Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Meksikietiška virtuvė
   
   
   
naudingas +1 / nenaudingas -1

Meksikietiška virtuvė

  
 
 
12345678910111213
Aprašymas

Įvadas. Tortilijos, tacos, padažai. Užkandžiai. Mėsa. Desertai, kepiniai ir gėrimai. Išvados.

Ištrauka

Meksikiečių virtuvės šaknys siekia actekų laikus, tad nenuostabu, kad ji tokia populiari vaisame pasaulyje. Ši virtuvė žaižaruoja tikrais prieskonių fejerverkais, ryškiomis spalvomis ir plačia gaivių priedų gama.
Meksikietiškas maistas atspindi šalies kultūrą – jis toks pat spalvingas, turtingas, žadinantis apetitą ir linksmas. Jis pasižymi ypatingai aštriu skoniu. Meksikietiška virtuvė turtinga tiek žuvimi, tiek jautiena, vištiena, stebina daržovių ir vaisių gausa. Tačiau meksikiečių virtuvės vizitinė kortelė – aitriosios paprikos, kurių čia rasite įvairių formų, skonių ir aštrumo. Aitriosios paprikos kartu su tekila ir meilės operomis atspindi tikrąjį Meksikos veidą.
Meksikiečių virtuvėje suderinta stulbinama įvairovė prieskonių.
Iš pradžių buvo kukurūzai
Nuo seniausių laikų svarbiausias paprastų žmonių kasdienis valgis buvo kukurūzai.meksikoje randama įrodymų, kad jau 3500 metais pr. Kr. Buvo auginami kukurūzai. Be pupelių, moliūgų ir aitriųjų paprikų, ir šiandien jie – pagrindinis maisto produktas.
Kukurūzai senovės meksikiečiams buvo ne tik maistas. Jie buvo garbinami kaip šventieji augalai ir laikomi pradžia viso, kas gyva.
Tortilija – daugelio meksikietiškų patiekalų pagrindas. Suvyniota kaip semtuvėlis, tortilija laukų darbininkams atstodavo šaukštą, kurį paskiau ir suvalgydavo.. ji vartojama kaip paklotė ar įvalktis žuvims, daržovėms, salotoms arba sūriui. Tortilija – tai nesūdytas kukurūzų paplotis, be riebalų iškeptas įkaitintoje keptuvėje arba kepimo skardoje. Šiaurės Meksikoje ir už Meksikos ribų tortilijos dažnai kepamos iš kvietinių miltų, nes iš jų paprasčiau paruošti tešlą, o skonis labia panašus į kukurūzinių.
Tortilija idealiai dera su tvilkančiai aštriomis aitriosiomis paprikomis, svogūnais, limetų sultimis, česnakais, be kurių meksikietška virtuvė – kaip sūrymas be druskos.

Tortilijos iš iš kukurūzų ir kviečių miltų

Kukurūzų tortilijos
250 g. masa harina (tortilijų miltai)
2 arbat. Š. kiaulės taukų arba aliejaus
350 ml. drungno vandens

Masa harina suberiama 5 dubenį. Įdedama taukų (kambario temperatūros) ir supilama drungną vandenį. Viską, jei įmanoma, išmaišoma rankomis iki vientisos masės. Uždengiama paliekama pastovėti maždaug 20 min. Iš tešlos suformuojama 12 vienodo dydžio rutuliukų, maždaug kiaušinio dydžio. Tešla galima suformuoti taip: tešla uždengiama maistine plėvele arba kepimo polieriumi ir iškočiojama. Tada tortilijų skersmuo bus 14 cm, ir jos lengvai nusiims nuo popieriaus. Comal arba sunki keptuvė be riebalų įkaitinama ant vidutinės ugnies. Sudedami tešlos skrituliukai. Kai tik kraštai pasidaro sausi, tortilijos apverčiamos ir kepamos, kol jos įgaus auksinį atspalvį. Dar kartą apverčiamos ir kepamos, kola bi pusės parusvės. Sudedamos ant rankšluosčio ir laikomos uždengtos, kol iškeps visa tešla. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-05-17
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis11 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis119.65 KB
Autoriusvita
Viso autoriaus darbų7 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas3
Mokytojas/DėstytojasBirutė Zarembienė
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word meksikikos virtuve [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 11 puslapių 
  • Vilniaus kolegija / 3 Klasė/kursas
  • Birutė Zarembienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą