Šperos.lt > Kita > Kulinarija
Kulinarija

(162 darbai)

Meksikiečių virtuvė (2)Įvadas. Meksikiečių kultūra ir papročiai. Žmonės. Indėnai. Meksikietiška virtuvė. Virtuvės istorija. Maistas. Tortilijos. Padažų įvairov4. Saldumynai. Aitriosios paprikos. Gėrimai. Tekila. Kiti gėrimai. Kava. Kakava. Majų virtuvė. Čiapo virtuvė. Išvados. Priedai (2psl.). Skaityti daugiau
Meksikietiška virtuvėĮvadas. Tortilijos, tacos, padažai. Užkandžiai. Mėsa. Desertai, kepiniai ir gėrimai. Išvados. Skaityti daugiau
Menu planningDarbas anglų kalba. Valgiaraščio sudarymas. Task 1. Menu planning. The method of cooking. Vegetarian option. Task 2. Nutritional factors and healthy diet. Task 3. College function. Conclusion. Skaityti daugiau
Mėsos konservų gamybos technologijaĮvadas. Sterilizuoti mėsos konservai. Receptūros pavyzdys. Gamybos technologija. Pakavimas, laikymas, ženklinimas. Išvados. Skaityti daugiau
Mėsos pirminis paruošimasMėsos pirminis paruošimas. Skerdienos išskirstymas. Pusgaminių paruošimas. Subproduktų paruošimas. Skaityti daugiau
Mėsos produktų terminio apdorojimo tyrimai veikiant slėgiuiVirtų dešrų formavimo proceso tyrimas. Slėgio veikimas faršo vandens surišimui. Technologinės faršo savybės. Faršo laikymas. Mėsos duona. Termobarinis apdorojimas. Skaityti daugiau
Mėsos sūdymas ir mikroorganizmaiĮžanga. Darbo tikslas: išsiaiškinti sūrimų mikroorganizmus ir jų įtaką produktui. Sūdymo būdai. Sūrimų mikroorganizmai ir jų įtaka produktui. Išvados. Priedas (1). Skaityti daugiau
Miežinės ir kvietinės kruoposĮvadas. Miežinių ir kvietinių kruopų maistinė vertė. Miežinių ir kvietinių kruopų vartojamosios savybės. Miežinių ir kvietinių kruopų skirstymas pagal požymius. Miežinių ir kvietinių kruopų kokybė. Išvados. Skaityti daugiau
Mikrobiologinė pieno taršaPowerPoint pristatymas. Pieno teršalai. Švarus pienas. Melžimo higienos taisyklės. Mastitas. Bakterijos. Statistiniai duomenys. Inhibitoriai. Skaityti daugiau
Miltiniai maisto produktaiĮvadas. Duona. Žaliavos. Rauginimo mielių paruošimas. Kvietinės tešlos paruošimo būdai. Ruginės tešlos paruošimas. Plikytos tešlos paruošimas. Tešlos maišymas. Tešlos minkymas.Tešlos apdorojimas. Duonos kepimas. Duonos aušinimas. Paprasčiausias duonos kepimo receptas. Makaronai. Žaliava. Žaliavos paruošimas. Tešlos minkymas. Pusgaminių formavimas. Pusgaminių apdorojimas. Džiovinimas. Receptai. Skaityti daugiau
Mitybos teorijų principaiĮvadas. Herberto M. Šeltono produktų derinimo sistema. Kaip reikia maitintis. Tinkamas maisto derinimas. Mityba pagal kraujo grupes. Vengtini maisto produktai. Rekomenduojami maisto produktai. Rekomenduojami maisto papildai. Vegetarizmas. Vegetarizmo priežastys. Vegetarinė dieta. Tiriamoji dalis. Išvados. Skaityti daugiau
Naudingos žinios apie gėrimusŠiek tiek apie alkoholinius gėrimus. Vynas, jo rūšys. Vyno butelio atkimšimo ceremonija. Karšti gėrimai su vynu. Konjakas. Jo rūšys. Viskis. Gėrimo tradicijos. Pakelti tostą į sveikatą – vis dar paprotys. Arbatos ir kavos patiekimas. Arbata. Kava. Stalo serviravimas kavai. Kava ir šokoladas. Gaivieji gėrimai, pieno kokteiliai. Skaityti daugiau
Nealkoholinių gėrimų klasifikacija ir asortimentasĮvadas. Mineraliniai vandenys. Vaisvandeniai. Sirupai. Gira. Išvados. Skaityti daugiau
Nežuviniai jūros produktaiPowerPoint pristatymas. Darbo tikslas. Cheminė sudėtis. Moliuskai. Moliuskų kokybė. Dvigeldžiai moliuskai. Austrės. Jokūbo moliuskai (šukutės). Midijos. Galvakojai moliuskai. Aštuonkojai. Kalmarai. Vėžiagyviai . Krevetės. Omaras. Vėžiai. Krabai. Krilis. Dygiaodžiai. Jūros ežiai. Kukumarijos. Trepangai. Plivakojai moliuskai (sraigės). Raginukė. Nežuvinių jūros produktų apdorojimas. Skaityti daugiau
Norvegų mitybos ypatumaiSilkių salotų, žuvies kliopsų, blynelių norvegiškai, mėsos kukulių ir kt., ruošimo ypatumai. Tradicišką norvegų sūrį kiekviena šeimininkė gamino pagal savo receptą, kurį laikė paslapty. Receptai. Skaityti daugiau
O kulturze polskiej na stole, czyli o pysznościach tradycyjnej kuchniDarbas lenkų kalba. Lenkų virtuvės ypatumai. Wstęp. Rozwój kuchni polskiej. Różnice stanowe. Obyczaj biesiadowania. Kultura spożywania posiłków. Kuchnia polska okiem pisarzy. Zakończenie. Załączniki (5). Skaityti daugiau
Pasaulio virtuvių ypatumaiĮvadas. Australų virtuvė. Egipto virtuvė. Graikų virtuvė. Indiška virtuvė. Ispanų virtuvė. Japonų virtuvė. Karaimų virtuvė. Kinų virtuvė. Korėjiečių virtuvė. Meksikiečių virtuvė. Pietų Amerikos virtuvė. Portugalų virtuvė. Prancūzų virtuvė. Rumunų virtuvė. Švedų virtuvė. Vengrų virtuvė. Vokiečių virtuvė. Žydų virtuvė. Išvados. Skaityti daugiau
Pasaulio virtuvių ypatumai (2)Amerikiečių, kanadiečių mitybos ypatumai. Anglų mitybos ypatumai. Arabų mitybos ypatumai. Armėnų mitybos ypatumai. Azerbaidžaniečių mitybos ypatumai. Bulgarų mitybos ypatumai. Čekų mitybos ypatumai. Danų mitybos ypatumai. Graikų mitybos ypatumai. Gruzinų mitybos ypatumai. Ispanų mitybos ypatumai. Italų mitybos ypatumai. Indų mitybos ypatumai. Japonų mitybos ypatumai. Kinų mitybos ypatumai. Korėjiečių mitybos ypatumai. Lenkų mitybos ypatumai. Meksikiečių mitybos ypatumai. Norvegų mitybos ypatumai. Prancūzų mitybos ypatumai. Portugalų mitybos ypatumai. Rumunų mitybos ypatumai. Suomių mitybos ypatumai. Švedų mitybos ypatumai. Vidurinės Azijos mitybos ypatumai. Vengrų mitybos ypatumai. Vokiečių mitybos ypatumai. Žydų mitybos ypatumai. Skaityti daugiau
PaukštienaPaukštienos maistinė vertė. Paukštienos pirminis paruošimas. paukštienos laikymo sąlygos ir terminai. Paukštienos pusgaminių paruošimas. Pusgaminių ruošimo schemos. lietuviški ir firminiai paukštienos patiekalų pusgaminiai. Šalti paukštienos patiekalai. paukštienos patiekalų receptūros. Skaityti daugiau
Paukštienos šalti ir karšti patiekalaiPowerPoint pristatymas. Vištiena. Pirminis paukštienos paruošimas. Paukštiena. Kalakutiena. Antiena ir žąsiena. Iš paukštienos gaminami patiekalai. Karšti paukštienos patiekalai. Receptūros su paukštiena. Skaityti daugiau
......