Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Bulvių patiekalų ruošimo technologija ir jų populiarumas
   
   
   
-1
naudingas 0 / nenaudingas -1

Bulvių patiekalų ruošimo technologija ir jų populiarumas

  
 
 
12345678910111213141516
Aprašymas

Įvadas. Receptai. Nagrinėjamų patiekalų grupės asortimentas realiose maitinimo įmonėse. Nagrinėjamų patiekalų populiarumo tyrimas. Išvados. Priedai (2).

Ištrauka

Bulvės į Europą buvo atvežtos iš Amerikos. Žmonės iš pradžių nemokėjo ir nenorėjo jų auginti. Vokietijos karalius net buvo paskelbęs įsakymą valstiečiams sodinti bulves. Lietuvoje bulvės pradėtos auginti palyginti neseniai - prieš du šimtus metų. Bulvės gražiai žydi - kadaise jų žiedus karalienės segėsi į plaukus.
Bulvės nuo senų laikų vadinamos antrąja duona. Tai vienas iš plačiausiai pasaulyje auginamų žemės ūkio augalų, todėl selekcininkai nenuilsdami tobulina bulvių veisles.

Aktualumas. Bulvės - idealus nepakeičiamas maisto produktas. Šią temą mes pasirinkom todėl, kad bulvės yra beveik pagrindinis maisto produktas Lietuvos žmonių racione. Receptūrų rinkiniuose galima pamatyti labai daug įvairiausių bulvių patiekalų, jų yra virš penkių šimtų ir ne tik Lietuvoje. Lietuvos klimatas puikiai tinka bulvių auginimui, todėl Lietuvos žmonės jų augina labai daug, ir bulvių kainos yra prieinamos beveik kiekvienam žmogui.
Tikslas.
• Ištirti ar Lietuvoje yra populiarūs bulvių patiekalai,
• ar dažnai žmonės gamina bulvių patiekalus,
• kokius žino patiekalus iš bulvių ir t.t,
• ar mėgsta bulvių patiekalus,
• išanalizuoti bulvių patiekalų receptūras,
• išmokti gaminti bulvių patiekalus.
Uždaviniai.
• Atlikti apklausą apie bulvių populiarumą.
• Susipažinti su bulvių receptūromis.
• Analizuoti pasirinktos grupės patiekalų asortimentą realiose maitinimo įmonėse.

Analizės būdai. Padarėme anketą, apklausėme Vilniaus kolegijos Verslo vadybos fakulteto studentus. Lankėmės Vilniaus maitinimo įmonėse, ten susipažinome su valgiaraščiais ir kai kurių patiekalų receptais.

Bulvės - idealus nepakeičiamas maisto produktas, tik jas reikia tinkamai paruošti.
Jose yra beveik visų svarbių mineralų ir elementų, labai daug B grupės vitaminų. Bulvės nekaloringos (100g - 72 kcal) ir sočios.
Daugelis šeimininkių bulves nuskuta ar nulupa, o juk kaip tik pačiose jų lupenose ir po plonytėmis luobelėmis yra daugybė mūsų organizmui būtinų mikroelementų, kurie padeda pasisavinti visas bulvėse esančias maistines medžiagas. Virtas, keptas bulves reikėtų valgyti su lupenomis, išskyrus pavasarį, kai bulvės apvysta ir sudygsta. Tada geriau nulupti.
Žinoma, nereikėtų piktnaudžiauti keptomis, nes tukina aliejus, kuriame bulvės kepamos (kaloringumas padidėja dvigubai, o bulvių traškučių - keturgubai).
Bulvėse stebėtinai daug vitamino C - suvalgę kelias bulves, jo gausite net pusę dienos normos. Šioje daržovėje esančios balastinės bei augalinės medžiagos saugo nuo vėžio.
Neišmeskite šaltų virtų bulvių - jose yra vadinamo atspariojo krakmolo, kuris padeda naikinti vėžio ląsteles.
Štai keli receptai. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-12-31
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis14 puslapių 
Literatūros šaltiniai6
Dydis243.01 KB
Autoriustomas
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Bulviu patiekalu receptai ir ju populiarumas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 14 puslapių 
  • Vilniaus kolegija / 2 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą