Šperos.lt > Kita > Kulinarija > Kulinarijos pristatymai
Kulinarijos pristatymai

(14 darbai)

Daržovės ir jų patiekalaiPowerPoint pristatymas. Darbo tiklas. Daržovės. Atsiminkite! Daržovių cheminė sudėtis. Daržovių maistinė vertė. Įdomu žinoti. Daržovių patiekalų klasifikacija. Virtų daržovių patiekalų asortimentas. Keptų daržovių patiekalai. Keptų daržovių patiekalų asortimentas. Apkeptų daržovių patiekalai. Apkeptų daržovių patiekalų asortimentas. Troškintų daržovių patiekalai. Troškintų daržovių patiekalų asortimentas. Šutintų daržovių patiekalai. Šutintų daržovių patiekalų asortimentas. Įdarytos bulvės. Įdaryti agurkai. Daržovių salotos su Mozarella sūriu. Daržovių makaronų troškinys. Kepti obuoliai su mėsa ir sūriu. Išvada. Skaityti daugiau
Įvairių tešlų ruošimo technologijaPowerPoint pristatymas. Tešlų rūšys. Mielinės tešlos ruošimo technologija. Mielinės tešlos ruošimo technologinė schema. Sluoksniuotos tešlos ruošimo technologija. Sluoksniuotos tešlos ruošimo technologinė schema. Kapotos tešlos ruošimo technologija. Kapotos tešlos ruošimo technologijos schema. Plikytos tešlos ruošimo technologija. Plikytos tešlos ruošimo technologijos schema. Baltyminės tešlos ruošimo technologija. Plikytos tešlos ruošimo technologijos schema. Biskvitinės tešlos ruošimo technologija. Biskvitinės tešlos ruošimo technologijos schema. Meduolinės tešlos ruošimo technologija. Meduolinės tešlos ruošimo technologijos schema. Skaityti daugiau
Kava (2)PowerPoint pristatymas. Kavos sudėtis. Kavos poveikis organizmui. Kavos rūšys. Kavos laikymas ir įpakavimas. Informacija ant pakuotės. Skaityti daugiau
KokteiliaiPowerPoint pristatymas. "Longdrink". "Atsuktuvas". "Kruvinoji Merė". "Kamparis". "Pina Colada". "Cuba Libre". "Daiquiri". "Gin-tonic". "Margarita". "Mojito". "Motociklo priekaba (Swizzle)". "Toddy". Skaityti daugiau
Lietuviški prieskoniniai augalaiPowerPoint pristatymas. Labiausiai paplitę prieskoniai. Česnakai. Pagrindinės sudedamosios dalys. Svogūnai. Pagrindinės sudedamosios dalys. Kmynai. Kmynų panaudojimas. Petražolės. Petražolių panaudojimas. Krapai. Krapų panaudojimas. Skaityti daugiau
Maisto prekių klasifikacijaPowerPoint pristatymas. Maisto prekių klasifikacija. Švieži vaisiai. Daržovės. Vaisių ir uogų konservai. Natūralūs daržovių konservai. Šaldyti vaisiai ir daržovės. Džiovinti vaisiai ir uogos. Džiovintos daržovės. Švieži grybai. Perdirbti grybai. Perdirbtų grūdų produktai. Kruopos. Miltai. Miltų produktai. Makaronai. Duonos gaminiai. Pyrago gaminiai. Krakmolas, cukrus, medus. Cukraus pakaitalai. Dirbtinis medus. Natūralus medus. Konditerijos gaminiai. Šokoladas. Karamelė. Saldainiai. Irisai. Dražė. Miltų konditerija. Skonio prekės. Arbata. Kava. Prieskoniai. Pagardai. Riebalai. Pieno produktai. Skaityti daugiau
Mikrobiologinė pieno taršaPowerPoint pristatymas. Pieno teršalai. Švarus pienas. Melžimo higienos taisyklės. Mastitas. Bakterijos. Statistiniai duomenys. Inhibitoriai. Skaityti daugiau
Nežuviniai jūros produktaiPowerPoint pristatymas. Darbo tikslas. Cheminė sudėtis. Moliuskai. Moliuskų kokybė. Dvigeldžiai moliuskai. Austrės. Jokūbo moliuskai (šukutės). Midijos. Galvakojai moliuskai. Aštuonkojai. Kalmarai. Vėžiagyviai . Krevetės. Omaras. Vėžiai. Krabai. Krilis. Dygiaodžiai. Jūros ežiai. Kukumarijos. Trepangai. Plivakojai moliuskai (sraigės). Raginukė. Nežuvinių jūros produktų apdorojimas. Skaityti daugiau
Paukštienos šalti ir karšti patiekalaiPowerPoint pristatymas. Vištiena. Pirminis paukštienos paruošimas. Paukštiena. Kalakutiena. Antiena ir žąsiena. Iš paukštienos gaminami patiekalai. Karšti paukštienos patiekalai. Receptūros su paukštiena. Skaityti daugiau
Prieskonių pristatymasPowerPoint pristatymas. Prieskonių istorija. Prieskonių reikšmė. Prieskonių grupavimas. prieskonių laikymas. prieskonių higienos norma. Prieskoniai. Kmynai. Kardamonas. Lauro lapai. Šafranas. Vanilė. Anyžiai. Bazilikas. Cinamonas. Ceilono cinamonas. Kiniškas cinamonas. Ciberžolės. Čiobreliai. Citrinžolė. Kalendra. Įmonės teikiančios prieskonius. Išvados. Skaityti daugiau
Stalo tradicijos Naujųjų išvakarėsePowerPoint pristatymas. Ispanai ir lotynų amerikiečiai. Kuba. Anglosaksai. Australai. Vokietijoje. Serbai, kroatai ir makedoniečiai. Bulgarai. Graikija. Japonai. Kas ką geria? Vynas - toli gražu ne vienintelis pasirinkimas. Už žemyno ribų naujamečiai gėrimai dar įvairesni. Skaityti daugiau
Šampanas"Šampano pagrindinės rūšys ir kaip jį patiekti? Ką reiškia užrašai ant šampano etiketės?". PowerPoint pristatymas. Napoleonas Bonapartas šampaną tiesiog dievino. Šampano kilmė ir jo globėjas. Šampano gamyba – tikras menas. Pagrindinės šampano rūšys. Šampano tipai. Šampanas yra dešimties tipų. Šampano skirstymas pagal saldumą. Ką reiškia užrašai ant šampano etiketės? Šampano etiketėse žymimos raidinės santrumpos. Kai kuriose šalyse pagamintas putojantis vynas vadinamas. Šampano patiekimas. Kaip patiekti šampaną? Kaip reikia atkimšti šampano butelį? Šampano nedera atkimšti taip. Butelis atidaromas taip... Pilstykime šampaną atsargiai. Šampano taurės. Šampano skonis. Patarimai. Šampanas "Alita Cattie". Skaityti daugiau
Šokoladas (3)PowerPoint pristatymas. Tikslai ir uždaviniai. Šokolado istorija. Šokoladas užkariauja pasaulį. Šokolado klasifikacija. Šokolado biocheminė sudėtis. Šokolado gavimas. Šokolado degustavimas. Šokolado patiekimas. Šokolado laikymo sąlygos. Šokolado panaudojimas. Karšto šokolado gaminimas. Šokoladas ir sveikata. Tiesa apie šokoladą. Įdomu... Išvados. Skaityti daugiau
Vynų kultūraPowerPoint pristatymas. Truputis istorijos. 10 pagrindinių Prancūzijos vynų gamintojų regionų. Vynuogių pavadinimai ir regionai. Raudonos vynuogės. Baltos vynuogės. Vynų gamyba. Vynų gamyba: raudoni. Vynų gamyba: balti. Vynų gamyba: rausvi. Vynų laikymas. Vynų klasifikacija. Šampanas. Šampano gamyba. Vyno pateikimas. Vyno gėrimo temperatūra. Keli patarimai. Kada koks vynas geriamas? Skaityti daugiau