Šperos.lt > Kita > Kulinarija > Kulinarijos šperos
Kulinarijos šperos

(5 darbai)

AptarnavimasBendros aptarnavimo taisyklės. Keliami reikalavimai. Pokylių rūšys. Stalo užtiesalai. Valgiaraštis. Stalo serviravimas. Patiekalų patiekimo metodai. Pokylių gėrimų komponavimas, maišymas. Darbas svečių akivaizdoje. Baro inventorius. Patiekalų patiekimo metodai. Valgomieji įrankiai. Porceliano, fajanso indai. Sriubų patiekimo ypatumai. Karštų gėrimų patiekimas. Skaityti daugiau
Konditeriniai gaminiaiMigdolinės tešlos charakteristika, paruošimo technologija, gaminių asortimentas. Baltyminės riešutinės tešlos charakteristika, paruošimo technologija, gaminių asortimentas. Paprastas biskvitas. Biskvito rūšys. Biskvitų formavimas ir kepimas. Riebus biskvitas. Šakotis. Keksų asortimentas. Sluoksniuota tešla. Sluoksniuotos mielinės tešlos paruošimo technologija, gaminių asortimentas. Mielinės tešlos charakteristika, tešlos paruošimo su įmaišalu, be įmaišalo, pagreitintu būdu technologija. Mielinės tešlos bandelių asortimentas. Pagerintos mielinės tešlos paruošimo technologija. Mielinės tešlos paruošimas sulėtintu būdu. Mielinės tešlos pyragų, vyniotinių asortimentas. Plikytos tešlos charakteristika, paruošimo technologija, gaminių asortimentas. Kieta trapi tešla. Meduolinė tešla. Minkšta trapi tešla. Kapotos tešlos charakteristika. Šokoladinė glazūra. Baltyminiai kremai. Glajai. Panaudojimas. Sviestiniai kremai. Sirupai. Panaudojimas. Puošimo elementų iš šokolado paruošimas. Pabarstymai tortams ir pyragaičiams. Biskvitinių pyragaičių ruošimo technologija. Trapios tešlos pyragaičių ruošimo technologija. Skaityti daugiau
Maisto prekių klasifikavimasMaisto prekių kokybė ir jos nustatymo būdai. Standartizacija. Rūšys. Maisto prekių cheminė sudėtis. Grūdai. Makaronai. Duona. Šviežios daržovės ir vaisiai. Vaisių ir daržovių kokybės reikalavimai. Konservavimo būdai. Vaisių ir daržovių konservų grupės konservai. Medus. Konditerijos prekės. Kakava. Šokoladas. Sausainiai. Saldainiai. Pyragaičiai. Kava. Arbata. Gėrimai. Spiritas. Vynai. Alus. Degtinė. Trauktinė. Likeriai. Pienas. Grietinėlė. Rūgpienis. Kefyras. Grietinė. Fermentinis sūris. Maistiniai riebalai. Sviestas. Žuvis. Mėsa. Skaityti daugiau
Pasaulio virtuvių ypatumai (2)Amerikiečių, kanadiečių mitybos ypatumai. Anglų mitybos ypatumai. Arabų mitybos ypatumai. Armėnų mitybos ypatumai. Azerbaidžaniečių mitybos ypatumai. Bulgarų mitybos ypatumai. Čekų mitybos ypatumai. Danų mitybos ypatumai. Graikų mitybos ypatumai. Gruzinų mitybos ypatumai. Ispanų mitybos ypatumai. Italų mitybos ypatumai. Indų mitybos ypatumai. Japonų mitybos ypatumai. Kinų mitybos ypatumai. Korėjiečių mitybos ypatumai. Lenkų mitybos ypatumai. Meksikiečių mitybos ypatumai. Norvegų mitybos ypatumai. Prancūzų mitybos ypatumai. Portugalų mitybos ypatumai. Rumunų mitybos ypatumai. Suomių mitybos ypatumai. Švedų mitybos ypatumai. Vidurinės Azijos mitybos ypatumai. Vengrų mitybos ypatumai. Vokiečių mitybos ypatumai. Žydų mitybos ypatumai. Skaityti daugiau
Žaliavos (2)Grikių kruopos. Ryžių kruopos. Miežinės kruopos. Perlinės ir skaldytos kruopos. Manų kruopos. Kvietinės šlifuotos kruopos. Avižinės kruopos. Sorų kruopos. Aižyti žirniai. Kombinuotos kruopos. Nenugriebtas pienas. Baltyminis. Vitaminizuotas. Rūgusis pienas. Grietinė. Varškė. Sūriai. Jogurtas. Grietinėlė. Sausas sūdymas. Šlapias sūdymas. Šaltas būdas. Paprastos silkės. Žuvys vytinamos. Mėsos cheminė sudėtis. Skaityti daugiau