Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Gėrimų patiekimas
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Gėrimų patiekimas

  
 
 
123456789
Aprašymas

Kavutė ir arbatėlė. Vyno patiekimas. Gėrimų parinkimas. Vynai geriami laikantis šių reikalavimų. Baltasis vynas. Rožinis vynas. Raudonasis vynas. Šampanas. Vynai nerekomenduojami. Baltojo ir rožinio vyno patiekimas. Raudonojo vyno patiekimas. Putojančio vyno patiekimas. Dekantavimas (skysčio perpilimas norint atskirti nuosėdas).

Ištrauka

Kavutė ar arbatėlė dažniausiai organizuojama tiktai moterims, tačiau, jei toks priėmimas laikomas oficialiu, gali būti kviečiami ir vyrai. Kavutė ar arbatėlė paprastai rengiama tarp 16-18 val. Ji trunka 1-1,5 valandos. Valgiaraštis nėra labai gausus – tai įvairūs pyragaičiai, tortai, saldainiai, vaisiai, uogienė, kava ar arbata. Jį galima paįvairinti sumuštinukais. Gėrimai: konjakas, brendis, likeris, desertiniai vynai, prie arbatos – romas. Kavutės ar arbatėlės priėmimus tinka rengti jaukioje aplinkoje, pavyzdžiui, prie apvalių, nedidelių staliukų, žvakių šviesoje… Padavėjas turėtų žinoti, kad apskritas stalas sukuria lengvą ir neformalią bendravimo atmosferą, nes kiekvienas iš kalbančiųjų gali pretenduoti į vienodą stalo dalį. Arbatėlės priėmimo metu nederėtų siūlyti arbatos pakeliais, bet vertėtų parinkti kelių rūšių, geros kokybės arbatas ir užplikyti arbatinuke. Reikėtų nepamiršti, kad arbata plikoma šiltame arbatinuke, maždaug 60ºC vandeniu. Kava turėtų būti plikoma kavinukuose ir juose patiekiama į stalą.


Kavos ar arbatos puodeliui dažniausiai kviečiame po pietų, nuo 16 iki 18 valandos. Pakviestasis kavos į namus vakarienei nepasilieka. Darbe taip galima pažymėti gimimo dieną ar kitą progą. Stalas serviruojamas užkandžių ar desertine lėkštele ir kavos puodeliu, vaišinama sumuštiniais, saldumynais, prie kurių dera likeris, šampanas, konjakas, saldūs ar pusiau saldūs vynai. Oficialūs kvietimai nebūtini, galima pakviesti ir telefonu.

Arbatėlė ar kavutė dažniausiai organizuojama pasitarimų, konferencijų, suvažiavimų pertraukų metu. Stalai serviruojami lėkštėmis su puodeliais, desertiniais įrankiais, taurėmis. Patiekiama kava ar arbata, saldūs patiekalai bei gaivieji gėrimai. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2005-09-06
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis8 puslapiai 
Literatūros šaltiniai3
Dydis67.96 KB
Autoriusgedas
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2005 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaŽemaitijos kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word KAVA [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 8 puslapiai 
  • Žemaitijos kolegija / 2 Klasė/kursas
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą