ir padažu.
Būdingi vietiniai patiekalai:
• Labskaus. Savo kilme – tai žvejų pusryčiai: kapota jautienos krūtinėlė ir silkė su burokėliais, bulvėmis ir marinuotomis daržovėmis užpiltu keptu kiaušiniu.
• Weisswürste. Tai baltos veršienos dešrelės su žolelėmis. Valgomos virtos su saldžiomis garstyčiomis.
• Leberkäse. Nors išvertus tai reiškia "kepenų sūris", iš tiesų šis Bavarijos valgis yra šutintas, traškančią plutelę turintis kiaulienos apkepas. Patiekiamas su garstyčiomis ir raugintais kopūstais.
• Griinkohl mit Pinkel. Šis, iš Bremeno kilęs žiemą valgomas valgis — tai šutinti lapiniai kopūstai su spirgučiais, lašiniais ir labai riebia dešra. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-03-21
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis11 puslapių 
Literatūros šaltiniai5
Dydis94.55 KB
AutoriusJulius
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Vokieciu virtuve referatas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 11 puslapių 
  • Vilniaus kolegija / 2 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą