Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Indiška virtuvė: gyventojų mitybos įpročiai bei patiekalų paruošimo ypatumai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Indiška virtuvė: gyventojų mitybos įpročiai bei patiekalų paruošimo ypatumai

  
 
 
1234567891011121314151617181920
Aprašymas

Įvadas. Indų virtuvė. Vedų filosofija ir kultūra. Populiariausi indų virtuvės produktai patiekalai. Indų mityba ir jos paslaptis. Patarimai, kaip teisingai maitintis. Indiški prieskoniai. Prieskonių receptai. Taip valgoma Indijoje. Virtuvės reikmenis. Gėrimai. Indiškos arbatos receptai. Išvados.

Ištrauka

Indiški patiekalai – tikra šventė pilvui. Akį traukia įvairiaspalvės žolelės, spalvingi prieskoniai ir daržovės; nosį kutena neįprasti aromatai; liežuvį degina subtilus aštrumas; o duoklę lytėjimui atiduosite šiuos gardumynus valgydami pirštais!
Iš indiškos virtuvės galime pasimokyti ir taisyklingos mitybos. Čia naudojamus produktus rekomenduoja mitybos specialistai. Jie saugo nuo širdies ligų, nutukimo, vėžio, diabeto, infarkto. Indiški patiekalai ne tik sveiki, bet ir nebrangūs.
Daugelis indų dėl religinių priežasčių yra vegetarai, todėl ir dauguma patiekalų (ypač pietų Indijoje) gaminami iš grūdų, ankštinių augalų ir daržovių. Šie produktai sudaro maisto piramidės pagrindą – jų turėtume valgyti kasdien. Pagardinkite šį maistą egzotiškais indų virtuvės prieskoniais ir galėsite liežuvį praryti!


Indiška virtuvė – trečia pagal populiarumą pasaulyje.
Ypatingo džiaugsmo indams teikia valgymas. Maistui net skurdžiausiai gyvenančioje šeimoje skiriama daug dėmesio, mat ir paprasčiausius ryžius galima pagardinti tokia daugybe čia pat augančių prieskoninių žolelių, vaisių ar daržovių, kad patiekalas įgaus vis kitokį skonį.
Indiškas maistas pirmiausia patraukia akis, paskui uoslę ir pagaliaus – skonį. Akis džiugina namuose kepta duona, įvairių formų ir spalvų saldumynai, sriuba bei daržovės, papuoštos citrinos skiltelėmis ir šviežios kalendros lapais. Uoslę maloniai dirgina prieskonių bei šviežių produktų kvapai, o skonį džiugina aštrių bei švelnių patiekalų deriniai.
Papasakoti apie indų virtuvę taip pat sunku, kaip ir apskritai papasakoti apie šią tautą.
Nuo Antikos laikų indiškas maistas skirstomas į dvi rūšis:
1. "Satwik"
2. Rajsik"
Pirmasis buvo ir iki šiol tebėra skirtas aukštesnių kastų atstovams, jame gausu daržovių, vaisių – toks maistas labiau orientuotas į žmogaus dvasingumą ir sveikatą. "Rajsik" maiste yra visko, išskyrus jautieną. Šį maistą valgydavo "Rajputs" kariai, kuriems reikėdavo daug fizinės jėgos.
Šiaurės Indija iš esmės skiriasi nuo Vidurio ar Pietų Indijos, o ir tarpiniuose jos regionuose įvairovė ir margumynas - kaip Indijos moters apdaro. Ir vis dėlto Indijos virtuvės paslaptis – subtilus įvairių uždarų ir prieskonių derinimas. Daugelis uždarų paruošiami iš anksto, ir jais gardinami įvairūs patiekalai. Taip indai iš anksto pasiruošia česnakų, imbierų, migdolų, anakardžių riešutų, žaliųjų ar raudonųjų paprikų, papajų, mėtų pastų, sugrūsdami arba sutrindami sudėtines dalis iki vientisos masės. Tokia pasta laikoma hermetiškuose indeliuose vėsioje vietoje. Kai kurios jų gali nepakeisti skonio beveik mėnesį.
Vieningos indų virtuvės kaip tokios ir nėra. Įvairiose vietovėse ji skirtinga. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-01-16
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis18 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis300.69 KB
Autoriusjulicka*
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2007 m
Klasė/kursas3
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word indijos virtuves referat [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 18 puslapių 
  • Vilniaus kolegija / 3 Klasė/kursas
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą