Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Maisto ruošimo technologijos mokomosios praktikos ataskaita: restoranas
   
   
   
1
naudingas +1 / nenaudingas 0

Maisto ruošimo technologijos mokomosios praktikos ataskaita: restoranas

  
 
 
1234567891011
Aprašymas

Maitinimo įmonės charakteristika. Įmonės tipas, darbo režimas. Įmonės struktūra. Sanitariniai reikalavimai įmonės darbuotojams. Gaminamos produkcijos asortimento analizė. Normatyviniai dokumentai patiekalų ruošimui. Saugaus darbo ir priešgaisrinės apsaugos organizavimo tvarka. RVASVT – sistemos taikymas įmonėje. Darbas gamybiniuose skyriuose. Daržovių skyrius. Mėsos – žuvies skyrius. Karštųjų patiekalų skyrius. Šaltųjų patiekalų skyrius. Išvados.

Ištrauka

Įmonė įkurta prieš 7 – 8 metus, prie judrios, gausiai šmiruojančių žmonių gatvelės (Algirdo 17). Savo įvaizdžio lygiu neišsiskirianti, tačiau žmonių gausumu pasižyminti. Piliečius, matyt, traukia neįprasta aplinka. Juk tai neeilinis kabakas, vis tik daug pranašesnis už barus, tačiau toli gražu iki restorano.
Manau, su laiku turėtų keistis vidaus interjeras, nes seniai nekvepėjo dažais. Atnaujinant visada praloši lėšų dalį, tačiau laimi klientu. Ko tik nepadarai, dėl kliento, kad jį priviliotum, užlaikytum, "prijaukintum", kad pasijustų kaip namuose.
Kaip jau minėjau, maitinimo įmonė yra įvardinta restoranu. Darbuotojai dirba slenkančiu grafiku, per savaitę ne daugiau 40 valandų (pagal suminę darbo apskaitą). Darbo režimas – dieninis. Yra sudaromi darbuotojų darbo grafikai, kur ir supažindinama su jais. Jei perdirbamos valandos – už jas papildomai sumoka. Įmonėje dirba 19 darbuotojų.

Įmonės darbuotojai turi turėti HN15 – norma, turi pasitikrinti sveikatą prieš pirmą kartą pradėdami dirbti, ir vėliau, turint bent vieną iš šių susirgimų simptomų (viduriavimas, gelta, vėmimas, karščiavimas, gerklės skausmas su pakilusia temperatūra, išskyros iš nosies, ausų, akių, atvira žaizda, užkrečiama odos liga ir kt.).
Maisto vietose turi būti įrengtos vaistinėlės. Administracija atsakinga už tai, jog sergantys ar susižaloję darbuotojai neužkrėstų maisto.
2. Turi plautis rankas su muilu ir, jei būtina – dezinfekuoti. Maisto įmonėje turi būti iškabinti užrašai, reikalaujantys plauti ir dezinfekuoti rankas ir prižiūrima, ar visi laikosi šių reikalavimų.
3. Kiekvienas neįpakuoto maisto tvarkymo vietoje esantis darbuotojas turi laikytis asmens higienos, dėvėti švarius darbo rūbus, dengiančius asmeninius drabužius, galvos apdangalą ir avalynę, prijuostės ir darbo drabužiai neturi siekti grindų. Dirbant negalima nešioti žiedų, papuošalų, laikrodžių, smeigtukų ir pan., guminės pirštinės turi atitikti higienos reikalavimus. Asmeniniai daiktai ar drabužiai neturi būti laikomi maisto tvarkymo vietoje, draudžiama rūkyti, valgyti, kramtyti (pvz.: kramtomąją gumą, saulėgrąžas ir pan.), spjaudytis, kosėti ar čiaudėti virš neapsaugoto maisto.
4. Lankytojai, lankantys neįpakuoto maisto tvarkymo vietas, privalo vilkėti apsauginiais drabužiais, galvos danga, avalyne, nusiplauti rankas, žinoti higienos reikalavimus bei jų laikytis.
Už tai, kad dirbantys su maistu asmenys turėtų reikiamų higienos žinių ir laikytis higienos reikalavimų, atsako įmonių vadovai. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-06-14
DalykasKulinarijos praktikos ataskaita
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis9 puslapiai 
Literatūros šaltiniai0
Dydis28.53 KB
AutoriusGabija
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2005 m
Klasė/kursas3
Mokytojas/DėstytojasD. Jakštienė
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
FakultetasVerslo vadybos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto ruosimo technologijos mokomosios praktikos ataskaita [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą