Išplėstinė paieška
 
 
 
   
   
   
-2
naudingas 0 / nenaudingas -2

Arbata (2)

  
 
 
12345678
Aprašymas

Įvadas. Arbatos istorija. Arbatos sudėtis. Arbatos gamybos procesas. Juodoji arbata. Žalioji arbata. Raudonoji ir geltonoji arbata. Arbatos koncentratai. Arbatos asortimentas. Arbatos kokybę lemiančios savybės ir jos įvertinimas. Arbatos tinkamumo laikas.

Ištrauka

Arbata - vienas seniausių žmonių geriamų gėrimų. Taip pat jis yra vienas svarbiausių gėrimų pasaulinėje prekyboje, kurio auginimui yra naudojama per du milijonus hektarų. Tačiau dar ir dabar, po tūkstančius metų trukusio arbatos vartojimo Azijoje ir kelis šimtus metų Europoje, daugelis net nežino iš ko arbata yra gaminama, kaip gaunamas galutinis jos pavidalas, kurį daugelis mūsų yra įpratę pirkti parduotuvėse, kokios arbatos savybės nulemia arbatos kokybę ir kaip tą kokybė yra nustatoma. Taigi šiame darbe bus aptartos tokios temos liečiančios arbatą ir jos kokybę:
1. Arbatos istorija
2. Arbatos sudėtis
3. Arbatos gamybos procesas
4. Arbatos asortimentas
5. Arbatos kokybę lemiančios arbatos savybes ir jos įvertinimas
6. Arbatos tinkamumo laikas

Arbatos istorija

Arbata yra perdribti arbatmedžio lapai. Arbata buvo atrasta antrojo Kinijos imperatoriaus Shen Nung’o, žinomo Dieviškojo Gydytojo vardu 2737 m. pr. Kr.. Arbatos gėrimas plačiai paplitę pasaulyje, kadangi arbata malonaus skonio ir aromato, puikiai malšina troškulį, skatina nervų sistemos veiklą.

2. Arbatos sudėtis
Arbatoje svarbiausios sudėtinės dalys tokios: rauginės, aromatinės medžiagos bei alkaloidai. Rauginių medžiagų kompleksas – arbatos taninas, kurio 90% sudaro katechinai. Rauginės medžiagos formuoja arbatos organoleptines savybes – antpilo skonį, spalvą, aromatą, šios medžiagos normalizuoja žmogaus organizme vykstančius medžiagų apykaitos procesus. Arbatos aromatą lemia lakiųjų medžiagų mišinys, kurį
sudaro per 100 junginių – arbatos eterinis aliejus. Aromatines medžiagos yra arbatmedžio lapuose, kai kurios savybės išryškėja arbatą gaminant. Alkaloidai – kofeinas, tebrominas teofilinas ir kiti – yra fiziologiškai veiklūs (skatina žmogaus nervų sistemos ir širdies raumenų veiklą). Arbatoje daugiausiai yra kofeino, kuris arbatai suteikia malonu skonį. Arbatoje taip pat yra baltymų, angliavandenių, organinių rūgščių, dažančiųjų, mineralinių medžiagų , vitaminų (daugiausiai vitamino P). ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2008-02-20
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis6 puslapiai 
Literatūros šaltiniai5
Dydis14.05 KB
Autoriussara
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2007 m
Klasė/kursas1
Mokytojas/DėstytojasJarofiejienienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasVerslo vadybos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Arbata [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 6 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 1 Klasė/kursas
  • Jarofiejienienė
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-2
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą