Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Agurkų, moliūgų ir cukinijų maistinė vertė, vartojamosios savybės, skirstymas pagal požymius ir kokybė
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Agurkų, moliūgų ir cukinijų maistinė vertė, vartojamosios savybės, skirstymas pagal požymius ir kokybė

  
 
 
1234567
Aprašymas

Įvadas. Agurkų, moliūgų ir cukinijų maistinė vertė. Agurkų, moliūgų ir cukinijų vartojamosios savybės. Agurkų, moliūgų ir cukinijų skirstymas pagal požymius. Agurkų, moliūgų ir cukinijų kokybė. Išvados.

Ištrauka

Temos aktualumas. Jau ir Lietuvoje yra auginamos moliūginės daržovės šiltnamiuose. Savaime jos auga tropinio ir subtropinio klimato juostose.
Agurkai yra malonaus aromato ir skonio, todėl nuo jų pagerėja apetitas, virškinimas. Svarbu tai, kad visos naudingosios medžiagos yra ištirpusios sultyse, iš kurių jas greitai įsisavina organizmas.
Agurkai – puiki kosmetologinė veido odos priemonė. Jie skatina plaukų augimą, kadangi turi silicio ir sieros junginių. Agurkų sultys kartu su morkų sultimis – gera priemonė reumatinėms ligoms gydyti. Nustatyta, kad nuolatos valgant agurkus, sutrinka riebalų sintezė iš angliavandenių, o tai naudinga norintiems suliesėti.
Cukinijos vaisius būna žalios ar geltonos spalvos, balsvu minkštimu, kurio viduryje susitelkusios mažos, minkštos valgomos sėklos. Jaunos cukinijos yra saldžiausios, o jų minkštimas – puriausias.
Tyrimo problema – išsiaiškinti veiksnius, įtakojančius agurkų, moliūgų ir cukinijų maistinę vertę, vartojamąsias savybes, skirstymą pagal požymius ir kokybę.
Tyrimo tikslas – ištirti kokios yra agurkų, moliūgų ir cukinijų maistinės vertės, vartojamosios savybės, skirstymas pagal požymius ir kokybė.
Tyrimo uždaviniai:
1. Išanalizuoti agurkų, moliūgų ir cukinijų maistinę vertę.
2. Išsiaiškinti agurkų, moliūgų ir cukinijų vartojamąsias savybes.
3. Išanalizuoti agurkų, moliūgų ir cukinijų skirstymą pagal požymius.
4. Išsiaiškinti agurkų, moliūgų ir cukinijų kokybę. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-10-04
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis7 puslapiai 
Literatūros šaltiniai10
Dydis18.44 KB
AutoriusBenita
Viso autoriaus darbų10 darbų
Metai2006 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaMažeikių politechnikos mokykla
Failo pavadinimasMicrosoft Word Agurku moliugu ir cukiniju maistine verte vartojamosios savybes skirstymas pagal pozymius ir kokybe [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 7 puslapiai 
  • Mažeikių politechnikos mokykla / 4 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą