Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija

Kulinarija (162 darbai)

Rūšiuoti pagal
  • Vaflinės tešlos

    Įvadas. Vaflinė tešla. Paprasta vaflinė tešla su tryniais. Cukrinė vaflinė tešla su melanžu. Vaflių kepimas. Vaflinių pusgaminių panaudojimas. Kokybės reikalavimai. Vaflių vamzdeliai su kremu. Vafliniai tortai. Tortas "Siurprizas". Tortas "Arachis". Vaflinis šokoladinis tortas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(7 puslapiai)
    2007-05-12
  • Vaikų maitinimo organizavimas vaikų šventės metu

    Įvadas. Teorinė dalis. Kodėl pasirinkau šią temą? Darbo tikslas ir uždaviniai. Esamos padėties analizė. Praktinė darbo dalis. Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Pobūvio meniu parinkimas. Stalo aptiesalų, indų, įrankių, taurių bei kitų serviruotės elementų parinkimas ir apskaičiavimas. Stalų serviruotės. Svečių aptarnavimo numatymas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(13 puslapių)
    2006-03-13
  • Vaisvandeniai

    Vanduo. Skysčių poreikis. Vaisvandenių bendra charakteristika. Vaisvandenių rūšys. Gazuoti gėrimai. Negazuoti gėrimai. Lengvi gazuoti gėrimai. Sportiniai gėrimai. Energiniai gėrimai. Maisto priedai. Maisto dažikliai. Maisto saldikliai. Maisto konservantai.
    Kulinarija, referatas(10 puslapių)
    2005-06-03
  • Varškė ir jos gaminiai

    Įvadas. Varškės ir varškės gaminių asortimentas, klasifikavimas. Varškės ir varškės gaminių gamybos technologija. Varškės ir varškės gaminių įpakavimas, ženklinimas ir laikymas. Varškės ir varškės gaminių maistinė ir energetinė vertė. Varškės ir varškės gaminių jusliniai rodikliai. Varškės ir varškės gaminių ydos. Varškės ydos. Varškės sūrių ydos. Išvados.
    Kulinarija, referatas(12 puslapių)
    2007-01-17
  • Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas

    Įvadas. Produkto aprašymas. Varškės ir varškės desertų mikrobiologiniai kriterijai. Varškės ir varškės desertų mikrobiologinio gedimo sukėlėjai ir ydos. Išvados.
    Kulinarija, referatas(9 puslapiai)
    2007-01-17
  • Varškės patiekalai. Arbata

    Varškės patiekalai. Šalti varškės patiekalai. Karšti varškės patiekalai. Varškėčių patiekalų receptai. Varškės apkepas. Virtiniai. Arbata. Vandens kokybės įtaka arbatos skoniui, aromatui. Laiko ir temperatūros įtaka arbatos nuoviro kokybei. Arbatos užplikymas. Angliškas, japoniškas, mongoliškas arbatos paruošimo būdas. Praktinė užduotis.
    Kulinarija, namų darbas(9 puslapiai)
    2007-05-28
  • Vestuvių pobūvio organizavimas

    Įvadas. Esamos padėties analizė restorane "Senieji rūsiai". Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Vestuvių pobūvio meniu parinkimas. Stalo serviravimo elementų parinkimas ir paskaičiavimas. Kiti būtini resursai pobūviui organizuoti. Vestuvių stalo serviravimas. Svečių aptarnavimas. Svečių maitinimo ir aptarnavimo rezultatų analizė. Išvados.
    Kulinarija, referatas(16 puslapių)
    2007-01-17
  • Vynas (2)

    Vynas. Vyno skirstymai. Portveinas. Kagoras. Madera. Tokajus. Cheresas. Šampanas. Vermutas.
    Kulinarija, referatas(5 puslapiai)
    2005-11-28
  • Vynas (4)

    Apie vyną. Regimosios, arba išvaizdos, "ydos". Aromato ir skonio "ydos".
    Kulinarija, referatas(6 puslapiai)
    2007-01-24
  • Vynas ir šampanas

    Įvadas. Vynas. Kas lemia vyno kokybę. Pagal amžių vynas skirstomas. Vyno sudėtis ir gamybos technologija. Vyno rūšys. Vyno spalvos. Šampanas. Šampano tipai. Šampanų skirstymas. Šampano etiketės raidinės santrumpos. Kaip patiekti vyną ir šampaną. Kokį gėrimą kada patiekti? Degustacija.
    Kulinarija, referatas(24 puslapiai)
    2006-11-10
  • Vyno gamyba

    Įžanga. Vyno gamyba. Vyno apibūdinimas. Vyno gamybos technologija. Vynuogių vynas. Technologinis procesas. Baltojo vyno gamyba. Baltojo vynuogių vyno gamybos technologinė schema. Raudonojo vyno gamyba. Vyno kokybė. Šampanas. Konjakas. Konjako gamybos technologinė schema. Tolydinio vyno distiliavimo aparato K-5M schema. Vaisių-uogų vynas. Vaisių ir uogų vyno gaminimas. Vaisių derliaus nuėmimas ir paruošimas. Žaliava, jos savybės ir sudėtis. Vaisių-uogų vyno gamybos technologinis procesas. Vaisių-uogų vyno gamybos technologinė schema. Sulčių gamyba. Sulčių skiedimas. Sulčių rūgštumas ir cukringumas. Rauginimas. Vyno supilstymas į butelius. Kalvadosas ir sidras. Kalvadosas. Kalvadoso gamybos technologinio proceso schema. Sidro gaminimas. Vaisvynių ligos ir trūkumai. Vyno gamybos kenkėjai ir mikrobinis jo gedimas. Vyno apsauga nuo mikrobinio gedimo.
    Kulinarija, kursinis darbas(22 puslapiai)
    2006-10-29
  • Vynų klasifikacija ir asortimentas

    Vyno klasifikacija. Pagal žaliavą. Pagal spalvą. Pagal išlaikymo laiką. Pagal gamybos technologiją, alkoholio ir cukraus kiekį. Pagal spirito kiekį. Pagal cukraus kiekį. Pagal rūgšties kiekį. Pagal tvirtumą. Pagal amžių. Vynų asortimentas. Natūralūs vynai. Spirituoti vynai. Stiprieji vynai gaminami šių tipų. Desertiniai spirituoti vynai. Aromatizuoti vynai. Putojantys vynai. Gazuoti vynai. Organiniai vynai. Išvados. Informacijos šaltiniai (4).
    Kulinarija, namų darbas(11 puslapių)
    2005-08-29
  • Vynų kultūra

    PowerPoint pristatymas. Truputis istorijos. 10 pagrindinių Prancūzijos vynų gamintojų regionų. Vynuogių pavadinimai ir regionai. Raudonos vynuogės. Baltos vynuogės. Vynų gamyba. Vynų gamyba: raudoni. Vynų gamyba: balti. Vynų gamyba: rausvi. Vynų laikymas. Vynų klasifikacija. Šampanas. Šampano gamyba. Vyno pateikimas. Vyno gėrimo temperatūra. Keli patarimai. Kada koks vynas geriamas?
    Kulinarija, pristatymas(20 skaidrių)
    2006-03-17
  • Vynuogių vynai

    Įvadas. Vyno ištakos. Vyno gamyba. Natūralusis vynas. Putojantis vynas. Spirituotas vynas. Aromatizuotas vynas. Ką papasakotų vyno mėgėjas. Įvairių šalių vynai. Kartojimo ir diskusijų klausimai.
    Kulinarija, konspektas(18 puslapių)
    2007-08-07
  • Virtos rūkytos dešros

    Įvadas. Parūkytos dešros. Parūkytų dešrų gamybos technologija. Dešrų gamyba. I būdas. Virtos rūkytos dešros. Virtų rūkytų dešrų gamybos technologija. Ydos. Asortimentas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(8 puslapiai)
    2007-12-18
  • Vokiečių virtuvė

    Įvadas. Būdingi patiekalai bei valgymo įpročiai. Vokiečių gėrimai. Vokiškas alus. Vokiškas vynas. Išvados. Priedai (8).
    Kulinarija, referatas(11 puslapių)
    2007-03-21
  • Žaliavos (2)

    Grikių kruopos. Ryžių kruopos. Miežinės kruopos. Perlinės ir skaldytos kruopos. Manų kruopos. Kvietinės šlifuotos kruopos. Avižinės kruopos. Sorų kruopos. Aižyti žirniai. Kombinuotos kruopos. Nenugriebtas pienas. Baltyminis. Vitaminizuotas. Rūgusis pienas. Grietinė. Varškė. Sūriai. Jogurtas. Grietinėlė. Sausas sūdymas. Šlapias sūdymas. Šaltas būdas. Paprastos silkės. Žuvys vytinamos. Mėsos cheminė sudėtis.
    Kulinarija, špera(10 puslapių)
    2007-02-05
  • Žuvies konservai

    Įvadas. Žaliavų reikalavimai. Receptūra. Gamybos technologinė schema. Gamybos technologinio proceso trumpas aprašymas. Gaminio ydos bei jų šalinimo būdai. Gaminio kriterijai. Pakavimas. Ženklinimas. Laikymas. Transportavimas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(13 puslapių)
    2007-10-03
  • Žuvies rūkymas

    Žuvies rūkymas. Rūkymo dūmų savybės. Rūkymo biochemija. Rūkymo būdai.
    Kulinarija, rašinys(3 puslapiai)
    2005-11-21
  • Žuvies šalti ir karšti patiekalai

    Maisto technologija. Įvadas. Šaltieji žuvies patiekalai. Gastronominiai žuvies patiekalai. Virtos žuvies šaltieji patiekalai. Keptos žuvies šaltieji patiekalai. Karštieji žuvies patiekalai. Karštųjų žuvies patiekalų paruošimo būdai. Virti žuvies patiekalai. Virtų žuvies patiekalų kokybė. Virtų žuvies patiekalų asortimentas. Virtos žuvies išdorojimas. Šutinti žuvies patiekalai. Troškinti žuvies patiekalai. Troškintų žuvies patiekalų asortimentas. Troškintų žuvies patiekalų kokybė. Kepti žuvies patiekalai. Kepimas su riebalais. Keptų su riebalais žuvies patiekalų asortimentas. Kepimas riebaluose. Keptų riebaluose žuvies patiekalų asortimentas. Kepimas orkaitėje. Keptos žuvies orkaitėje asortimentas. Kepimas ant grotelių. Keptų ant grotelių žuvies patiekalų asortimentas. Kepimas žarijų kaitroje. Keptų žuvies patiekalų kokybė. Apkepti žuvies patiekalai. Apkeptų žuvies patiekalų kokybė. Apkeptų žuvies patiekalų asortimentas. Žuvies maltinių masės patiekalai. Žuvies maltinių masės patiekalų kokybė. Žuvies maltinių masės patiekalų asortimentas.
    Kulinarija, referatas(24 puslapiai)
    2007-04-14
Puslapyje rodyti po