Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Žuvies šalti ir karšti patiekalai
   
   
   
1
naudingas +1 / nenaudingas 0

Žuvies šalti ir karšti patiekalai

  
 
 
123456789101112131415161718192021222324252627
Aprašymas

Maisto technologija. Įvadas. Šaltieji žuvies patiekalai. Gastronominiai žuvies patiekalai. Virtos žuvies šaltieji patiekalai. Keptos žuvies šaltieji patiekalai. Karštieji žuvies patiekalai. Karštųjų žuvies patiekalų paruošimo būdai. Virti žuvies patiekalai. Virtų žuvies patiekalų kokybė. Virtų žuvies patiekalų asortimentas. Virtos žuvies išdorojimas. Šutinti žuvies patiekalai. Troškinti žuvies patiekalai. Troškintų žuvies patiekalų asortimentas. Troškintų žuvies patiekalų kokybė. Kepti žuvies patiekalai. Kepimas su riebalais. Keptų su riebalais žuvies patiekalų asortimentas. Kepimas riebaluose. Keptų riebaluose žuvies patiekalų asortimentas. Kepimas orkaitėje. Keptos žuvies orkaitėje asortimentas. Kepimas ant grotelių. Keptų ant grotelių žuvies patiekalų asortimentas. Kepimas žarijų kaitroje. Keptų žuvies patiekalų kokybė. Apkepti žuvies patiekalai. Apkeptų žuvies patiekalų kokybė. Apkeptų žuvies patiekalų asortimentas. Žuvies maltinių masės patiekalai. Žuvies maltinių masės patiekalų kokybė. Žuvies maltinių masės patiekalų asortimentas.

Ištrauka

Vis daugiau lankytojų apsilanko restoranuose ir kavinėse. Jie pageidauja, kad maistas būtų paruoštas skanus, įvairus, skoningai apipavidalinta. Labai dažnai lankytojai užsisako karštų ir šaltų žuvie, mėsos ir t.t. patiekalų.
Šaltų valgių virtuvė neturi griežtų sienų. Ji išsiplėtė nuo Vidurio Amerikos iki Šiaurės Afrikos smėlingų krantų. Jis jungia draugus ir diplomatus, įsimylėjusius, jaunimą ar patyrusius gurmanus.
Tai paprasčiausiai yra mūsų laikmečio stilius, džiaugsmo išraiška, mūsų svetingumas ir draugiškumas. Tuo pačiu maišosi skoniai bei valgiai. Palankumas yra tam, kas žinoma, visada eina kartu su noru ir smalsumu pažinti tai, kas nauja ir nepažįstama.


Šaltieji patiekalai yra dekoratyvūs, aromatingi, gana aštraus skonio, todėl žadina apetitą ir suaktyvina virškinimo trakto veiklą.
Šaltiems patiekalams geriausiai tinka eršketinės ir lašišinės žuvys ir kai kurios žvynuotos, pvz.: lydeka, sterkas, karpis ir kt. Šalti žuvies patiekalai ir užkandžiai ruošiami iš gastronominių gaminių, virtos, keptos, rūkytos, sūdytos, įdarytos žuvies. Šalti žuvies patiekalai ir užkandžiai patiekiami užkandžių lėkštėje, ovaliose didlėkštėse, 7 – 14 ºC temperatūros.


Gastronominius žuvies gaminių skonis aštrus, specifinis, todėl jie dažniausiai teikiami užkandžiams, kad sužadintų apetitą. Tinka tiekti per iškilmingas vaišes, vakarienes.
Šaltiems užkandžiams tinka sūdyta, rūkyta lašiša, kuprė, karštai ir šaltai rūkyta skumbrė, ungurys, uotas ir kt. Patiekiant žuvys pjaunamos išilgai į dvi dalis, išimamas stuburas bei šonkauliai, pjaustoma plonais griežinėliais be odos. Oda paliekama prie gabalo, kuris ja uždengiamas, kad neapdžiūtų laikant šaldytuve. Prie šių žuvų galima patiekti sviesto, citrinos, daržovių garnyro ar salotų. Tokias salotas galima paskaninti įvairiais užpilais, įdėti bananų, obuolių, greipfrutų. Prie karštai rūkytų žuvų tinka krienų, majonezo padažai. Šaltiems užkandžiams ruošti tinka ir žuvų konservai. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-04-14
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis24 puslapiai 
Literatūros šaltiniai7
Dydis455.41 KB
AutoriusLaura
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2006 m
Klasė/kursas3
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto technologijos referatas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 24 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 3 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą