Įvadas. Valgyklos charakteristika. Konfliktinės situacijos valgykloje. Higienos, sanitarijos ir medicininės kontrolės reikalavimai valgyklos darbuotojams. Medicininės kontrolės reikalavimai valgyklos darbuotojams. Higienos reikalavimai maitinimo įmonės darbuotojams. Higienos reikalavimai maisto žaliavoms. Higienos reikalavimai valgykloje esančioms patalpoms. Higienos reikalavimai technologinių procesų metu. Higienos reikalavimai valgykloje naudojamam inventoriui ir įrengimams. Valgyklos įrengimų charakteristika. Darbo saugos reikalavimai valgyklos įrengimams. Darbo kokybės priklausomybė nuo įrengimų. Valgyklos patiekalų ir gėrimų asortimentas, bei gamybos technologija. Karštieji patiekalai. Sriubos. Antrieji patiekalai. Garnyrai. Padažai. Salotos. Gėrimai. Lankytojų aptarnavimas valgykloje. Pasiruošimas klientų aptarnavimui valgykloje. Prekybos salės paruošimas. Indų paruošimas. Stalų serviravimas. Papildomų paslaugų teikimo galimybės valgykloje. Išvados ir pasiūlymai.