Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Maitinimo įmonių organizavimas: restoranas "Medžiotojų užeiga"
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Maitinimo įmonių organizavimas: restoranas "Medžiotojų užeiga"

  
 
 
12345678910
Aprašymas

Ataskaita. Restoranas "Medžiotojų užeiga". Restorano "Medžiotojų užeiga" prekybinių patalpų struktūra bei baldų joje išdėstymas. Barmeno darbo vieta. Kainoraštis. 5 originalūs kokteiliai. 5 klasikiniai kokteiliai.

Ištrauka

Padavėjo ir administratoriaus profesija įdomi ir nenuobodi, kadangi nuolat bendraujama su žmonėmis, tačiau šios profesijos atstovams – jų išvaizdai, gebėjimams ir charakteriui – keliami tam tikri reikalavimai.
Padavėjas turi būti tvirtas ,atletiško sudėjimo, stiprios sveikatos,ištvermingas ir vikrus. Jis privalo mokėti 1-2 užsienio kalbas, aiškiai ir rišliai kalbėti, turėti gerą atmintį, sugebėti improvizuoti, būti išsilavinęs. Padavėjas turi turėti tam tikras charakterio savybes: būti draugiškas, tolerantiškas, diskretiškas, sąžiningas, punktualus, stropus, norintis tobulėti. Padavėjas turi būti pasitikintis savimi, bet ne arogantiškas, atidus, bet ne nuolankus. Padavėjo įvaizdį gerina graži laikysena.
Nuo seno įprasta vyresnįjį, atsakingą už bendrą tvarką kavinėse ir restoranuose, vadinti administratoriumi. Administrtoriai segi ženklą su įrašu "Metrdotelis". Metrdotelis (administratorius) vadovauja padavėjų, barmenų, salės valytojų, durininkų darbui. Metrdotelis – tai asmuo, kuris palaiko ryšį tarp administracijos ir lankytojų. Tai administracijos atstovas įmonėje.
Padavėjams ir administratoriams keliami aukšti higienos reikalavimai. Kadangi aptarnaujantis personalas nuolat yra dėmesio centre ir dirba su valgiais bei gėrimais, todėl labai svarbu kasdien laikytis asmens higienos. Padavėjai patiria nuolatinį vienpusį fizinį krūvį, dirba priverstine, nepatogia kūno padėtimi. Kad būtų išvengta profesinių susirgimų, rekomenduojamos šios priemonės. Reguliariai, rūpestingai prižiūrėti kūną, valyti odą, naudoti tualetinį vandenį bei skutimosi losjoną. Nuolat rūpestingai valyti dantis, skalauti burną, kad nesklistų nemalonus kvapas. Rūpestingai prižiūrėti kojas, naudoti balzamą kojoms. Švariai laikyti, prižiūrėti darbo aprangą. Ko bus vertas baltas padavėjo švarkas, jei jame galima perskaityti visos savaitės meniu.
Padavėjų ir viso personalo drabužiai turi būti siūdinami iš kokybiško audinio, nes dažnai skalbiami bei lyginami jie gali prarasti savo gerą išvaizdą.
Lankytojas pageidauja aukštos aptarnaujančio personalo bendravimo kultūros. Bendravimas su svečiu, jo sutikimas – maitinimo įmonės vizitinė kortelė.
Aptarnauti pradedama atnešant gėrimus, vėliau – patiekalus. Svečiui pavalgius, indai nurenkami, stalas nuvalomas stalo šluotele ir semtuve arba servetėle. Jei desertui nepatiekiamas sūris, nuo stalo nuimamos ir prieskoninės. Kai stalas paruoštas, atnešamas desertas ir gėrimai prie jo. Lankytojui suvalgius desertą, vėl nurenkami indai ir nušluostomas stalas. Padavėjas pasiteirauja, ar svečias pageidautų kavos arba tauraus gėrimo. Sąskaita lankytojui atnešama sulenkta ant mažo padėkliuko ar lėkštelės. Ji paduodama iš kairės lankytojo pusės. Aptarnaujant svečių grupę, sąskaita paduodama užsakovui.
Jei lankytojas nori iš karto atsiskaityti, tai padavėjas, neatsitraukdamas nuo stalo, paima pinigus, o grąžą padeda ant padėkliuko. Kai lankytojas sumoka ir pasiima grąžą, padavėjas nepastebimai pasišalina, tačiau akies krašteliu stebi stalą, kad padėtų svečiams pakilti, apsirengti, kad palydėtų juos bei maloniai atsisveikintų. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-06-19
DalykasKulinarijos namų darbas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasNamų darbai
Apimtis9 puslapiai 
Literatūros šaltiniai0
Dydis18.52 KB
Autoriusinuse
Viso autoriaus darbų10 darbų
Metai2006 m
Klasė/kursas1
Mokytojas/Dėstytojasdėst. Karbauskienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word ataskaita [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Namų darbai
  • 9 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 1 Klasė/kursas
  • dėst. Karbauskienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą