Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija>Pienas ir jo produktai. Pieno tyrimai
   
   
   
-1
naudingas 0 / nenaudingas -1

Pienas ir jo produktai. Pieno tyrimai

  
 
 
1234567891011
Aprašymas

Pienas. Kefyras. Rūgpienis. Pasukos. Jogurtai. Rauginto pieno gėrimai. Grietinė. Grūdėta varškė. Varškės desertai. Saldūs sūreliai. Fermentiniai sūriai. Ledai. Didžiausi pieno trūkumai. Pienas - gyvulinės kilmės baltymų šaltinis. Kokie pieno produktai yra sveikiausi? Pieno tyrimai. Pieno juslinės savybės. Spalva. Kvapas. Konsistencija. Skonis. Rūgštingumas. Pieno rūgštingumo nustatymas pagal Ternerį. Pieno tankis arba lyginamasis svoris. Pieno riebumas. Išvados.

Ištrauka

Pienas ir pieno produktai vartojami nuo civilizacijos aušros, kai buvo prijaukinti pirmieji naminiai gyvūnai.
Pienas – daugeliui tai kasdieninės mitybos produktas. Piene yra visų lengvai įsisavinamų maisto medžiagų: baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitaminų, kitų biologiškai aktyvių medžiagų – fermentų, organinių rūgščių, hormonų, imuninių medžiagų. Nustatyta, kad piene yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti. Piene yra toks baltymų, riebalų ir angliavandenių santykis, kad organizmas juos geriausiai įsisavina. Baltymų įsisavinama 96 %, riebalų – 95 %, o pieno cukraus – 98 %.
Pienas taip pat plačiai naudojamas maisto produktų gamybai - grietinė, sviestas, jogurtas, rūgpienis, pasukos, grietinėlė, grūdėta varškė, saldūs sūreliai, fermentiniai sūriai, sūris, pieno milteliai, ledai ir k.t. Kad galėtume būti tikri, kad geriame ir vartojame kokybiškus, patikimus pieno produktus, butina jį tiktinti ir atlikti pieno tyrimus.


PIENAS

Pagal chemine sudeti pienas uzima isskirtine vieta tarp gyvulines kilmes maisto produktu. Piene yra idealiai subalansuotu aminorugsciu,riebalu (emulsijos pavidalu), sios medziagos lengvai pasisavinamos. Piene yra nemazai angliavandeniu,vitaminu ir mineraliniu drusku bei mikroelementu,fermentu ir hormonu. Is viso - daugiau kaip 100 vertingu medziagu. Pieno baltymuose yra visos nepakeiciamos gyvulines kilmes aminorugstys,tarp ju - ir mums reikalingi,lengvai pasisavinami lizinas ir triptofanas.Laktalbuminas ir kazeinogenas - veiksmingi baltymu sintezes stimuliatoriai.Metioninas turi riebalus tirpdanti poveiki,normalizuoja cholesterolio apykaita.Is pieno baltymu zarnyne susidaro lengvai asimiliuojami peptidai,kurie padeda lengviau pasisavinti mineralus,ypac kalci ir gelezi. Piene labai daug mineraliniu drusku ir mikroelementu. Daug kalcio ir fosforo,kurie tarpusavyje idealiai dera ir yra greitai pasisavinami,daug kalio,magnio,cinko,jodo,fluoro. Vertingas ne tik pienas, bet ir daugelis jo produktų, štai kai kurie iš jų. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-02-03
DalykasKulinarijos referatas
KategorijaKita >  Kulinarija
TipasReferatai
Apimtis9 puslapiai 
Literatūros šaltiniai2
Dydis22.43 KB
Autoriusmantas
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2005 m
Klasė/kursas1
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Pienas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 9 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 1 Klasė/kursas
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą