Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Prieskonių pristatymas
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Prieskonių pristatymas

Aprašymas

PowerPoint pristatymas. Prieskonių istorija. Prieskonių reikšmė. Prieskonių grupavimas. prieskonių laikymas. prieskonių higienos norma. Prieskoniai. Kmynai. Kardamonas. Lauro lapai. Šafranas. Vanilė. Anyžiai. Bazilikas. Cinamonas. Ceilono cinamonas. Kiniškas cinamonas. Ciberžolės. Čiobreliai. Citrinžolė. Kalendra. Įmonės teikiančios prieskonius. Išvados.

Ištrauka

PRIESKONIŲ ISTORIJA
Prekyba prieskoniais suvaidino didelį vaidmenį žmonijos istorijoje. Daugelis vertingų prieskonių atkeliavo iš Indijos, Kinijos ir Indonezijos. Viduramžiais prekybą šiais prieskoniais kontroliavo osmanų valdovai ir gaudavo iš jos gerą pelną. Taip pat ir Amerikos atradimą lėmė prieskoniai. Jūrų keliautojams buvo apmaudu mokėti didelius pinigus už pipirus, cinamoną ar imbierą. Ir norėdami sugriauti osmanų prekybos monopolį, jie ieškodavo naujų kelių į Indiją. Jau neolito laikais buvo naudojami prieskoniai. Senose gyvenvietėse buvo rasti kmynai.

PRIESKONIŲ REIKŠMĖ

Prieskoniniai augalai yra sudėtinė žmogaus maisto raciono dalis, be jų mūsų maistas taptų beskonis, bekvapis, nekeltų apetito, estetinio pasigėrėjimo. Prieskoniai dažniausiai neturi maistine verte pasižyminčių medžiagų arba jų turi labai nedaug, tačiau juose yra daug aromatinių ir skoninių medžiagų. Prieskoniuose vertingiausia yra eteriniai aliejai, gliukozoidai ir alkaloidai, tačiau šios medžiagos sudaro labai mažą procentą. Prieskoniuose esantys eteriniai aliejai pagerina maisto skonį, suteikia prieskoniui būdingą kvapą, stimuliuoja virškinimo sulčių išsiskyrimą, gerina virškinimą. Dauguma prieskoninių augalų pasižymi baktericidiniu (čiobrelis, levanda), vitaminizuojančiu (krapai, petražolės) poveikiu bei vaistingomis savybėmis. Prieskoninių augalų turėtume vartoti saikingai, nes prieskoniai stipriai dirgina centrinę nervų sistemą, inkstus, kepenis. Prieskoniniams augalams būdingos ir vaistingosios savybės, todėl jie gali būti vartojami kaip efektyviosios gydomosios priemonės. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-11-29
DalykasKulinarijos pristatymas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasPristatymai
Apimtis24 skaidrės
Literatūros šaltiniai5
Dydis334.28 KB
AutoriusLiama
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2007 m
Klasė/kursas3
Švietimo institucijaAleksandro Stulginskio universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft PowerPoint 3 [speros.lt].ppt
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Pristatymai
  • 24 skaidrės
  • Aleksandro Stulginskio universitetas / 3 Klasė/kursas
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą