Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija

Kulinarija (162 darbai)

Rūšiuoti pagal
  • Karamelė

    Karamelės charakteristika. Karamelės gamybos technologija. Karamelės gamybos technologijos schema. Karamelinio sirupo paruošimas. Karamelinės masės paruošimas. Karamelinės masės atšaldymas. Karamelinės masės minkymas. Karamelinio batono formavimas. Karamelės formavimas. Karamelės įvyniojimas ir pakavimas. Gamybos kontrolė. Organizacinė struktūra. Reikalingos patalpos. Išlaidos.
    Kulinarija, referatas(14 puslapių)
    2005-03-09
  • Karštųjų patiekalų iš paukštienos krūtinėlės paruošimo technologija

    Įvadas. Paukštienos asortimentas. Paukštienos paruošimas gaminimui. Patiekalų iš paukštienos krūtinėlės paruošimo technologija. Šutinti ir troškinti paukštienos krūtinėlės patiekalai. Kepti paukštienos krūtinėlės patiekalai. Kepti ant iešmo paukštienos krūtinėlės patiekalai. Įdaryti paukštienos krūtinėlės patiekalai. Kiti patiekalai su paukštienos krūtinėle. Išvados ir siūlymai.
    Kulinarija, referatas(14 puslapių)
    2007-04-06
  • Kava (2)

    PowerPoint pristatymas. Kavos sudėtis. Kavos poveikis organizmui. Kavos rūšys. Kavos laikymas ir įpakavimas. Informacija ant pakuotės.
    Kulinarija, pristatymas(5 skaidrės)
    2006-11-15
  • Kava ir jos poveikis žmogaus sveikatai

    Kavos istorija. Kavos rūšys. Kava ir sveikata. Ar kava kenkia sveikatai. Devynios gerosios naujienos. Kavoje yra ne tik kofeino. Kofeino poveikis žmogaus organizmui. Dar šis tas apie kava ir sveikatą. Išvados.
    Kulinarija, referatas(11 puslapių)
    2005-06-08
  • Kinijos virtuvė

    Bendros žinios apie šalį. Ekonomika. Istorija. Didžioji Kinų siena. Imperatoriaus Cino kariuomenė. Virtuvės ypatumai. Ing ir Jang virtuvė. Visi gardumynai iš žemės ir jūros. Įmantri rūmų virtuvė ir sotus valstiečių maistas šiaurėje. Saldžiarūgščių patiekalų gausa pietryčiuose. Prieskoniai ir ryžiai pietvakariuose. Pietų Kinijos patiekalų įvairovė, šviežumas ir nesugadintas skonis. Keptuvė išgaubtu dugnu ir kiti kinų virtuvės indai bei įrankiai. Receptai. Aliejuje virti špinatai. Antiena su paprikomis. Trumpai kepta jautienos filė. Žuvies filė su cukriniais žirniais. Vištos krūtinėlė su žemės riešutais. Vištienos siurprizas. Bananai meduje. Krabai pomidorų padaže. Krabų kukuliukai. Saldžiarūgštė aviena. Tiršta kukurūzų sriuba su vištiena. Troškinta jautiena su česnakais. Kepta kiauliena. Sojos daigai su kiauliena. Kepti koldūnai.
    Kulinarija, referatas(28 puslapiai)
    2006-02-07
  • Kokteiliai

    PowerPoint pristatymas. "Longdrink". "Atsuktuvas". "Kruvinoji Merė". "Kamparis". "Pina Colada". "Cuba Libre". "Daiquiri". "Gin-tonic". "Margarita". "Mojito". "Motociklo priekaba (Swizzle)". "Toddy".
    Kulinarija, pristatymas(13 skaidrių)
    2007-05-12
  • Kokteilis "Negroni"

    Komponentų charakteristika. Maišytų gėrimų klasifikavimas. Ruošimo būdas. Ruošimo eiga. Puošimas. Patiekimas. Kalkuliacija. Savikainos skaičiavimas. Stiprumas. Kokteilio kilmė.
    Kulinarija, namų darbas(6 puslapiai)
    2007-01-17
  • Konditerija

    Konditerijos cecho aprūpinimas įrengimais, inventoriumi, jų išdėstymas. Drebučių, marcipano, šokoladinės glazūros receptūros, ruošimo technologijos, pritaikymas. Biskvitinės tešlos ruošimo technologija. 5-7 gaminių receptūros, ruošimo technologijos. Migdolinės tešlos ir jos gaminių ruošimo technologija.
    Kulinarija, namų darbas(14 puslapių)
    2006-11-13
  • Konditeriniai gaminiai

    Migdolinės tešlos charakteristika, paruošimo technologija, gaminių asortimentas. Baltyminės riešutinės tešlos charakteristika, paruošimo technologija, gaminių asortimentas. Paprastas biskvitas. Biskvito rūšys. Biskvitų formavimas ir kepimas. Riebus biskvitas. Šakotis. Keksų asortimentas. Sluoksniuota tešla. Sluoksniuotos mielinės tešlos paruošimo technologija, gaminių asortimentas. Mielinės tešlos charakteristika, tešlos paruošimo su įmaišalu, be įmaišalo, pagreitintu būdu technologija. Mielinės tešlos bandelių asortimentas. Pagerintos mielinės tešlos paruošimo technologija. Mielinės tešlos paruošimas sulėtintu būdu. Mielinės tešlos pyragų, vyniotinių asortimentas. Plikytos tešlos charakteristika, paruošimo technologija, gaminių asortimentas. Kieta trapi tešla. Meduolinė tešla. Minkšta trapi tešla. Kapotos tešlos charakteristika. Šokoladinė glazūra. Baltyminiai kremai. Glajai. Panaudojimas. Sviestiniai kremai. Sirupai. Panaudojimas. Puošimo elementų iš šokolado paruošimas. Pabarstymai tortams ir pyragaičiams. Biskvitinių pyragaičių ruošimo technologija. Trapios tešlos pyragaičių ruošimo technologija.
    Kulinarija, špera(8 puslapiai)
    2007-05-12
  • Konditerinių patiekalų paruošimas

    Įvadas. Tema. Aktualumas. Tikslas. Uždaviniai. Trapios tešlos gaminių paruošimas. Indai, įrankiai. Technologija. Patiekalo įvertinimas. Išvados. Biskvitiniai tortai. Jogurto tortas su vynuogėmis. Technologija. Patiekalo įvertinimas. Išvados. Sluoksniuotos ir meduolinės tešlos tortų paruošimas. Tortas "Nevėžys". Technologija. Patiekalo įvertinimas. Išvados. "Palangos varškėtis". Technologija. Patiekalo įvertinimas. Išvados. Plokštainis "medutis". Technologija. Patiekalo įvertinimas. Išvados. Mielinės tešlos gaminių paruošimas. Bandelės "Žievelė". Technologija. Patiekalo įvertinimas. Išvados.
    Kulinarija, laboratorinis darbas(11 puslapių)
    2007-05-12
  • Kremai

    Įvadas. Sviestiniai kremai. Kremai. Pirmasis būdas. Antrasis būdas. Priedų paruošimas. Plakta grietinėlė. Receptai. Kremų aromatizavimas. Baltymų kremai. Receptai. Papuošimas. Kremo papuošimai. Paviršiaus padengimas. Puošimas pro šabloną. Puošimas pro tūtelę. Keletas receptų.
    Kulinarija, referatas(8 puslapiai)
    2006-06-06
  • Krevetės

    Krevetės. Rūšys ir dydis. Laikymo sąlygos. Maisto ruošimas. Receptai: Krevečių salotos; Salotų užpilas; Krevetės su grietine; Troškintos krevetės; Aštrios krevetės prie alaus; Ananasas įdarytas krevečių salotomis; Krevečių šašlykas; Krevetės su makaronais; Troškintos krevetės; Krevetės su sezamu; Aštrios krevetės; Krevečių apkepėlė; Krevečių kokteilis; Krevetės su daržovių salotomis; Krevetės su spagečiais. Darbas iliustruotas nuotraukomis.
    Kulinarija, referatas(13 puslapių)
    2006-09-19
  • Kruopos

    Įvadas. Kruopų gamyba. Kruopų asortimentas. Miežinės, kvietinės kruopos. Avižinės kruopos. Kruopų pakavimas ir laikymas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(11 puslapių)
    2006-09-11
  • Kruopos (2)

    Įvadas. Darbo tikslas yra apibūdinti kruopas, jų asortimentą, svarbą žmogaus mitybai. Kruopos. Kruopų asortimentas. Cheminė kruopų sudėtis ir maistinė vertė. Kruopų kokybės rodikliai. Kruopų ženklinimas, pakavimas ir laikymas. Rinkos tyrimas. Išvados. PowerPoint pristatymas (7).
    Kulinarija, referatas(13 puslapių)
    2008-08-18
  • Kruopų gamybos technologija

    Įvadas. Kruopų gamybos technologija. Kruopų kokybės rodikliai. Kruopų asortimentas. Lietuvos standartas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(10 puslapių)
    2007-03-26
  • Kvalifikacijos egzamino, gamybinio darbo aprašymas

    Vištienos kepsnys su migdolais. Receptūra. Technologija. Kiaulienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis. Receptūra. Technologija. Inventorius. Vištienos kepsnys su migdolais. Kiaulienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis. Darbo eiga.
    Kulinarija, namų darbas(4 puslapiai)
    2006-11-10
  • Lietuviški prieskoniniai augalai

    PowerPoint pristatymas. Labiausiai paplitę prieskoniai. Česnakai. Pagrindinės sudedamosios dalys. Svogūnai. Pagrindinės sudedamosios dalys. Kmynai. Kmynų panaudojimas. Petražolės. Petražolių panaudojimas. Krapai. Krapų panaudojimas.
    Kulinarija, pristatymas(13 skaidrių)
    2006-10-24
  • Lietuvos virtuvė

    Žinios apie šalį. Istorija. Politinė sistema. Administracinis suskirstymas. Geografija. Didžiausi atstumai. Miestai. Upės. Lietuvos reljefas. Ekonomika. Demografija. Virtuvės ypatumai. Maisto produktai ir jų apdorojimas. Valgymo režimas ir valgiai. Šventiniai valgiai. Gėrimai. Apie dabartinę mitybą. Receptai.
    Kulinarija, referatas(28 puslapiai)
    2005-10-29
  • Linų sėmenys

    Apie linus: Riebiosios rūgštys, Amino rūgštys, Dietinės skaidulos, Fitohormonai, Vitaminai ir mineralai. Receptai su linų produktais: Užkandžiai, Sriubos, Salotos, Antrieji patiekalai, Miltiniai patiekalai, Saldieji patiekalai.
    Kulinarija, referatas(20 puslapių)
    2005-05-21
  • Lithuanian Food Traditions

    Darbas anglų kalba apie lietuviško maisto tradicijas. Lithuanian Food Traditions. Lithuanian Food and Entertainment Traditions. Christmas Eve, Christmas. Shrove Tuesday. Easter. Lithuanian Eating Habits and Hospitality Traditions.
    Kulinarija, referatas(5 puslapiai)
    2005-09-13
Puslapyje rodyti po