Įvadas. Vaflinė tešla. Paprasta vaflinė tešla su tryniais. Cukrinė vaflinė tešla su melanžu. Vaflių kepimas. Vaflinių pusgaminių panaudojimas. Kokybės reikalavimai. Vaflių vamzdeliai su kremu. Vafliniai tortai. Tortas "Siurprizas". Tortas "Arachis". Vaflinis šokoladinis tortas. Išvados. Skaityti daugiau
Vaikų maitinimo organizavimas vaikų šventės metuKulinarija, referatas
(13 puslapių)
Įvadas. Teorinė dalis. Kodėl pasirinkau šią temą? Darbo tikslas ir uždaviniai. Esamos padėties analizė. Praktinė darbo dalis. Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Pobūvio meniu parinkimas. Stalo aptiesalų, indų, įrankių, taurių bei kitų serviruotės elementų parinkimas ir apskaičiavimas. Stalų serviruotės. Svečių aptarnavimo numatymas. Išvados. Skaityti daugiau
VaisvandeniaiKulinarija, referatas
(10 puslapių)
Vanduo. Skysčių poreikis. Vaisvandenių bendra charakteristika. Vaisvandenių rūšys. Gazuoti gėrimai. Negazuoti gėrimai. Lengvi gazuoti gėrimai. Sportiniai gėrimai. Energiniai gėrimai. Maisto priedai. Maisto dažikliai. Maisto saldikliai. Maisto konservantai. Skaityti daugiau
Varškė ir jos gaminiaiKulinarija, referatas
(12 puslapių)
Įvadas. Varškės ir varškės gaminių asortimentas, klasifikavimas. Varškės ir varškės gaminių gamybos technologija. Varškės ir varškės gaminių įpakavimas, ženklinimas ir laikymas. Varškės ir varškės gaminių maistinė ir energetinė vertė. Varškės ir varškės gaminių jusliniai rodikliai. Varškės ir varškės gaminių ydos. Varškės ydos. Varškės sūrių ydos. Išvados. Skaityti daugiau
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimasKulinarija, referatas
(9 puslapiai)
Įvadas. Produkto aprašymas. Varškės ir varškės desertų mikrobiologiniai kriterijai. Varškės ir varškės desertų mikrobiologinio gedimo sukėlėjai ir ydos. Išvados. Skaityti daugiau
Varškės patiekalai. ArbataKulinarija, namų darbas
(9 puslapiai)
Varškės patiekalai. Šalti varškės patiekalai. Karšti varškės patiekalai. Varškėčių patiekalų receptai. Varškės apkepas. Virtiniai. Arbata. Vandens kokybės įtaka arbatos skoniui, aromatui. Laiko ir temperatūros įtaka arbatos nuoviro kokybei. Arbatos užplikymas. Angliškas, japoniškas, mongoliškas arbatos paruošimo būdas. Praktinė užduotis. Skaityti daugiau
Įvadas. Esamos padėties analizė restorane "Senieji rūsiai". Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Vestuvių pobūvio meniu parinkimas. Stalo serviravimo elementų parinkimas ir paskaičiavimas. Kiti būtini resursai pobūviui organizuoti. Vestuvių stalo serviravimas. Svečių aptarnavimas. Svečių maitinimo ir aptarnavimo rezultatų analizė. Išvados. Skaityti daugiau
Vynas (2)Kulinarija, referatas
(5 puslapiai)
Vynas. Vyno skirstymai. Portveinas. Kagoras. Madera. Tokajus. Cheresas. Šampanas. Vermutas. Skaityti daugiau
Vynas (4)Kulinarija, referatas
(6 puslapiai)
Apie vyną. Regimosios, arba išvaizdos, "ydos". Aromato ir skonio "ydos". Skaityti daugiau
Vynas ir šampanasKulinarija, referatas
(24 puslapiai)
Įvadas. Vynas. Kas lemia vyno kokybę. Pagal amžių vynas skirstomas. Vyno sudėtis ir gamybos technologija. Vyno rūšys. Vyno spalvos. Šampanas. Šampano tipai. Šampanų skirstymas. Šampano etiketės raidinės santrumpos. Kaip patiekti vyną ir šampaną. Kokį gėrimą kada patiekti? Degustacija. Skaityti daugiau
Vyno gamybaKulinarija, kursinis darbas
(22 puslapiai)
Įžanga. Vyno gamyba. Vyno apibūdinimas. Vyno gamybos technologija. Vynuogių vynas. Technologinis procesas. Baltojo vyno gamyba. Baltojo vynuogių vyno gamybos technologinė schema. Raudonojo vyno gamyba. Vyno kokybė. Šampanas. Konjakas. Konjako gamybos technologinė schema. Tolydinio vyno distiliavimo aparato K-5M schema. Vaisių-uogų vynas. Vaisių ir uogų vyno gaminimas. Vaisių derliaus nuėmimas ir paruošimas. Žaliava, jos savybės ir sudėtis. Vaisių-uogų vyno gamybos technologinis procesas. Vaisių-uogų vyno gamybos technologinė schema. Sulčių gamyba. Sulčių skiedimas. Sulčių rūgštumas ir cukringumas. Rauginimas. Vyno supilstymas į butelius. Kalvadosas ir sidras. Kalvadosas. Kalvadoso gamybos technologinio proceso schema. Sidro gaminimas. Vaisvynių ligos ir trūkumai. Vyno gamybos kenkėjai ir mikrobinis jo gedimas. Vyno apsauga nuo mikrobinio gedimo. Skaityti daugiau
Vynų klasifikacija ir asortimentasKulinarija, namų darbas
(11 puslapių)
Vyno klasifikacija. Pagal žaliavą. Pagal spalvą. Pagal išlaikymo laiką. Pagal gamybos technologiją, alkoholio ir cukraus kiekį. Pagal spirito kiekį. Pagal cukraus kiekį. Pagal rūgšties kiekį. Pagal tvirtumą. Pagal amžių. Vynų asortimentas. Natūralūs vynai. Spirituoti vynai. Stiprieji vynai gaminami šių tipų. Desertiniai spirituoti vynai. Aromatizuoti vynai. Putojantys vynai. Gazuoti vynai. Organiniai vynai. Išvados. Informacijos šaltiniai (4). Skaityti daugiau
Vynų kultūraKulinarija, pristatymas
(20 skaidrių)
PowerPoint pristatymas. Truputis istorijos. 10 pagrindinių Prancūzijos vynų gamintojų regionų. Vynuogių pavadinimai ir regionai. Raudonos vynuogės. Baltos vynuogės. Vynų gamyba. Vynų gamyba: raudoni. Vynų gamyba: balti. Vynų gamyba: rausvi. Vynų laikymas. Vynų klasifikacija. Šampanas. Šampano gamyba. Vyno pateikimas. Vyno gėrimo temperatūra. Keli patarimai. Kada koks vynas geriamas? Skaityti daugiau
Vynuogių vynaiKulinarija, konspektas
(18 puslapių)
Įvadas. Vyno ištakos. Vyno gamyba. Natūralusis vynas. Putojantis vynas. Spirituotas vynas. Aromatizuotas vynas. Ką papasakotų vyno mėgėjas. Įvairių šalių vynai. Kartojimo ir diskusijų klausimai. Skaityti daugiau
Virtos rūkytos dešrosKulinarija, referatas
(8 puslapiai)
Įvadas. Parūkytos dešros. Parūkytų dešrų gamybos technologija. Dešrų gamyba. I būdas. Virtos rūkytos dešros. Virtų rūkytų dešrų gamybos technologija. Ydos. Asortimentas. Išvados. Skaityti daugiau
Vokiečių virtuvėKulinarija, referatas
(11 puslapių)
Įvadas. Būdingi patiekalai bei valgymo įpročiai. Vokiečių gėrimai. Vokiškas alus. Vokiškas vynas. Išvados. Priedai (8). Skaityti daugiau
Įvadas. Žaliavų reikalavimai. Receptūra. Gamybos technologinė schema. Gamybos technologinio proceso trumpas aprašymas. Gaminio ydos bei jų šalinimo būdai. Gaminio kriterijai. Pakavimas. Ženklinimas. Laikymas. Transportavimas. Išvados. Skaityti daugiau
Žuvies rūkymasKulinarija, rašinys
(3 puslapiai)
Žuvies rūkymas. Rūkymo dūmų savybės. Rūkymo biochemija. Rūkymo būdai. Skaityti daugiau
Žuvies šalti ir karšti patiekalaiKulinarija, referatas
(24 puslapiai)
Maisto technologija. Įvadas. Šaltieji žuvies patiekalai. Gastronominiai žuvies patiekalai. Virtos žuvies šaltieji patiekalai. Keptos žuvies šaltieji patiekalai. Karštieji žuvies patiekalai. Karštųjų žuvies patiekalų paruošimo būdai. Virti žuvies patiekalai. Virtų žuvies patiekalų kokybė. Virtų žuvies patiekalų asortimentas. Virtos žuvies išdorojimas. Šutinti žuvies patiekalai. Troškinti žuvies patiekalai. Troškintų žuvies patiekalų asortimentas. Troškintų žuvies patiekalų kokybė. Kepti žuvies patiekalai. Kepimas su riebalais. Keptų su riebalais žuvies patiekalų asortimentas. Kepimas riebaluose. Keptų riebaluose žuvies patiekalų asortimentas. Kepimas orkaitėje. Keptos žuvies orkaitėje asortimentas. Kepimas ant grotelių. Keptų ant grotelių žuvies patiekalų asortimentas. Kepimas žarijų kaitroje. Keptų žuvies patiekalų kokybė. Apkepti žuvies patiekalai. Apkeptų žuvies patiekalų kokybė. Apkeptų žuvies patiekalų asortimentas. Žuvies maltinių masės patiekalai. Žuvies maltinių masės patiekalų kokybė. Žuvies maltinių masės patiekalų asortimentas. Skaityti daugiau