Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Sauso pieno milteliai
   
   
   
-3
naudingas 0 / nenaudingas -3

Sauso pieno milteliai

  
 
 
123456789
Aprašymas

Pienas. Pieno cheminė sudėtis. Sauso pieno milteliai. Laktozė. Sauso pieno milteliai. Sauso pieno miltelių gaminimo technologija. Pieno virškinimas. Sauso pieno miltelių laikymas. Išvados.

Ištrauka

Pienas- tai gelsvai arba melsvai baltas skystis, kuo pienas riebesnis tuo jis mažiau skaidrus, ir atvirkščiai.
Sauso lieso pieno milteliai- pirmos rūšies produkto, gauto purkštuvinio džiovinimo būdu. Skonis ir kvapas būdingas pasterizuotam pienui. O būgninio džiovinimo būdu- virintam pienui. . Be to, abiem būdais gautas sausas pienas gali tureti silpna pašarų prieskonį.
Konsistencija- sausi smulkūs milteliai(purkštuvinio džiovinimo) ar susmulkintos plėvelės milteliai(būgninio džiovinimo) būdu.Tiek aukščiausios, tiek pirmos rūšies produkte leidžiamas nedidelis gumulėlių, kurie subyra nuo mechaninio poveikio.
Spalva- balta su neryškiu kreminiu atspalviu (purkštuvinio džiovinimo) arba baltos su kreminiu atspalviu (būgninio džiovinimo).Pirmos rūšies produkte leidžiama pavienės suskrudusios sausų pieno miltelių dalelės.
Iš žmogaus gyvevime labai svarbių produktų pirmiausia, žinoma, išskiriamas pienas.Jame yra visu žmogaus organizmui svarbiausių maistinių medžiagų:baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų, fermentų ir druskų.Pienas - tai ne vien puikus gėrimas. Iš jo galima pagaminti įvairiausio skonio , savybių, tirštumo produktų.Gerti piena ir valgyti jo produktus rekomenduojama sergant kaikuriomis ligomis, o dietiniai pieno produktai- tai pagyvenusių ir virškinimo trakto ligomis sergančių žmonių pagrindinis maistas.
Pienas yra gaunamas iš karvių, ožkų,avių. Dabar yra gaminami pieno milteliai ir iš sojos, žmonem kurie negali gerti karvių pieno.
Nuo senų laikų buvo naudojamasne tik šviežes pienas, bet ir namuose pagaminti įvairiausi jo produktai. Dažniausiai pienas buvo rauginamas (rūgpieniai,kefyrai, kumisa ir kt), gaminami rūgštūs naminiai varškės sūriai ir sviestai.
Dabar jau viskas labai pasikeitė nuo senu laiku, dabar yra labai stambios pieno apdirbimo įmonės kurios iš pieno gamina įvairiausius produktus. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-05-04
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis5 puslapiai 
Literatūros šaltiniai9
Dydis10 KB
Autoriusjurate
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas1
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word pienas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 5 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 1 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-3
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą