Išplėstinė paieška
 
 
 
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Kremai

  
 
 
123456789
Aprašymas

Įvadas. Sviestiniai kremai. Kremai. Pirmasis būdas. Antrasis būdas. Priedų paruošimas. Plakta grietinėlė. Receptai. Kremų aromatizavimas. Baltymų kremai. Receptai. Papuošimas. Kremo papuošimai. Paviršiaus padengimas. Puošimas pro šabloną. Puošimas pro tūtelę. Keletas receptų.

Ištrauka

Kremas- tai puri, maistinga ir skani masė, gaunama sukant su cukrumi sviestą, kiaušinius bei kitus produktus, ją paskaninant įvairiais prieskoniais bei aromatizuojant. Kremu pertepami tortai, pyragaičiai, padengiami bei papuošiami jų paviršiai. Kartais kremas nudažomas švelniomis, neryškiomis spalvomis. Puošimui kremas spaudžiamas iš polietileninio maišelio, pergamentinio popieriaus tūtelės arba plastmasinio švirkšto pro įvairių formų antgalius.
Kremų bloga savybė ta, kad jie greitai genda. Todėl kremai gaminami tik iš labai šviežių produktų, o gaminiai su kremu laikomi šaltai ir greitai suvartojami.
Sviestiniai kremai vartojami dažniausiai, nes juos lengva pagaminti ir jais galima gražiai papuošti gaminius. Tačiau jie yra riebūs, labai kaloringi. Kad kremai būtų labiau virškinami, ne tokie riebūs, be to, ir pigesni, į juos pilama skysčių, įmušama kiaušinių.

Pagrindinis kremų produktas yra grietinėlė, geriausia- 30-35% riebumo. Kai kuriuos kremus galima gaminti iš grietinės. Į kremus dedama cukraus, pieno, kiaušinių, įvairių prieskonių bei priedų. Prieskoniai- vanilinas, tarkuotos citrinų bei apelsinų žievelės, migdolų esencija, romas ir kt. Priedai- kakava arba šokoladas, kava, riešutai, vaisiai, uogos, cukrintiniai, sausainiai, biskvitas ir pan. Nuo prieskonių ir priedų priklauso kremo pavadinimas, pavyzdžiui, kavos kremas, vanilininis kremas, riešutinis kremas, šokoladinis kremas ir pan. Kremus galima gaminti dviem būdais. Vienas iš jų- nevartojant kiaušinių. Antrasis būdas- su pienu ir kiaušiniais.
Pirmasis būdas. Želatina išbrinkinama, ištirpinama ir atvėsinama iki 30°C temperatūros. Visus produktus, kurie bus dedami į kremą, reikia paruošti prieš plakant grietinėlę ir supilti į ištirpintą želatiną. Grietinėlė plakama, kol pavirsta standžiomis putomis. Kai pradeda tirštėti, plakant suberiamas miltinis cukrus. Želatina supilama į baigiamą plakti grietinėlę. Paruoštas kremas skubiai išpilstomas į formeles ir atvėsinamas. Tiekiant išverčiamas iš formelių kaip drebučiai. Kremą galima tiekti su vaisių sultimis, konservuotais vaisiais, uogiene, likerio ar vyno padažu arba sirupu. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-06-06
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis8 puslapiai 
Literatūros šaltiniai4
Dydis12.17 KB
Autoriusvitalija
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasBirutė Zarembienė
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word referatas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 8 puslapiai 
  • Vilniaus kolegija / 2 Klasė/kursas
  • Birutė Zarembienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą