Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Desertiniai pieno produktai; Jų sudėtis, maistinė vertė, kokybės rodikliai, laikymo ir techninės sąlygos (standartai)
   
   
   
1
naudingas +1 / nenaudingas 0

Desertiniai pieno produktai; Jų sudėtis, maistinė vertė, kokybės rodikliai, laikymo ir techninės sąlygos (standartai)

  
 
 
12345678910
Aprašymas

Pienas. Pieno gėrimai. Varškės gaminiai. Ledai. Sviestas su priedais. Pieno konservai. Jogurtas.

Ištrauka

Piene yra visų žmogui reikalingų maistinių medžiagų, todėl jis ypač vertingas maisto produktas. Šiuolaikiniais moksliniais duomenimis, piene – sudėtingoje koloidinėje sistemoje – yra daugiau kaip šimtas įvairių cheminių medžiagų, kurių kiekviena atskirai arba visų kompeksas turi didelę reikšmę mitybai. Pieno fizikinės-cheminės savybės, maistingumas ir biologinė vertė priklauso nuo riebalų, baltymų, pieno cukraus, mineralinių medžiagų, vandens, organinių rūgščių, vitaminų, fermentų, hormonų, imunitetą sukeliančių medžiagų, pigmentų, dujų, baltymų skilimo produktų kiekio.
Pieno sudėtis ir savybės priklauso nuo įvairių veiksnių: zootechninių (gyvulių veislės, laktacijos periodo, amžiaus, šėrimo), metų laiko, klimatinių sąlygų ir svyruoja plačiose ribose. Piene vidutiniškai yra 880,5 % vandens, 120,5 % sausųjų medžiagų, iš kurių 3,60,3 % riebalų, 3,30,1 % baltymų, 4,250,1 % pieno cukraus, 0,720,05 % mineralinių medžiagų, vitaminų: A - 0,03 mg %, E - 0,15 mg %, B1 -0,05 mg %, B2 - 0,15 mg %, C - 2 mg %, 7 % (tūrio) dujų ir t.t.

Pieno gėrimai.

Saldus šokoladinis, bananų, braškių skonio pieno gėrimas vaikams, nemėgstantiems įprasto skonio pieno. Vidutinė 100ml maistingumo vertė: 361kJ/86kcal, baltymų 2,9g, angliavandenių 13,0g, riebalų 2,4g.

Varškės gaminiai.

Varškė yra maistinas dietinis rūgštus baltyminis produktas, kurio pagrindinė dalis –kazeinas- turi visas nepakeičiamas aminorūgštis. Varškėje yra 3,2 karto daugiau laisvų aminorūgščių, negu piene. Varškėje yra 14-19 % baltymų, 9-18 % riebalų, 3 g/kg kalcio, 2,3-4,1 g/kg geležies, 50 mg/kg magnio, vitaminų ir kitų organizmui reikalingų medžiagų. Jos energetinė vertė siekia 630-1000 kJ/100 g.

Varškės desertas - tai švelnus ir maistingas baltyminis pieno produktas, paskanintas kruopščiai atrinktais vaisių ir uogų priedais
Iš varškės, dedant cukraus, druskos, skoninių ir aromatinių medžiagų (kakavos, kavos, džiovintų vaisių, razinų, želė gabaliukų ir kt.), gaminami varškės sūreliai, tortai, kremai, desertiniai sūriai.
Saldūs varškės sūreliai ir varškės masė:
1. riebūs: su kakava, su kava, su vaisių ir uogų priedais, saldūs, aromatizuoti, su vanilinu, su cinamonu, su riešutais, su razinomis, su vitaminizuotu morku sirupu.
2. pusriebiai: su kakava, su kava, su vaisių ir uogų priedais, saldūs, aromatizuoti, su vanilinu, su cinamonu, su riešutais, su razinomis, su vitaminizuotu morku sirupu.
3. liesi: su vaisių ir uogų priedais, saldūs, aromatizuoti, su vanilinu, su cinamonu, su riešutais, su razinomis, su vitaminizuotu morku sirupu. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-05-15
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis9 puslapiai 
Literatūros šaltiniai7
Dydis27.66 KB
Autoriusvilma
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas3
Švietimo institucijaKauno Technologijos Universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word referatas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 9 puslapiai 
  • Kauno Technologijos Universitetas / 3 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą