Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Vaikų maitinimo organizavimas vaikų šventės metu
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Vaikų maitinimo organizavimas vaikų šventės metu

  
 
 
123456789101112131415
Aprašymas

Įvadas. Teorinė dalis. Kodėl pasirinkau šią temą? Darbo tikslas ir uždaviniai. Esamos padėties analizė. Praktinė darbo dalis. Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Pobūvio meniu parinkimas. Stalo aptiesalų, indų, įrankių, taurių bei kitų serviruotės elementų parinkimas ir apskaičiavimas. Stalų serviruotės. Svečių aptarnavimo numatymas. Išvados.

Ištrauka

Sunku pasakyti kada žmonės susirinko į pirmąją savo šventę. Tikriausiai tai buvo akmens amžiuje, kai visa gentis susėdo aplink, iš sumedžioto žvėries, paruoštą kepsnį. Tačiau aišku viena – kad ir koks būtų sunkus metas, žmonės mėgsta susirinkti drauge ir švęsti. Na ir kas, kad ne visi turi galimybę linksmintis senovinėje pilyje, jachtoje ar skrisdami oro balionu. Svarbu, kad susirinkusiems būtų smagu ir džiugios šventės akimirkos ilgai išliktų atmintyje.
Ruošiant vakarėlį būtina suplanuoti iš anksto net ir smulkmenas, bet ne mažiau svarbu ir pačiam organizatoriui patirti šventės kūrimo džiaugsmą.
Surengti vakarėlį galima bet kokiai progai, manau visiems teko tokia didelė atsakomybė, ne vien man praktiškai pajusti darbo sunkumą. Dėl to apsirinkau temą "vaikų maitinimo organizavimas vaikų šventės metu", nes man teko suorganizuoti brolio sūnaus krikštynas.
Pirmoji mažojo –žmogaus gyvenimo šventė – pirmas gimtadienis . Šią dieną suaugusiam dažniausiai primena tik fotonuotraukos ar videojuostos.
Aš manau, kad sudėtingiausias yra parinkti savo vaikui krikšto tėvus, lietuviai nuo seno tikėjo, kad kūdikis bus panašus į juos. Kūmauti kviesdavo gerus, dorus žmones, kadangi kūmų pareigos nesibaigia krikšto marškinėlių apvilkimu, dovana ar kūmų pyrago vaišėmis, tokie papročiai liko iki šių dienų


Teorinė dalis

Pobūvis – tai iškilmingi pietūs ar vakarienė, kurio nors asmens ar įvykio garbei. Pobūviai gali būti oficialūs (įvairūs priėmimai) ir draugiški, šeimyniniai. Oficialūs pobūviai rengiami įvairių sutarčių, pasirašymo, nacionalinių švenčių, oficialių vizitų proga. Neoficialūs vizitai organizuojami įvairų organizacijų ir asmenų.
Priklausomai nuo aptarnavimo formos pobūvio metu svečiai gali būti visiškai ar iš dalies aptarnaujami padavėjo. Gaili būti rengiami: pobūvis – furšetas, kokteilis, kokteilis – furšetas, arbatėlė ar kavutė, mišrus pobūvis.
Pobūviuose aptarnauti pavedama kvalifikuotiems, patyrusiems padavėjams, turintiems specialių žinių ir profesinių įgūdžių.
Pirmiausiai stalas dengiamas specialia staltiese. Jai stalo paviršius nepadengiamas specialia minkšta medžiaga, pirmiau užtiesiama flanelė, tik tada dengiama staltiesė. Jei tiesiamos kelios staltiesės, jas pradedama dengti nuo įėjimo pusės tolimesniojo stalo galo. Staltiesės vidurinė linija eina per stalo vidurį, šoninės lenkimo linijos lygiagrečios su vidurine. Staltiesės turi būti gerai išlygintos, nesusiglamžiusios. Staltiesės iš stalo šonų ir galų turi būti vienodai nusvirusios. Staltiesė turi būti 60-80 cm ilgesnė už stalą. Kėdės sustatomos prie stalo vienodais atstumais, vienam svečiui skiriama maždaug 80 cm. Stalo galų galima neserviruoti. Taurės išdėliojamos taip, kad arčiausiai stovėtų taurė, kuri bus pirmiausiai naudojama.
Stalo papuošimai ( žvakės, gėlių puokštės) neturi būti aukštesnė kaip 30 cm. Gėlės parenkamos pagal šventės pobūdį. Gėlės tinka, bet kokia proga ir bet kada. Žvakidės labiau tinka iškilmingomis progomis.
Jei svečių daug panaudotus indus pavedama surinkti specialiems padavėjams. Jei svečių nedaug, panaudotus indus surenka tie patys padavėjai, kurie aptarnauja svečius. Prieš susėdant svečiams prie stalo, pirmiausiai pasiūloma aperityvo. Laukiamajame padavėjai ant padėklų pateikia spirituotą, pusiau saldų ir sausą vyną, sultis, kokteilius, vasarą – vandenį, alų ir kitus gėrimus. Visa tai pateikiam taurėse ir bokaluose, kurie iš anksto pripilami pagalbinėse patalpose. Galima taip pat pasiūlyti lengvų užkandžių, sumuštinių.
Organizuojant priėmimus, kur svečiai bus vaišinami prie stalo, prašoma atsakyti ir ant kiekvieno kvietimo užrašomos raidės " – Marija Jonikienė - :" Lankytojų aptarnavimas maitinimo įmonėse". ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-03-13
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis13 puslapių 
Literatūros šaltiniai4
Dydis26.65 KB
AutoriusAgne
Viso autoriaus darbų7 darbai
Metai2005 m
Klasė/kursas1
Mokytojas/DėstytojasV. Karbauskienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Laimos darbas Nr.2 [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 13 puslapių 
  • Kauno kolegija / 1 Klasė/kursas
  • V. Karbauskienė
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą