Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Miltiniai maisto produktai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Miltiniai maisto produktai

  
 
 
12345678910111213
Aprašymas

Įvadas. Duona. Žaliavos. Rauginimo mielių paruošimas. Kvietinės tešlos paruošimo būdai. Ruginės tešlos paruošimas. Plikytos tešlos paruošimas. Tešlos maišymas. Tešlos minkymas.Tešlos apdorojimas. Duonos kepimas. Duonos aušinimas. Paprasčiausias duonos kepimo receptas. Makaronai. Žaliava. Žaliavos paruošimas. Tešlos minkymas. Pusgaminių formavimas. Pusgaminių apdorojimas. Džiovinimas. Receptai.

Ištrauka

Pirmasis duonos kepalas buvo iškeptas tikriausiai iš varpinių žolių sėklų, kurias priešistorinis žmogus maždaug prieš 800 metų surinko, susmulkino į miltus, sumaišė su vandeniu, apibėrė karštais pelenais ir pakepė ant įkaitusio akmens. Visi senovės žydai, kinai ir egiptiečiai valgydavo plokščius paplotėlius, kuriuos gamindavo iš miltų ir vandens,tačiau senieji egiptiečiai pastebėjo, kad rūgstančioje tešloje dėl fermentų veiklos atsiranda dujų, dėl to iškepta duona esti lengvesnė ir minkštesnė.
Kad ir labai įvairi, kad ir moderniais būdais kepama, duona iš esmės liko tokia pat, kokią galvočius pradėjo gaminti dar neolito laikais. Duona - tai miltų, sudrėkintų vandeniu arba pienu, tešla,užraugta dažniausiai su mielėmis arba kitu raugu ir iškepta krosnyje arba garuose.
Miltai duonai malami iš kviečių, rugių, miežių arba avižų grūdų. Kvietinė duona yra minkšta ir akyta nuo kviečiuose esančių baltymų, iš kurių susidaro glitimas. Miežių ir rugių glitimas kitokios prigimties, todėl iš šių grūdų iškepta duona sunkesnė. Kukurūzai ir ryžiai glitimo neturi, todėl iš jų tikros duonos negalima iškepti. Tačiau žmonėms, turintiems virškinimo sutrikimų, kartais specialiai malami miltai, neturintys glitimo. Šiais laikais Didžiojoje Britanijoje ir JAV dažnai malami "standūs" miltai iš kietųjų kviečių, nes jie turi daug glitimo, nuo kurio duona ilgai, net keletą dienų, lieka šviežia. Prancūzijoje vartojami vadinamieji minkštieji miltai, iš kurių duoną tenka kepti net du kartus per dieną.
Nors dabar labai paprasta naudoti mieles daugelis neraugintos duonos gaminių, parastai kepamų iš kvietinių miltų, druskos ir vandens, daug kur tebėra populiarūs; gyventojai nuo seno juos mėgsta, kai kur tą pomėgį sąlygoja klimatas. Skandinavams labiau patinka įvairūs trapūs džiūvėsiai ir minkšti plokštainiai. Indijoje, be daugelio plokščių duonos gaminių, kepami popeiduiniai - ploni, trapūs blynai, kai kada jie trupinami į kitus valgius.
Legendos teigia, kad makaronų, kurie tapo mėgstamiausi italų tautiniu patiekalu, į Veneciją daugiau kaip prieš 700 metų iš Kinijos parsivežė Markas Polas. Tačiau įranga legaminui - makaronų pavidalo gaminiui, panašiam į kai kurias šių laikų makaronų rūšis, gaminti rasta griuvėsiuose; vadinasi, jį gamino romėnai. kad ir kokia būtų makaronų kilmė, jie tebėra specifinis Italijos valgis, nors populiarūs ir kitose šalyse. Lakštiniai populiarūs Kinijoje, Pietryčių Azijoje ir daugiau ar mažiau mėgstami Japonijoje, Prancūzijoje ir JAV.Centrinėje Europoje juos dažnai patiekia su mėsa vietoj bulvių ar ryžių.
Yra daugiau kaip 60 makaronų formų. Visi makaronai gaminami iš tų pačių sudedamųjų dalių ir panašiu būdu. Miltai, sumalti iš padžiovintų kietųjų kviečių, maišomi su šiltu vandeniu ir minkoma kieta tešla. Kartais pridedama kiaušinių arba jų miltelių ir kitų prieskonių, tačiau dažniausiai makaronai yra miltų ir vandens mišinys. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-10-12
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis13 puslapių 
Literatūros šaltiniai3
Dydis94.44 KB
Autoriuslyberta
Viso autoriaus darbų28 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas0
Švietimo institucijaMarijampolės kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word MILTINIAI MASTO PRODUKTAI [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 13 puslapių 
  • Marijampolės kolegija
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą