Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Pasaulio virtuvių ypatumai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Pasaulio virtuvių ypatumai

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223
Aprašymas

Įvadas. Australų virtuvė. Egipto virtuvė. Graikų virtuvė. Indiška virtuvė. Ispanų virtuvė. Japonų virtuvė. Karaimų virtuvė. Kinų virtuvė. Korėjiečių virtuvė. Meksikiečių virtuvė. Pietų Amerikos virtuvė. Portugalų virtuvė. Prancūzų virtuvė. Rumunų virtuvė. Švedų virtuvė. Vengrų virtuvė. Vokiečių virtuvė. Žydų virtuvė. Išvados.

Ištrauka

Pristatau populiariausių pasaulio virtuvių aprašymus, čia pristatau įvairių pasaulio virtuvių specifiką, originalumą bei paslaptis. Sužinosite apie mažai pažįstamas, australų, egiptiečių,
graikų, indų, ispanų, japonų, kinu, karaimų, korėjiečių, meksikiečių, pietų Amerikos, portugalų, prancūzų, rumunų, švedų, vengrų, vokiečių, žydų virtuves ir kodėl indų patiekalai tokie aštrūs, koks vynas mėgiamas įvairiose šalyse ir daug kitų svečių šalių subtilybių.

Australų virtuvė
Australiška virtuvė – ten, kur susitinka Rytai ir Vakarai

Pamirškite mėsos pyragaičius, didkepsnius, bulvių košę, ilgai virtas pupeles bei morkas – tai senoji australiška virtuvė. Kviečiame mėgautis nauju jos skoniu, kuris yra itin gaivus, šviežias ir naujoviškas. Jame atpažinsite puikaus australiško vyno aromatą, vietinių tautų bei Azijos šalių maisto elementus, suteikiančius nepakartojamų pojūčių.

Australiška virtuvė šiandien
Šiandien Australija diktuoja maisto ruošimo madas. Dar prieš 20 metų apie ją galvojo tik kaip apie Anglijos "podukrą", tačiau dabar jos virtuvėje vietiniai gyventojai ir imigrantai derina aukščiausios kokybės šviežius produktus. Taip tarsi atspindima gamta, kurioje gyvena žmonės: "švari ir žalia". Daržovių skonis yra tikras, be priemaišų, jos ruošiamos stengiantis išlaikyti natūraliąsias savybes, o ne paveikti jų skonio dirbtiniu būdu.

Tikima, kad Australijoje galima paragauti geriausio skonio jautienos bei avienos, nes viso auginimo metu gyvuliai auga žmogaus nepaliestoje, nepaveiktoje gamtoje. Jūros gėrybių skonis toks, kokį joms suteikia jūra, o daržovių ir vaisių toks – kokį įgauna iš neužterštos žemės.

Patys australai nerodydami daug pagarbos kitoms virtuv ėms, tiesiog nusikopijavo geriausius jų elementus. Tai buvo receptai, kurie išliko populiarūs per amžių amžius: iš Japonijos perėmė saulėje džiovintus pomidorus bei minkštą sūrį suši gamybai, iš prancūzų išmoko aluje marinuoti sraiges ir lauke kepti mėsą ant grotelių, iš italų – daugybę elementų ruošiant nepaprastąją pastą. Todėl australai dažnai sako, kad, nors virtuvėje jie ir neišrado dviračio, bet pirmieji taip subtiliai suderino Azijos ir Viduržemio jūros regiono maistą.

Tai iš dalies paaiškina, kodėl australai įkvėpimo vis dar ieško ne nacionalinėje, bet užsienio virtuvėse. Žaliajame žemyne bene kiekvieno restorano meniu galime rasti daugybę azijietiškų bei europietiškų patiekalų – tai tapo tradicija. Jau keletą pastarųjų dešimtmečių azijietiški ingredientai, aromatai ir ruošimo technika derinami prie Vakarų patiekalų – todėl visiškai pagrįstai australai savo šalies virtuvę sieja su vieta, kur Rytai susitinka su Vakarais. Ir ne tik – tai vieta, kur susitinka praėjusių amžių sukaupta patirtis su pačiais naujausiais maisto ruošimo būdais. Tuo garsūs australų šefai, nes sugeba sujungti skirtingus laiko bei šalių elementus ir juos patiekti aukščiausiu lygiu.

Pagrindiniai produktai
Australija yra kontrastų šalis. Tropinis klimatas ir geografinės ypatybės sudaro sąlygas vešėti įvairiausiems augalams ištisus metus. Tai suteikia privalumų vietiniams restoranų bei viešbučių vadovams konkurencinėje kovoje su "skurdesnių" šalių vadybininkais.

Tiesa, šį privalumą jie pastebėjo ne iš karto. Anksčiau daugiausia dėmesio skyrę užsienio šalių produktams, jų derinimui, australai tik pastaraisiais dešimtmečiais po truputį atranda juos supančią gamtą. Formuojasi nuomonė, kad vietiniai produktai nė kiek nenusileidžia įvežtiniams; vis daugiau virtuvės meistrų naudoja vietinius produktus ir taip stiprina australiškos virtuvės išskirtinumą.

Australijos žemynas pasižymi stulbinamu gamtos dosnumu, įvairiausių maisto produktų gausumu: puikia mėsa, jūros gėrybėmis, daržovėmis, vaisiais, aliejais. Viršutinėje žemyno dalyje gausu tropinių vaisų: mangų, papajų, ananasų; o žemutinėje auga obuoliai, persikai, pomidorai, melionai ir kiti vaisiai bei daržovės.

Žemyne gausu kengūrų, krokodilų, stručių, jų mėsa jau tapo daugelio restoranų pasididžiavimu. Šių gyvūnų mėsa pasižymi dideliu proteino kiekiu, energine verte ir mažu riebalų kiekiu. Kengūros ar krokodilo uodegos sriuba laikoma vienu iš nacionalinių Australijos patiekalų, o pačių gyvūnų auginimas – atskira verslo šaka.

Pagrindiniai patiekalai
Tarp daugelio patiekalų yra keletas populiariausių, kuriuos mėgsta daugelis australiečių ir jais apibūdina savo šalį užsienyje. Tai Vegemite sumuštinis bei Pavlova pyragaitis. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-01-10
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis21 puslapis 
Literatūros šaltiniai4
Dydis45.72 KB
AutoriusAgne
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2005 m
Klasė/kursas3
Mokytojas/DėstytojasD. Grikšaitė
Švietimo institucijaSocialinių mokslų kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Australu virtuve [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 21 puslapis 
  • Socialinių mokslų kolegija / 3 Klasė/kursas
  • D. Grikšaitė
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą