Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Maisto ruošimo ir aptarnavimo praktika: kavinė-baras "Neringa"
   
   
   
4
naudingas +5 / nenaudingas -1

Maisto ruošimo ir aptarnavimo praktika: kavinė-baras "Neringa"

  
 
 
1234567891011121314
Aprašymas

Įvadas. Praktikos tikslai ir uždaviniai. Maitinimo įmonės patalpos, jų paskirtis, naudojami įrenginiai ir inventorius. Sanitarijos, darbų saugos ir priešgaisrinės saugos dokumentų nagrinėjimas. Maisto prekių tiekimo ir produktų apskaitos analizavimas, gamybinė technologinė dokumentacija. Valgiaraščio, meniu struktūra, patiekalų asortimentas bei apipavidalinimas. Klientų įvairovė, aptarnavimo ypatumai. Aptarnavimo sistemos ir metodai. Barmeno ir padavėjų darbo technikos analizė. Barmeno ir padavėjų elgesio su klientais ypatumai. Maitinimo įmonės darbuotojų profesinės etikos normų laikymasis bei papildomų paslaugų organizavimas. Užsakymo priėmimas. Paslaugos. Apibendrinimas. Kavinės darbo laikas.

Ištrauka

Kavinė – tai maitinimo įmonė, kurioje gausus karštų ir šaltų gėrimų, konditerijos gaminių, saldžių patiekalų ir ribotas šaltų bei karštų patiekalų asortimentas. Kavinės gali būti bendro profilio ir specializuotos.
Kavinės specializuojamos:
• Pagal asortimentą (šokoladinė, arbatinė, ledainė, vyninė…)
• Pagal pomėgius ir aptarnaujamų lankytojų sudėtį (vaikų, jaunimo, kūribinių darbuotojų…).
Šiuose kavinėse patiekalų asortimentas ir išeigos parenkamos atsižvelgiant į aptarnaujamų lankytojų sudėtį. Lankytojams skiriama: prekybos ir pobūvių salės, pagalbinės patalpos – drabužinės ir drabužių kabyklos, sanitariniai mazgai, gali būti patalpos rūkymui, vestibiuliai, holai ir kt.
Atsižvelgiant į aptarnavimo lygį, materialinį ir techninį aprūpinimą, realizuojamų patiekalų ir gėrimų asortimentą, interjerą ir su tuo susijusias išlaidas, bendro tipo kavinės gali būti liukso, aukščiausios, pirmos, antros, o specializuotos – aukščiausios, pirmos ir antros kategorijų.

Kavinė-baras "Neringa" įsikūrusi Vilniaus mieste restorano "Neringa" rūsyje. Labai palanki vieta papietauti atvykusiems iš kitų šalių turistams ar verslo svečiams, nes kavinė įsikūrusi Vilniaus miesto širdyje Gedimino prospekte. Todėl šioje maitinimo įmonėje daugiausia lankytojų iš svetimų šalių, nors apsilanko daug ir vietinių. "Neringos" kavinėje galima paragauti lietuviškos bei europietiškos virtuvės. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-09-12
DalykasKulinarijos praktikos ataskaita
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis14 puslapių 
Literatūros šaltiniai3
Dydis17.86 KB
Autoriusmarlou
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaUtenos kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto ruosimo ir aptarnavimo praktika [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+5
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą