Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Kulinarija

Kulinarija (162 darbai)

Rūšiuoti pagal
  • Meksikiečių virtuvė (2)

    Įvadas. Meksikiečių kultūra ir papročiai. Žmonės. Indėnai. Meksikietiška virtuvė. Virtuvės istorija. Maistas. Tortilijos. Padažų įvairov4. Saldumynai. Aitriosios paprikos. Gėrimai. Tekila. Kiti gėrimai. Kava. Kakava. Majų virtuvė. Čiapo virtuvė. Išvados. Priedai (2psl.).
    Kulinarija, referatas(12 puslapių)
    2009-02-05
  • Meksikietiška virtuvė

    Įvadas. Tortilijos, tacos, padažai. Užkandžiai. Mėsa. Desertai, kepiniai ir gėrimai. Išvados.
    Kulinarija, referatas(11 puslapių)
    2006-05-17
  • Menu planning

    Darbas anglų kalba. Valgiaraščio sudarymas. Task 1. Menu planning. The method of cooking. Vegetarian option. Task 2. Nutritional factors and healthy diet. Task 3. College function. Conclusion.
    Kulinarija, kursinis darbas(14 puslapių)
    2007-02-08
  • Mėsos konservų gamybos technologija

    Įvadas. Sterilizuoti mėsos konservai. Receptūros pavyzdys. Gamybos technologija. Pakavimas, laikymas, ženklinimas. Išvados.
    Kulinarija, referatas(10 puslapių)
    2006-09-27
  • Mėsos pirminis paruošimas

    Mėsos pirminis paruošimas. Skerdienos išskirstymas. Pusgaminių paruošimas. Subproduktų paruošimas.
    Kulinarija, referatas(5 puslapiai)
    2006-05-23
  • Mėsos produktų terminio apdorojimo tyrimai veikiant slėgiui

    Virtų dešrų formavimo proceso tyrimas. Slėgio veikimas faršo vandens surišimui. Technologinės faršo savybės. Faršo laikymas. Mėsos duona. Termobarinis apdorojimas.
    Kulinarija, namų darbas(5 puslapiai)
    2006-05-04
  • Mėsos sūdymas ir mikroorganizmai

    Įžanga. Darbo tikslas: išsiaiškinti sūrimų mikroorganizmus ir jų įtaką produktui. Sūdymo būdai. Sūrimų mikroorganizmai ir jų įtaka produktui. Išvados. Priedas (1).
    Kulinarija, namų darbas(8 puslapiai)
    2008-12-19
  • Miežinės ir kvietinės kruopos

    Įvadas. Miežinių ir kvietinių kruopų maistinė vertė. Miežinių ir kvietinių kruopų vartojamosios savybės. Miežinių ir kvietinių kruopų skirstymas pagal požymius. Miežinių ir kvietinių kruopų kokybė. Išvados.
    Kulinarija, referatas(6 puslapiai)
    2007-01-10
  • Mikrobiologinė pieno tarša

    PowerPoint pristatymas. Pieno teršalai. Švarus pienas. Melžimo higienos taisyklės. Mastitas. Bakterijos. Statistiniai duomenys. Inhibitoriai.
    Kulinarija, pristatymas(33 skaidrės)
    2005-08-11
  • Miltiniai maisto produktai

    Įvadas. Duona. Žaliavos. Rauginimo mielių paruošimas. Kvietinės tešlos paruošimo būdai. Ruginės tešlos paruošimas. Plikytos tešlos paruošimas. Tešlos maišymas. Tešlos minkymas.Tešlos apdorojimas. Duonos kepimas. Duonos aušinimas. Paprasčiausias duonos kepimo receptas. Makaronai. Žaliava. Žaliavos paruošimas. Tešlos minkymas. Pusgaminių formavimas. Pusgaminių apdorojimas. Džiovinimas. Receptai.
    Kulinarija, referatas(13 puslapių)
    2006-10-12
  • Mitybos teorijų principai

    Įvadas. Herberto M. Šeltono produktų derinimo sistema. Kaip reikia maitintis. Tinkamas maisto derinimas. Mityba pagal kraujo grupes. Vengtini maisto produktai. Rekomenduojami maisto produktai. Rekomenduojami maisto papildai. Vegetarizmas. Vegetarizmo priežastys. Vegetarinė dieta. Tiriamoji dalis. Išvados.
    Kulinarija, referatas(20 puslapių)
    2006-10-26
  • Naudingos žinios apie gėrimus

    Šiek tiek apie alkoholinius gėrimus. Vynas, jo rūšys. Vyno butelio atkimšimo ceremonija. Karšti gėrimai su vynu. Konjakas. Jo rūšys. Viskis. Gėrimo tradicijos. Pakelti tostą į sveikatą – vis dar paprotys. Arbatos ir kavos patiekimas. Arbata. Kava. Stalo serviravimas kavai. Kava ir šokoladas. Gaivieji gėrimai, pieno kokteiliai.
    Kulinarija, referatas(9 puslapiai)
    2006-11-03
  • Nealkoholinių gėrimų klasifikacija ir asortimentas

    Įvadas. Mineraliniai vandenys. Vaisvandeniai. Sirupai. Gira. Išvados.
    Kulinarija, referatas(9 puslapiai)
    2006-01-27
  • Nežuviniai jūros produktai

    PowerPoint pristatymas. Darbo tikslas. Cheminė sudėtis. Moliuskai. Moliuskų kokybė. Dvigeldžiai moliuskai. Austrės. Jokūbo moliuskai (šukutės). Midijos. Galvakojai moliuskai. Aštuonkojai. Kalmarai. Vėžiagyviai . Krevetės. Omaras. Vėžiai. Krabai. Krilis. Dygiaodžiai. Jūros ežiai. Kukumarijos. Trepangai. Plivakojai moliuskai (sraigės). Raginukė. Nežuvinių jūros produktų apdorojimas.
    Kulinarija, pristatymas(24 skaidrės)
    2009-04-01
  • Norvegų mitybos ypatumai

    Silkių salotų, žuvies kliopsų, blynelių norvegiškai, mėsos kukulių ir kt., ruošimo ypatumai. Tradicišką norvegų sūrį kiekviena šeimininkė gamino pagal savo receptą, kurį laikė paslapty. Receptai.
    Kulinarija, referatas(6 puslapiai)
    2006-03-08
  • O kulturze polskiej na stole, czyli o pysznościach tradycyjnej kuchni

    Darbas lenkų kalba. Lenkų virtuvės ypatumai. Wstęp. Rozwój kuchni polskiej. Różnice stanowe. Obyczaj biesiadowania. Kultura spożywania posiłków. Kuchnia polska okiem pisarzy. Zakończenie. Załączniki (5).
    Kulinarija, referatas(14 puslapių)
    2006-11-25
  • Pasaulio virtuvių ypatumai

    Įvadas. Australų virtuvė. Egipto virtuvė. Graikų virtuvė. Indiška virtuvė. Ispanų virtuvė. Japonų virtuvė. Karaimų virtuvė. Kinų virtuvė. Korėjiečių virtuvė. Meksikiečių virtuvė. Pietų Amerikos virtuvė. Portugalų virtuvė. Prancūzų virtuvė. Rumunų virtuvė. Švedų virtuvė. Vengrų virtuvė. Vokiečių virtuvė. Žydų virtuvė. Išvados.
    Kulinarija, referatas(21 puslapis)
    2006-01-10
  • Pasaulio virtuvių ypatumai (2)

    Amerikiečių, kanadiečių mitybos ypatumai. Anglų mitybos ypatumai. Arabų mitybos ypatumai. Armėnų mitybos ypatumai. Azerbaidžaniečių mitybos ypatumai. Bulgarų mitybos ypatumai. Čekų mitybos ypatumai. Danų mitybos ypatumai. Graikų mitybos ypatumai. Gruzinų mitybos ypatumai. Ispanų mitybos ypatumai. Italų mitybos ypatumai. Indų mitybos ypatumai. Japonų mitybos ypatumai. Kinų mitybos ypatumai. Korėjiečių mitybos ypatumai. Lenkų mitybos ypatumai. Meksikiečių mitybos ypatumai. Norvegų mitybos ypatumai. Prancūzų mitybos ypatumai. Portugalų mitybos ypatumai. Rumunų mitybos ypatumai. Suomių mitybos ypatumai. Švedų mitybos ypatumai. Vidurinės Azijos mitybos ypatumai. Vengrų mitybos ypatumai. Vokiečių mitybos ypatumai. Žydų mitybos ypatumai.
    Kulinarija, špera(14 puslapių)
    2007-05-12
  • Paukštiena

    Paukštienos maistinė vertė. Paukštienos pirminis paruošimas. paukštienos laikymo sąlygos ir terminai. Paukštienos pusgaminių paruošimas. Pusgaminių ruošimo schemos. lietuviški ir firminiai paukštienos patiekalų pusgaminiai. Šalti paukštienos patiekalai. paukštienos patiekalų receptūros.
    Kulinarija, referatas(16 puslapių)
    2006-01-17
  • Paukštienos šalti ir karšti patiekalai

    PowerPoint pristatymas. Vištiena. Pirminis paukštienos paruošimas. Paukštiena. Kalakutiena. Antiena ir žąsiena. Iš paukštienos gaminami patiekalai. Karšti paukštienos patiekalai. Receptūros su paukštiena.
    Kulinarija, pristatymas(13 skaidrių)
    2007-05-15
Puslapyje rodyti po