Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Pobūvio aptarnavimas
   
   
   
-1
naudingas 0 / nenaudingas -1

Pobūvio aptarnavimas

  
 
 
12345678910111213
Aprašymas

Įvadas. Pobūvių tradicijos. Pobūvio užsakymas. Maitinimo įmonės pasirinkimas. Pobūvio aptarnavimo planas. Užsakymas – sąskaita pobūviui į virtuvę. Užsakymas – sąskaita pobūviui į barą. Užsakymas sąskaita pobūviui į servizinę. Pobūvio aptarnavimas. Muzikantų ruošimasis. Pobūvio eiga. Išvados. Priedas (valgiaraštis).

Ištrauka

Nuo daugumos jų veiklos priklauso ir mūsų šalies ekonominis lygis. Tat siekiant sėkmės, kiekvienai įstaigai ar įmonei reikėtų netik darbuotojų patirties, kas dabar yra aktualiausia, bet ir visų darbuotojų lojalumo tai firmai kurioje dirbama. Nors ir yra tam tikri įstatymai kurie siekia įtvirtinti lojalumą, bet lojalumas niekada nepriklausys nuo įstatymų. Tai nėra daiktas ar reiškinys, tai labiau moralinė būsena, kuri priklausyto nuo darbuotojų tarpusavio sutarimo, bei materialinio atlygio. Darbuotojai stengiasi dirbti geriau, kai gauna moralinį ir materialinį atlyginimą. Todėl norint išlaikyti darbuotojus, reikia skatinti jų lojalumą tai įmonei.
Visgi lojalumą gali lemti ir tokie reiškiniai, kaip bendravimas, bendrų švenčių organizavimas. Firmos jubiliejus nėra organizuojamas šiaip sau, jei ne bendrų darbų nuveikimo proga ir t.t. tai vienas iš rodiklių lemiantis bendrą firmos veiklą – bendros pramogos. Dažniausiai per pramogas gebame pažinti, susipažinti, bei taip sustiprinti ryšius.
Mano rašinio tikslas tinkamai aptarnauti 80 firmos "Bikuva" pagrindinių darbuotojų. Aš remiuosi savo patirtimi iš praktikos vasarą palūšėje. Tai nebus tiesioginis atpasakojimas. Kai ką keisiu savaip, taip parodydamas savo teorines ir praktines aptarnavimo žinias, kiek galiu sėkmingai parduoti teikiamą maitinimo įmonės sudėtinį maisto ir paslaugų produktą.

1 POBŪVIŲ TRADICIJOS
Pobūvis – tai iškilmingi ar pietūs ar vakarienė kurio nors įvykio ar asmens garbei. Toks pobūvis vadinamas banketu.
Tam tikros grupės žmonių banketuose niekada neapsieinama be organizacinių pramogų. Tai gali būti užsakyti muzikantai, dainininkai, kurie linksmina susirinkusiuosius minėtino įvykio metu. Visada banketo vieta parenkama kolektyvo susitarimu, arba tai padaro atsakingas asmuo iš kolektyvo, toks asmuo pasirūpina užsakymu, jis tarpininkauja tarp užsakovų ir įmonės, kuri teikia aptarnavimo paslaugas, bei pats yra banketo dalyvis.
Šiuos metu populiaru yra užsisakyti patalpas, kavinėse, baruose, užeigose, ir kitose maitinimo įmonėse kurios tik teikia tokias papildomas aptarnavimo paslaugas. jei įmonės savininkai leidžia, pramogas organizuojamos tai pat pačių užsakovų.
Dažniausiai tokie banketo tikslas yra konkretaus asmens jubiliejus ar kokia kita proga, firmos gyvavimo jubiliejus ir pan.

2. POBŪVIO UŽSAKYMAS
pokalbis banketo tema turi vykti tariamai akis į akį, kad užsakovas atvykęs į maitinimo įmonę, galėtų apžiūrėti patalpas, jų tinkamumą, būsimam renginiui. Pokalbiu telefonu niekada negalima bus sužinoti tikrųjų sąlygų, kol neišvysime to savomis akimis. Firmos "Bikuva" darbuotojai paskyrė atsakingą, gerai visiems pažystamą asmenį, kuriuo kolektyvas pasitiki, organizuoti pobūvio firmos 5 metų jubiliejui. Asmenį vadinsime organizatoriumi, o maitinimo įmonę – užeiga.
2.1 Maitinimo įmonės pasirinkimas
Organizatorius atvyksta į rekomenduojamą, arba jo nuomone patinkančią įmonę. Pasiteirauja vadybininko, ir čia pat jį randa. Vadybininkas leidžia apsižiūrėti patalpas, įmonė prisitaikiusi teigti tokio pobūdžio paslaugas, nes klientų patalpose yra daug vietos. Viduryje brangta scena, interjeras kaimiško stiliaus. nekreipiant dėmesio į pradinį susipažinimą, esminė pokalbio eiga – susitarta data 2005 m. liepos 18d., 80-ties dalyvių skaičius. Tą dieną pobūvis turi prasidėti 7 val., o baigiasi lygiai 12 val. Organizatorius susipažįsta su įmonės valgiaraščiu, jis jam įtinka, susitariama dėl valgių kiekio ir konkrečių valgių ne iš kart, ta pačią dieną, o tik pasitarus su firmos darbuotojais. Sekančią derybų dieną organizatorius susižinojęs su darbuotojų pageidaujamu maisto asortimentu, nurodo patiekalus ir jų kiekį. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-04-03
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis12 puslapių 
Literatūros šaltiniai2
Dydis19.53 KB
Autoriustadas
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaUtenos kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word REFERATAS [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 12 puslapių 
  • Utenos kolegija / 2 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą