Įvairių tešlų ruošimo technologijaKulinarija, pristatymas
(19 skaidrių)
PowerPoint pristatymas. Tešlų rūšys. Mielinės tešlos ruošimo technologija. Mielinės tešlos ruošimo technologinė schema. Sluoksniuotos tešlos ruošimo technologija. Sluoksniuotos tešlos ruošimo technologinė schema. Kapotos tešlos ruošimo technologija. Kapotos tešlos ruošimo technologijos schema. Plikytos tešlos ruošimo technologija. Plikytos tešlos ruošimo technologijos schema. Baltyminės tešlos ruošimo technologija. Plikytos tešlos ruošimo technologijos schema. Biskvitinės tešlos ruošimo technologija. Biskvitinės tešlos ruošimo technologijos schema. Meduolinės tešlos ruošimo technologija. Meduolinės tešlos ruošimo technologijos schema. Skaityti daugiau
Kava (2)Kulinarija, pristatymas
(5 skaidrės)
PowerPoint pristatymas. Kavos sudėtis. Kavos poveikis organizmui. Kavos rūšys. Kavos laikymas ir įpakavimas. Informacija ant pakuotės. Skaityti daugiau
PowerPoint pristatymas. Labiausiai paplitę prieskoniai. Česnakai. Pagrindinės sudedamosios dalys. Svogūnai. Pagrindinės sudedamosios dalys. Kmynai. Kmynų panaudojimas. Petražolės. Petražolių panaudojimas. Krapai. Krapų panaudojimas. Skaityti daugiau
Maisto prekių klasifikacijaKulinarija, pristatymas
(35 skaidrės)
PowerPoint pristatymas. Maisto prekių klasifikacija. Švieži vaisiai. Daržovės. Vaisių ir uogų konservai. Natūralūs daržovių konservai. Šaldyti vaisiai ir daržovės. Džiovinti vaisiai ir uogos. Džiovintos daržovės. Švieži grybai. Perdirbti grybai. Perdirbtų grūdų produktai. Kruopos. Miltai. Miltų produktai. Makaronai. Duonos gaminiai. Pyrago gaminiai. Krakmolas, cukrus, medus. Cukraus pakaitalai. Dirbtinis medus. Natūralus medus. Konditerijos gaminiai. Šokoladas. Karamelė. Saldainiai. Irisai. Dražė. Miltų konditerija. Skonio prekės. Arbata. Kava. Prieskoniai. Pagardai. Riebalai. Pieno produktai. Skaityti daugiau
Mikrobiologinė pieno taršaKulinarija, pristatymas
(33 skaidrės)
PowerPoint pristatymas. Pieno teršalai. Švarus pienas. Melžimo higienos taisyklės. Mastitas. Bakterijos. Statistiniai duomenys. Inhibitoriai. Skaityti daugiau
Nežuviniai jūros produktaiKulinarija, pristatymas
(24 skaidrės)
PowerPoint pristatymas. Darbo tikslas. Cheminė sudėtis. Moliuskai. Moliuskų kokybė. Dvigeldžiai moliuskai. Austrės. Jokūbo moliuskai (šukutės). Midijos. Galvakojai moliuskai. Aštuonkojai. Kalmarai. Vėžiagyviai. Krevetės. Omaras. Vėžiai. Krabai. Krilis. Dygiaodžiai. Jūros ežiai. Kukumarijos. Trepangai. Plivakojai moliuskai (sraigės). Raginukė. Nežuvinių jūros produktų apdorojimas. Skaityti daugiau
Paukštienos šalti ir karšti patiekalaiKulinarija, pristatymas
(13 skaidrių)
PowerPoint pristatymas. Vištiena. Pirminis paukštienos paruošimas. Paukštiena. Kalakutiena. Antiena ir žąsiena. Iš paukštienos gaminami patiekalai. Karšti paukštienos patiekalai. Receptūros su paukštiena. Skaityti daugiau
Stalo tradicijos Naujųjų išvakarėseKulinarija, pristatymas
(16 skaidrių)
PowerPoint pristatymas. Ispanai ir lotynų amerikiečiai. Kuba. Anglosaksai. Australai. Vokietijoje. Serbai, kroatai ir makedoniečiai. Bulgarai. Graikija. Japonai. Kas ką geria? Vynas - toli gražu ne vienintelis pasirinkimas. Už žemyno ribų naujamečiai gėrimai dar įvairesni. Skaityti daugiau
ŠampanasKulinarija, pristatymas
(29 skaidrės)
"Šampano pagrindinės rūšys ir kaip jį patiekti? Ką reiškia užrašai ant šampano etiketės?". PowerPoint pristatymas. Napoleonas Bonapartas šampaną tiesiog dievino. Šampano kilmė ir jo globėjas. Šampano gamyba – tikras menas. Pagrindinės šampano rūšys. Šampano tipai. Šampanas yra dešimties tipų. Šampano skirstymas pagal saldumą. Ką reiškia užrašai ant šampano etiketės? Šampano etiketėse žymimos raidinės santrumpos. Kai kuriose šalyse pagamintas putojantis vynas vadinamas. Šampano patiekimas. Kaip patiekti šampaną? Kaip reikia atkimšti šampano butelį? Šampano nedera atkimšti taip. Butelis atidaromas taip... Pilstykime šampaną atsargiai. Šampano taurės. Šampano skonis. Patarimai. Šampanas "Alita Cattie". Skaityti daugiau
Šokoladas (3)Kulinarija, pristatymas
(19 skaidrių)
PowerPoint pristatymas. Tikslai ir uždaviniai. Šokolado istorija. Šokoladas užkariauja pasaulį. Šokolado klasifikacija. Šokolado biocheminė sudėtis. Šokolado gavimas. Šokolado degustavimas. Šokolado patiekimas. Šokolado laikymo sąlygos. Šokolado panaudojimas. Karšto šokolado gaminimas. Šokoladas ir sveikata. Tiesa apie šokoladą. Įdomu... Išvados. Skaityti daugiau
Vynų kultūraKulinarija, pristatymas
(20 skaidrių)
PowerPoint pristatymas. Truputis istorijos. 10 pagrindinių Prancūzijos vynų gamintojų regionų. Vynuogių pavadinimai ir regionai. Raudonos vynuogės. Baltos vynuogės. Vynų gamyba. Vynų gamyba: raudoni. Vynų gamyba: balti. Vynų gamyba: rausvi. Vynų laikymas. Vynų klasifikacija. Šampanas. Šampano gamyba. Vyno pateikimas. Vyno gėrimo temperatūra. Keli patarimai. Kada koks vynas geriamas? Skaityti daugiau