Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija

Kulinarija (162 darbai)

Rūšiuoti pagal
  • Ryžiai

    Įvadas. Kas yra ryžiai? Ryžių rūšys. Naudingosios ryžių savybės. Ryžių istorija. Ryžių geno kodas. Ryžių ateitis Lietuvoje, įstojus į Europos Sąjungą (ES). Priedai. Išvados.
    Kulinarija, referatas(11 puslapių)
    2006-01-31
  • Rūkytų mėsos ir paukštienos gaminių kokybės tyrimai, mikrobinių gedimų sukėlėjų identifikavimas

    Įvadas. Mikrobiologiniai rodikliai nagrinėjamam produktui. Produkto mikrobiologiniai gedimo sukėlėjai ir ydos.
    Kulinarija, referatas(6 puslapiai)
    2007-01-16
  • Sauso pieno milteliai

    Pienas. Pieno cheminė sudėtis. Sauso pieno milteliai. Laktozė. Sauso pieno milteliai. Sauso pieno miltelių gaminimo technologija. Pieno virškinimas. Sauso pieno miltelių laikymas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(5 puslapiai)
    2006-05-04
  • Sergančiųjų širdies ligomis žmonių mityba

    Profesijų kompetencijų sąrašas. Įvadas. Esamos padėties analizė ir temos pagrindimas. Širdies ligomis sergančių žmonių grupės charakteristika. Projekto naudotų informacijos šaltinių apžvalga, išvados ir rekomendacijos. Medžiaginiai skaičiavimai. Pagrindinių maisto medžiagų poreikių skaičiavimas. Valgiaraščio sudarymas. Patiekalų energetinė vertė. Technologinių kortelių sudarymas. Technologinio proceso parinkimas. Geros higienos.
    Kulinarija, kursinis darbas(18 puslapių)
    2006-04-28
  • Specializacijos praktikos ataskaita: Žemaitijos kolegijos valgykla

    Įvadas. Valgyklos charakteristika. Konfliktinės situacijos valgykloje. Higienos, sanitarijos ir medicininės kontrolės reikalavimai valgyklos darbuotojams. Medicininės kontrolės reikalavimai valgyklos darbuotojams. Higienos reikalavimai maitinimo įmonės darbuotojams. Higienos reikalavimai maisto žaliavoms. Higienos reikalavimai valgykloje esančioms patalpoms. Higienos reikalavimai technologinių procesų metu. Higienos reikalavimai valgykloje naudojamam inventoriui ir įrengimams. Valgyklos įrengimų charakteristika. Darbo saugos reikalavimai valgyklos įrengimams. Darbo kokybės priklausomybė nuo įrengimų. Valgyklos patiekalų ir gėrimų asortimentas, bei gamybos technologija. Karštieji patiekalai. Sriubos. Antrieji patiekalai. Garnyrai. Padažai. Salotos. Gėrimai. Lankytojų aptarnavimas valgykloje. Pasiruošimas klientų aptarnavimui valgykloje. Prekybos salės paruošimas. Indų paruošimas. Stalų serviravimas. Papildomų paslaugų teikimo galimybės valgykloje. Išvados ir pasiūlymai.
    Kulinarija, praktikos ataskaita(15 puslapių)
    2007-03-20
  • Sriubos

    Tema: Sriubos. Darbo tikslai: Išmokti pagaminti ir patiekti įvairias sriubas, Išmokti kontroliuoti SVT, Išmokti įvertinti sriubų kokybę jusliniu būdu.
    Kulinarija, laboratorinis darbas(5 puslapiai)
    2005-10-17
  • Stalo padengimas

    Indai. Porcelianas. Taurės. Stalo įrankiai. Staltiesės. Paruošiamieji darbai. Stalo puošyba (dekoras). Ar mokate pasirinkti stalą? Pagalbinės priemonės. Stalo serviravimo pagrindai. Išvados.
    Kulinarija, referatas(12 puslapių)
    2006-04-27
  • Stalo tradicijos Naujųjų išvakarėse

    PowerPoint pristatymas. Ispanai ir lotynų amerikiečiai. Kuba. Anglosaksai. Australai. Vokietijoje. Serbai, kroatai ir makedoniečiai. Bulgarai. Graikija. Japonai. Kas ką geria? Vynas - toli gražu ne vienintelis pasirinkimas. Už žemyno ribų naujamečiai gėrimai dar įvairesni.
    Kulinarija, pristatymas(16 skaidrių)
    2007-05-12
  • Sūriai

    Sūrių specifika. Sūrių gamintojų įvairovė. Sūrių įvairovė. Patiekalai iš sūrio. Anketų tyrimas. Įmonės tiekiančio patiekalus iš sūrio. Išvados.
    Kulinarija, referatas(14 puslapių)
    2006-10-05
  • Sūrių įvairovė

    Įvadas. Kaip gaminamas sūris. Sūris kaip maisto produktas. Sūrių grupės ir sūrių profiliai. Kuo vertingi fermentiniai sūriai? Fermentinių sūrių asortimentas Lietuvoje. Fermentinis, bet ar olandiškas? Olandiškų sūrių atsiradimas Lietuvoje. Kas lemia išskirtines "Goudos" savybes? Lietuviškas parmezanas. Kuo gi skiriasi Lietuviškas parmezanas nuo Parmigiano – Reggiano. "Geram skoniui" jau dveji. "Taurusis" Vilniaus rotušėje. "Vacsy" - "Zepter" sveikos mitybos programos naujovė. Iš ūkininkų namų ir fabriko: Goudos sūris. Pjaustomas Rytprūsių sūris: Tilžės sūris. Bel Paese sūrio pusbrolis: grietinėlės sūris. Prie alaus geriausiai tinka Weiftlackerkase. Misis Paulet tauriųjų pelėsių sūris: Stiltonas. Sūrių karalius: Bri. Rūgusio pieno sūris. Bavaria blu Mėsos vyniotinis su sūrio įdaru. Bri sūris Sarlando bri obuoliai. Grietinėlės sūris Kiaulienos bifšteksai su sūrio "skiautere". Grietinėlės sūris Sūrio skrebučiai su voveraitėmis. Ėdamo sūris Sūrio vafliai. Ementalio sūris Sūrio ragu su ryžių "karūna". Išvados.
    Kulinarija, referatas(29 puslapiai)
    2007-06-06
  • Svečių aptarnavimas. Korėja. Valgiai. Mitybos ypatumai

    Įvadas. Korėjos virtuvė. Valgymo ir gėrimo papročiai. Valgymo laikas ir jam būdingas maistas. Elgesys prie stalo. Receptas.
    Kulinarija, rašinys(4 puslapiai)
    2007-02-01
  • Sveikatos gėrimai

    Įvadas. Apklausa. Gaiviųjų gėrimų pasirinkimas pagal amžių. Kavos ir arbatos gėrimo priklausomybė nuo amžiaus. Gaiviųjų gėrimų pasirinkimas pagal gyvenamąją vietą. Kavos gėrimo priklausomybė nuo lyties. Arbatos gėrimo priklausomybė nuo lyties. Mieliau geriame mineralinį vandenį ar sultis. Perkamiausi gėrimai Jurbarke ir Jurbarko raj. Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos valgykloje parduodamų gėrimų sąrašas. Interviu. Reklamos televizijoje. Reziumė.
    Kulinarija, referatas(23 puslapiai)
    2006-10-09
  • Šampanas

    "Šampano pagrindinės rūšys ir kaip jį patiekti? Ką reiškia užrašai ant šampano etiketės?". PowerPoint pristatymas. Napoleonas Bonapartas šampaną tiesiog dievino. Šampano kilmė ir jo globėjas. Šampano gamyba – tikras menas. Pagrindinės šampano rūšys. Šampano tipai. Šampanas yra dešimties tipų. Šampano skirstymas pagal saldumą. Ką reiškia užrašai ant šampano etiketės? Šampano etiketėse žymimos raidinės santrumpos. Kai kuriose šalyse pagamintas putojantis vynas vadinamas. Šampano patiekimas. Kaip patiekti šampaną? Kaip reikia atkimšti šampano butelį? Šampano nedera atkimšti taip. Butelis atidaromas taip... Pilstykime šampaną atsargiai. Šampano taurės. Šampano skonis. Patarimai. Šampanas "Alita Cattie".
    Kulinarija, pristatymas(29 skaidrės)
    2006-12-13
  • Šokoladas

    Šokolado istorija. Kakavmedžių auginimas ir šokolado gamyba. Šokolado biocheminė sudėtis. Šokolado klasifikacija. Šokolado degustavimas ir laikymo sąlygos. Šokolado patiekimas. Šokoladas ir sveikata. Šokolado panaudojimo galimybės. Garsiausi šokolado gamintojai pasaulyje ir Lietuvoje.
    Kulinarija, referatas(20 puslapių)
    2005-10-29
  • Šokoladas (2)

    Įvadas. Šokolado ir kakavos miltelių gamybos principinė technologinė schema. Gamybiniai procesai. Fermentacija. Džiovinimas. Laikymas. Kakavos pupelių valymas. Kepinimas. Problema kakavos pupelių dydžio kitimo. Kakavos milteliai. Kakavos miltelių kokybės rodikliai. Kakavos miltelių įpakavimas ir laikymas. Cukrus ir cukraus pakaitalai. Riebalų kristalizacija šokolade. Kakavos sviestas. Kakavos sviesto struktūra. Kakavos sviesto ekvivalentai ir gerintojai. Ekvivalentiškas, bet ne identiškas. Gamyba kakavos sviesto ekvivalentų ir kakavos sviesto gerintojų. Du frakcionavimo metodai. Skysta frakcija. Tirpiklio frakcija. Kakavos sviesto gerintojai ar kakavos sviesto ekvivalentai? Šokolado savybių reguliavimas. Polimorfiškumas. Kodėl naudoti kakavos sviesto ekvivalentus ir kakavos sviesto gerintojus? Kodėl naudoti kakavos sviesto ekvivalentus? Kodėl naudoti kakavos sviesto gerintojus? Receptai ir praktiškas vartojimas. Privalomieji kakavos ir šokolado produktų kokybės reikalavimai. Šokolado asortimentas. Šokolado įpakavimas ir laikymas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(20 puslapių)
    2007-03-09
  • Šokoladas (3)

    PowerPoint pristatymas. Tikslai ir uždaviniai. Šokolado istorija. Šokoladas užkariauja pasaulį. Šokolado klasifikacija. Šokolado biocheminė sudėtis. Šokolado gavimas. Šokolado degustavimas. Šokolado patiekimas. Šokolado laikymo sąlygos. Šokolado panaudojimas. Karšto šokolado gaminimas. Šokoladas ir sveikata. Tiesa apie šokoladą. Įdomu... Išvados.
    Kulinarija, pristatymas(19 skaidrių)
    2007-03-20
  • Šviežios žuvies patogeniniai mikroorganizmai

    Įvadas. Šviežios žuvies mikroorganizmai. Žuvies laikymas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(11 puslapių)
    2006-01-04
  • Tešlos kočiojimo mašina

    Įvadas. Mašina "SPTO – E". Veikimo principas. Eksploatavimas. Darbo sauga. Išvados.
    Kulinarija, referatas(5 puslapiai)
    2007-03-15
  • Tortai

    Kas yra tortas. Biskvitiniai kepiniai. Kremai tortams pertepti ir glajai jų paviršiui puošti. Paprastasis kremas. Baltymų glajus. Tortų užbaigimas ir kepinių puošimas. Braškių tortas su grietinėle. Tortas "Angeliukas".
    Kulinarija, referatas(6 puslapiai)
    2006-01-19
  • Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija

    Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija. Technologinės instrukcijos titulinis lapas. Gamybinė receptūra. Naudojamos žaliavos. Technologinio proceso aprašymas. 100 g ukrainietiškos duonos maistinė ir energetinė vertė.
    Kulinarija, referatas(10 puslapių)
    2007-05-28
Puslapyje rodyti po