Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Pobūvio-furšeto aptarnavimas
   
   
   
2
naudingas +3 / nenaudingas -1

Pobūvio-furšeto aptarnavimas

  
 
 
1234567
Aprašymas

Pobūvis furšetas. Reikalavimai padavėjams. Svečių aptarnavimo formos. Padavėjo išvaizda.

Ištrauka

"Aptarnauti – tai padėti, globoti, konsultuoti ir parduoti. Aptarnaujantis personalas – maitinimo įmonės įvaizdis, o padavėjas yra jungiamoji grandis tarp prekės ir lankytojo", – tai Bruno Hinterwirth citatos ("Kelnerio vadovo").

Pobūvis – tai iškilnimgi pietūs ar vakarienė kurio nors asmens ar įvykio garbei. Pobūviai gali būti oficialūs (įvairūs priėmimai) ir draugiški, šeimyniniai. Oficialūs pobūviai rengiami įvairių sutarčių, oficialių vizitų proga. Neoficialūs pobūviai organizuojami įvairių organizacijų ir asmenų. Priklausomai nuo aptarnavimo formos, pobūvio metu svečiai gali būti visiškai ar iš dalies aptarnaujami padavėjo. Gali būti rengiami pobūvis furšetas, kokteilis, kokteilis furšetas, arbatėlė ar kavutė, mišrus pobūvis.

Pobūvis furšetas

Pobūvis furšetas rengiamas dalykinių sutarčių pasirašymo, teatro premjerų ir kitomis progomis.
Jis gali būti diplomatinis, organizuojamas oficialaus asmens. Tokiame pobūvyje aptarnavimo metu priklausomai nuo užimamos padėties laikomasi tarptautinio bendravimo taisyklių, t.y. protokolo.
Pobūvis furšetas paprastai rengiamas nuo 18 iki 20 val. ir trunka 2-3 valandas. Taikant šią pobūvio formą, galima nedidelėse salėse aptarnauti daug svečių. Furšetiniai stalia gali būti užkandiniai, desertiniai ir t.t.
Skiriamasis furšeto bruožas – sėdimų vietų nebuvimas, nes svečiai vaišinasi ir bendrauja stovėdami. Furšeto valgiaraštį sudaro šaltieji ir karštieji užkandžiai, kokteiliai, sūrio asorti, gali būti ir karštų antrųjų patiekalų, deserto, vaisių ir karštų gėrimų. Užkandžiai patiekiami mažomis porcijomis ( vieno kąsnio dydžio), kad galima būtų juos valgyti stovint vien su šakute ar su smeigtukais. Ne visada ant stalų dedami peiliai bei šakutės. Užkandžių asortimentas įvairus, pvz., sumuštiniai kanapė, vėrinukai, užkandžių krepšeliai ir pan. Sumuštiniai turi būti paruošti taip, kad švieži ir skanūs išliktų 2-3 valandas. Sumuštinių pagrindas neturi būti kietas ir sausas. Sumuštinius galima išdelioti ant dailių sidabrinių padėklų arba susmaigstyti į specialias piramides ar kitas formas. Furšeto svečiams galima pasiūlyti ne tik sumuštinių, bet ir pjaustytų mėsos kepsnių, įdarytų žuvų. Karštieji užkandžiai taip pat patiekiami mažomis porcijomis kad galima būtų valgyti tik šakute ar smeigtuku.
Furšetinis stalas aptiesiamas staltiese, puošiamas gėlėmis, žvakėmis. Priėjimas prie stalo gali būti iš vienos pusės arba iš abiejų. Kadangi svečiai valgo stovėdami, furšetiniai stalai turėtų būti aukštesni (90-100 cm). Stalai turėtų būti ne siauresni kaip 1,5 metro. Vienam svečiui skiriama 30 centimetrų. Stalas neturėtų būti ilgesnis kaip 10 metrų. Garbingiems svečiams gali būti dedamos kortelės. Jie taip pat stovi, tačiau netoli nuo stalo jiems gali būti pastatytos kėdės. Be to salėje prie sienos gali būti pastatomos kėdės pagyvenusiems žmonėms ir invalidams.
Administratorius turi paskirstyti, kurie darbuotojai sustatys furšetinius stalus ir pagalbinius staliukus, kėdes garbingiems svečiams, kurie nurinks indus ir įrankius, kurie apipavidalins salę ir stalą, kurie paruoš aptiesalus, kurie sudės serviravimo reikmenis į padėklus, kurie išdėlios lėkštes, įrankius, sumuštinius ant furšetinio stalo. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-05-15
DalykasKulinarijos namų darbas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasNamų darbai
Apimtis6 puslapiai 
Literatūros šaltiniai4
Dydis88.9 KB
Autoriusvilma
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2005 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaKauno Technologijos Universitetas
FakultetasCheminės technologijos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word svarastis [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Namų darbai
  • 6 puslapiai 
  • Kauno Technologijos Universitetas / 2 Klasė/kursas
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+3
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą