Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Konditerija
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Konditerija

  
 
 
1234567891011121314
Aprašymas

Konditerijos cecho aprūpinimas įrengimais, inventoriumi, jų išdėstymas. Drebučių, marcipano, šokoladinės glazūros receptūros, ruošimo technologijos, pritaikymas. Biskvitinės tešlos ruošimo technologija. 5-7 gaminių receptūros, ruošimo technologijos. Migdolinės tešlos ir jos gaminių ruošimo technologija.

Ištrauka

Visuomeninio maitinimo konditerijos cechuose turi būti įvairūs mechaniniai, šiluminiai, šaldymo, kėlimo – transportavimo ir svėrimo – matavimo įrengimai.
Kiek ir kokių įrengimų reikia turėti, priklauso nuo konditerijos cecho dydžio ir pobūdžio. Keičiant ir tobulinant gamybos technologiją, tobulinamos mašinų bei įrengimų konstrukcijos, keičiamos aprūpinimo normos, mechanizmų kiekis ir struktūra.
Mechaniniai įrengimai naudojami žaliavoms paruošti ir pusgaminiams gaminti. Miltams sijoti stambiuose konditerijos cechuose naudojamos mašinos MPM–800, MC–24-300. Smulkesniuose cechuose miltai sijojami su patogesnėmis mašinomis PE-100,kurių gamybinis pajėgumas 100kg/h. Smulkiuose cechuose miltai sijojami sietais rankomis.
Tešlos maišomos tam pritaikytomis mašinomis. Stambiuose ir vidutiniuose cechuose TMM-1 arba TMM-1M, kurių katilų talpa 330 l. Smulkesniuose cechuose naudojamos MTM-20 maišymo mašinos, kurių katilo talpa 24 l. jos labai patogios tuose cechuose, kur reikia įvairios tešlos nedideliais kiekiais.
Biskvitinei tešlai naudojamos įvairaus pajėgumo plakimo mašinos. Nedideliuose cechuose labai patogios stalinės plakimo mašinos MB-6, kurios bakelio talpa 6 l.
Gaminių formavimą palengvina ir pagreitina tešlos dalijimo pusautomačiai, kuriais galima suskirstyti tešlą norimo svorio porcijomis nuo 60 iki 140 g.
Tešlai kočioti visuose cechuose patariama turėti tešlos kočiojimo mašinas. Stambiuose cechuose tinka TPM D2 mašina, kurios pajėgumas 140kg/h, smulkiuose cechuose naudojama THM mašina. Nedideli tešlos kiekiai kočiojami rankomis.
Gaminiai kepami įvairaus tipo ir įvairiu kuru kaitinamose krosnyse. Konditerijos cechuose daugiausiai naudojamos elektrinės dviejų arba trijų kamerų kepimo krosnys.
Konditerijos cechuose gali būti įrengtos elektrinės keptuvės, fritiūrinės, viryklos, katilai ir kai kurie kiti įrengimai. Skardoms su neiškeptais gaminiais laikyti ir prie krosnių privežti naudojami vežimėliai su lentynomis.
Produktams ir žaliavai laikyti įrengiamos įvairaus dydžio stacionarinės surenkamos šaldymo kameros. Mažuose arba kaip papildomi įrengimai ir didesniuose cechuose yra šaldymo spintos, buitiniai šaldytuvai.
Konditerijos cechuose yra naudojamas labai įvairus smulkus inventorius. Jo reikia produkcijai paruošti, tešlai maišyti, gaminiams formuoti, jiems papuošti ir drėkinti. Konditerijos cecho smulkus inventorius turi būti lengvas, patogus ir atitikti sanitarinius reikalavimus.
Nedidelis kiekis kremo, kiaušinių, grietinėlės maišomos ir plakamas metalinėmis šluotelėmis. Jos susideda iš medinės rankenėlės ir šluotelės pagamintos iš 1mm skersmens nerūdijančios vielos. Jos gaminamos dviejų dydžių. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-11-13
DalykasKulinarijos namų darbas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasNamų darbai
Apimtis14 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis16.91 KB
AutoriusLAURA
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2006 m
Klasė/kursas0
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word KONDITERIJA SIUSTI [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą